torsdag, augusti 12, 2010

Högerns svarta bok

Tillsammans med bland andra Åsa Linderborg, Kajsa Ekis Ekman och Ann Charlott Altstadt har jag bidragit till antologin Högerns svarta bok (Verbal förlag). Den kommer 1 september och går att förhandsbeställa nu. Gör det - läs mer här!

17 kommentarer:

Vidugavia sa...

FÅÅÅNIG titel. Jag trodde förhoppningsfullt att svartböckernas era var förbi.

Anonym sa...

GNÄÄÄLLIG kommentar.

Jonas sa...

Är det på riktigt det här? Jag var inne på sidan du länkar till om man vill läsa mer och förstod ingenting. Om man ska läsa boken som ett politiskt humorinslag är det nog tyvärr också ett misslyckande. Det känns som en bok som vill missförstå allt politiskt som inte är kommunistiskt. Oj vad den känns 80-tal, en unken doft.....

Anonym sa...

Står inte vår svenska högers stöd till Pol Pot, diktatorerna i Chile, Turkiet, Algeriet och Honduras med så blir jag besviken.

Igelkotten Sonic sa...

Jonas, du har inte läst boken men vet ändå att det är ett humorinslag? Intressant. Jag antar att du skrattade gott åt Anne Franks dagbok som du utgick från var ett schysst kåseri.

Anonym sa...

Här har vi alltså kontringen mot Kommunismens Svarta Bok som berättade om folkmord på miljotals människor. Ja högern har gjort nästan lika hemska grejer, de typ ändrade sjukskrivingingregler o sänkte A-kassa (men i för sig kompenserad skattesänkningar just den). Det roligast är att boken anklagar högern för att de "ställer ideologi framför vetenskapliga fakta", ja så har ALDRIG något parti på vänsterkanten gjort......

Santiago sa...

Grymt Ali, glöm nu bara inte att skicka ett signerat exemplar till Per Ahlmark

Anonym sa...

På tiden! Verkligen. I högerns historia finns sannerligen mer skit än vad man kan stå ut med....

Simsalablunder sa...

"Om man ska läsa boken som ett politiskt humorinslag är det nog tyvärr också ett misslyckande."

Boken släpps 1 september men Jonas recenserar boken samma dag Jonas får reda på att boken skall släppas, dvs 19 dagar före släpp.
Fusk är fint när man är höger.

Anonym sa...

Gäsp. När man ser vilka som medverkar så vet man en sak. Något nytänkande kommer inte forekomma. Sverige har nästan bara haft röda regeringar sen 30-talet men andå är allt som inte är rätt tydligen de få borgerliga regeringars fel.

Igelkotten Sonic sa...

Anonym, du tycks ha missat högerns stöd till diktatorerna i Spanien, Grekland, Algeriet, Honduras...

Du tycks ha missat Högerns bombkampanjer mot fattiga länder: över fyra miljoner mördade i Sydostasien, över 1.5 miljoner döda i Irak...

Du tycks ha missat högerns stöd till Indonesien då en miljon människor mördades. Du tycks ha missat att högern krävde att Pol Pot skulle återinsättas.

Du tycks ha missat högerns motstånd mot allmänrösträtt med krav på att diktatur skulle fortsätta att råda i Sverige.

Du tycks ha missat mycket.

Jonas sa...

@ igelkotten Sonic och Simsalablunder. Jag begär inte att ni ska hålla med men det minsta jag kan begära är att ni läser vad jag skriver. Ni behöver inte hitta på. Ni borde kunna argumentera utifrån det skrivna ordet, inte från personliga villfarelser.

Simsalablunder sa...

"men det minsta jag kan begära är att ni läser vad jag skriver."

Å förlåt, jag missade:
"Jag var inne på sidan du länkar till om man vill läsa mer och förstod ingenting."

Det förklarar allt.

Anonym sa...

Helt otroligt att man kan ha ideologi från vänstern. Se er omkring, folk skrattar åt vänstern. Lika irrationellt att rösta på Vänster som att rösta på SD. Det visar bara vilken intelligensnivå man är i. Jag kommer troligen inte ens komma tillbaka till denna sida o läsa era svar på denna kommentar för att jag kan inte diskutera med människor som anser att de som jobbar hårdast ska ha det lika bra som de som inte alls jobbar. När ni själva har kommit långt och nått framgång i form av lycka OCH pengar kommer ni att inse, visst man ska ge pengar till välgörenhet, men inte fan ska pengarna gå till gamla klasskamraten som aldrig skötte sig. SKÄRP ER!!!

Simsalablunder sa...

Nu är ju inte folk på vänsterkanten lika ängsliga över vad folk skall tycka och tänka om en såsom Anonym 7:38 är. Den ängslan är ju irrationell och inte någon särdeles imponerande hjärnaktivitet.

Ingen tror heller att Anonym 7:38 kan diskutera med människor, inte heller kommer någon sakna Anonym 7:38.

David sa...

Haha, ja den svenska högern är så ondskefull.

All solidaritet som inte sker via skattesedeln är tydligen osolidaritet. Och att den svenska vänstern samarbetade mer och med värre regimer låtsas man inte om.

Urhanne sa...

Bra bok, har precis läst den. Tydlig skillnad mellan vilka diktaturer som ska stödjas och vilka som ska kritiseras. Högern gillar ju av tradition inte analyser. Kanske därför vi ser kommentarerna ovan. Handling är ordet, debatten om varför kan vi ta senare. Kan inte glömma det faktum att -68 så stödde högern USA i Vietnamkriget och protesterade mot Sovjet i Tjeckoslovakien. Jag träffade aldrig någon från vänstern som inte protesterade mot BÅDA.