onsdag, mars 10, 2010

«När orden töms på sin mening»

Läs Håkan Hermansson om den proisraeliska hetskampanjen mot Ilmar Reepalu, som nu också med benägen hjälp av de nyvaknade högerpopulisterna i (KD) vänts till allmän hets mot invandrare/muslimer:
En annan, närmast övertydlig avsikt med kampanjen har varit att i praktiken jämställa legitim kritik av staten Israel med angrepp på judar. Jag tillhör dem som har och alltid har haft förintelsen av den europeiska judenheten som den absoluta referenspunkten för mänsklig ondska och anser att antisemitism är en särskilt virulent form av rasism.

Av just det skälet är det med en upplevelse av djupaste pessimism om framtiden jag ser att också i denna kampanj antisemitismen trivialiseras. Förbilligas och töms på mening för att sudda ut skiljelinjen mellan israelkritik och judehat för kortsiktiga intressen, må de sedan handla om partipolitik eller för att framhäva sig själv i debatten.

Särskilt motbjudande blir denna lek med elden när den kommer från politiker eller grupper som visat sig totalt likgiltiga för andras lidande. Till exempel när palestinier slaktades en masse i Gaza.
Här.

Guillou skriver också bra, om ”en sedan decennier minutiöst utarbetad strategi att förvandla all debatt om Israel till frågan om antisemitism”.

22 kommentarer:

Hultmans blogg sa...

Men hetskampanjer och förföljelse av judar är OK.

mohammed ali sa...

Der Stürmer -Ali Esbati
Den motbydelige islamofobi -markedsfører Ali Esbati fortsetter sitt anti-Semittisk selektive korstog .

Islamofobi.

Takk Ali Esbati som lar lynsjemobbens rød-brune ideologer slippe til sin forklaring på hatefulle handlinger .

Byen Jos i Nigeria har vært under spesiell overvåkning etter 200 mennesker ble drept i etnisk vold i januar. Da var det kamper mellom kristen og muslimer som etterlot flere døde. De siste angrepene på landsbyer skal være represalier etter massakrene i januar, melder BBC


http://www.youtube.com/watch?v=hR3SCYopgFw

A group of Nigerians armed with guns, machetes and spears has killed hundreds of people in villages near the central city of Jos.

Local villagers - predominantly Christian - blame Muslim herdsmen for the attack.


Dette innlegget vil ikke kunne tolereres av komunist-Jihadist Ali Esbati .

Anonym sa...

Och nu gör till och med Jan Helin en omvänd Ilmar Reepalu i dagens Aftonbladet:

"Viktigare här hemma nu är svenska muslimska röster som försvarar yttrandefrihet och fördömer mordhot i Islams namn."

Undrar om de som har upprörts över Reepalus uttalanden om judiska församlingen kommer bli lika upprörda denna gång.

OS

Simsalablunder sa...

Ingenting av artiklarna innehåll tycks Hultman ha förstått.

Anonym sa...

Vad vill den där nazisten Hultman egentligen säga med att han tycker det är ok med hetskampanjer mot judar? Rasister som honom vill vi inte se mer av. Bort med nazisten Hultman!

Pelle sa...

Då är det officiellt efter Helins uttalande att muslimkritik är PK och israelkritik är rasism. Vad ska SDarna skriva i kommentarsfälten nu?

Wonder Warthog sa...

Hultman har väl blivit trängd i bussen igen...

Hugo sa...

Snälla Ali, är du blind och tondöv? Har det undgått dig att Mein Kampf sälja an mass i dessa områden. Att Hezbolla gör Hitlerhälsning tycks inte heller bekymra dig det minsta.

Det enda positiva i Ankdammen Sverige synes vara att DN reducerar kulturredaktionen med 40%. Det behövs och Schottelius brände sina kort, sannolikt med Andreas Malm, det blev tungan på vågen. En idiot som demonstrerar tillsammans med nazister, det säger väl egentligen allt om sakernas tillstånd i detta land och om DN.
Zaremba står i en klass för sig på DN kultur, väl påläst och ingen naiv börda från den havererade Marx och Manifestet. Han upplevde ju hela denna skit och dyngperiod i Europeisk historia. Förmodligen själv, men sannolikt mest under sin släkts och föräldrars vånda under kommunistisk diktatur och vanstyre. Så enkelt är det.

Om detta pratar ni aldrig Ali, eller någon annan från VP. Det är märkligt. Det är lågt i tak under Ohlys styre, och sekterister lär ni nog alltid förbli. Vem kan ta er på allvar?

Pensjonert biologi-professor sa...

"Viktigare här hemma nu är svenska muslimska röster som försvarar yttrandefrihet och fördömer mordhot i Islams namn."

De rød-brune fascister vil aldri vise svakhet og fordømme sine stormtropper .

Wonder Warthog sa...

Hugo;Din världsbild är - om än helt jävla sjuk - så intressant! (Inte lika intressant som den ständigt återkommande Esbati-hataren, men ändå)"Mein Kampf säljs en masse", ja jävlar! Det har alltid varit poppis bland fattiga analfabeter att köpa lite oförståeligt Hitlerbabbel som inte ens en infödd tysk som fick boken gratis begrep!

Ibland tror jag du ska bekymra dig mer om vem som kan ta dig på allvar.

Micke sa...

Vem kan ta er på allvar?
Du kan Hugo.

Dette innlegget vil ikke kunne tolereres av komunist-Jihadist Ali Esbati

Är det inte möjligt att gå honom tillmötes när han nu är så angelägen att inte bli publicerad?

Bulten i Bo sa...

Ingerö körde också den där "Mein Kampf i arabvärlden" (tydligen en kraftigt tummad sida i Hasbara-handboken) men kunde sen inte berätta för mig hur stor den berömda försäljningen egentligen är.

Kanske Hugo är bättre informerad? Säljer den bättre än den hebreiska översättningen?

Simsalablunder sa...

Det är ju för märkligt att dessa högerfjärtar som Hugo aldrig kan hålla sig på mattan. Det borde vara helt uppenbart vad inlägget (artiklarna) handlar om. Men nej.


För övrigt var Zaremba aktiv medlem i Förbundet Kommunist. Det var han 10 _TIO_ år.
Erik Wijk granskade honom i SvD 12 – 13 dec -97 (artiklarna finns i antologin Bunta ihop och slå ihjäl dom, Manifest förlag). Där visade Wijk hur Zaremba har som vana att suggerera exempel som antingen är påhittade, osant återgivna eller ostyrkta.

En fin sågning av Zaremba:

http://biologyandpolitics.blogspot.com/2007/06/reaktionren-zaremba-fortstter-att.html

Håll tillgodo Hugo.

Anonym sa...

Vilken hets mot muslimer?

Anonym sa...

"komunist-Jihadist Ali Esbati ."
Kommunist-jihadist? Med risk att låta som komme jag från år 2003: ROFL!
Fan Ali, vi startar ett nytt parti, kommunist-jihadisterna revolutionärerna!!!, (förkortat kj(r)naturligtvis)
I övrigt, som vanligt ett utmärkt inlägg. Naturligtvis är påhopp på svenska judar på grund av en israelisk ockupation en puckad felkoppling.
Liksom det är förbannat underligt att det inte skall gå att kritisera en stats handlingar utan att skyllas för att hysa folkmordssympatier. Jag förbehåller mig rätten att kritisera all dum nationalism.

Anonym sa...

Ali, du borde moderera hårdare bland kommentarerna. Inte pga av åsikterna (som iofs gör en mörkrädd). Mest pga den dåliga nivån rent språkligt och stilistiskt. Det börjar likna expressennivå på kommentarerna. Och det sänker i mitt tycke ditt arbete. Så gör en insats och håll nivån uppe och sålla bland lågpannorna. Tack.

Lennart sa...

Komunist-Jihadist? Jag trodde att Ali var norrman?

Som alltid, ett bra inlägg!

Anonym sa...

Anonym 12:53, din språkbehandling är bedrövlig.

mohammed ali sa...

Ali, du borde moderera hårdare bland kommentarerna. Inte pga av åsikterna (som iofs gör en mörkrädd).


http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7037063

Flytter fra økende jødehat i Sverige .

Jeg gratulerer med en vellykket kampanje fra de som missliker brukere
av Rolex-kopier og Gucci-kopier.

De rød-brune Komunist-Jihadister har nå fått smaken på blod .


Elever beundrer Hitler

NRK har snakket med lærere på videregående skoler med mange muslimske elever. Ingen av lærerne tør å la seg intervjue. De er redd for represalier fra elever, og er derfor anonymisert:

Lærer 1, kvinne:
«Det er en notorisk uthenging av jøder. Alt fra vitser til åpenbare drapsrusler. "Det står i Koranen at du skal ta livet av jøder, alle riktige muslimer hater jøder. Jøder skal drepes hvis de kommer hit til denne skolen", er det elever som sier. Å rose Hitler for det han gjorde med jødene er en annen gjenganger fra elever ved min skole. Det verste med dette er at jødehat er blitt helt legitimt i store elevgrupper med muslimsk bakgrunn.»

Anonym sa...

DDR -Demokratene er som vanlig tilhenger av sensur

Dette innlegget vil ikke kunne tolereres av komunist-Jihadist Ali Esbati

Är det inte möjligt att gå honom tillmötes när han nu är så angelägen att inte bli publicerad?

Anton Johanson sa...

KGB-Guillou skriver också bra, om ”en sedan decennier minutiöst utarbetad strategi harmonere komunist-jihadistenes innsats med anti-rasisme og islamofobignål .

Faktum är att konstkritiken inte tydligt avgjort var Vilks verk egentligen hör hemma – i konsthistorieböckerna eller på skräphögen – eftersom det saknas recensioner eller analyser av verket. Anledningen är hans tillvägagångssätt.


Lars Vilks har gått sin egen väg som konstnär. Verk som det fiktiva landet Ladonien, de juridiskt dubiösa skulpturerna Nimis och Arx och inte minst hans digitala och mediala persona (vilks.net) har alla det gemensamt att de startar och existerar utanför konstvärldens dominerande institutioner.
Gallerierna eller auktionshusen bryr sig helt enkelt inte eftersom allkonstverket Vilks inte går att sälja och dessutom inte är i behov av att marknadsföras – uppmärksamheten sköter han ju så bra själv!
Vilks befinner sig därför bortom kontroll för vanliga kvalitetsmärkande organ som brukar både tända och släcka en konstnärs karriär och mediala exponering.
Allkonstverket kan inte på ett självklart sätt kategoriseras, något som bidrar till ett fegt lugn hos kulturpersoner över att inte behöva ta i frågan seriöst.

Men denna hållning är fel, vi bör se Vilks för vad han är – ett konceptuellt verk som använder sig av medias både formmässiga och innehållsliga kanaler. I media är spelreglerna snåriga och få, men en sak är förfärande tydlig: du måste skrika högt för att höras.
Vilket är precis vad Lars Vilks gjort när han förlagt sin konstnärliga verksamhet till detta mediala moln. Han utnyttjar mekanismerna i dagens uppmärksamhetsekonomi och har delvis undgått att behandlas som den institutionskritiske och gränsöverskridande konstnär han de facto är.

Erik sa...

Bra sida med en intressant film:

http://pathofmostresistance.org

Filmen:

http://pathofmostresistance.org/the-film

Peace.