tisdag, augusti 17, 2010

Valrörelse: Youtubedebatt

SVT har en valsatsning på Youtube. Folk ställer frågor och så kör man dueller. Den förste frågeställaren är Isabella ”Blondinbella” Löwengrip. Jag och Fredrick Federley är först ut som debattörer. Det ska sägas att vi även diskuterade två andra frågeställningar, som möjligen var mer relevanta för fler än denna. De kommer, såvitt jag förstår det, också upp så småningom. Hur som helst, kolla gärna här:

10 kommentarer:

Gunnar sa...

Så, valet blir väl ganska enkelt:

Alliansen vill att löntagare ska få råd att eventuellt konsumera av eventuellt inhemska företag, så att de går bra.
Notera ordet "eventuellt", som förekommer två gånger i föregående mening.

Rödgrona vill att pengarna ska användas till att stödja landets konjunkturkänsliga sektorer i precis rätt tid - ex.vis byggbranschen.
Notera ordet "ska", i föregående mening.

Valet står sålunda mellan idealisk eventualitet och realistisk handlingskraft.

Theo Alexander Gerken sa...

Ville bara i all ära tipsa om en nyhet som är högintressant för just piratpartister:

Detta: http://thegayinterpreter.blogspot.com/2010/08/bild-video-nick-merrill-forsta-person.html

Ni bör inte missa det!
/Theo

Anonym sa...

aj, det dÄr gick väl inte så bra? Ali börjar direkt med ett personangrepp mot Löwengrip och löper sedan hela linan ut "vi vill inte underlätta köp av lyxprodukter".

lyxkonsumption driver inte konjukturen?

Anonym sa...

@Gunnar - således följer att de rödgröna vill "i precis rätt tid" skatta löntagare mer för att ge pengar till byggbranschen så att den kan hålla samma ohållbara tempo som den gjorde under världshistoriens allra största kreditbubbbbla?

Anonym sa...

Bägge två missar det väsentliga, men mest Ali. Ingen av er inser att Sverige växte sig starkt efter krigslutet då Europa låg i spillror och beskattningen var låg och vår traditionella basindustris produkter efterfrågade för uppbyggnaden av ödelagda länder. Minns den första omsen som det hette då som blev början till skattevansinnet och expansion av offentlig sektor. Innan dess hade vi det bra och låg bland topp 3 i OECD-ligan.
Sedan kom stollen Palme och utförsbacken började.

När det gäller företagande missar bägge poängen med rätt till skattefri aktieutdelning. Så var det förr när Sverige en gång byggdes och de flesta numera storföretag skapades.
Bidrag och fonder är ingen väg ut för företag utan incitamentet att tjäna pengar. Så är det och kommer alltid att vara. I Alis kollektiva bidragsparadis är det ingen som orkar ens bry sig och på den vägen är det även inom borgerligheten.

Se bara på Fredriks tafatta försök som företagare, det gick åt helvete. Politiker skall inte hantera näringspolitiken, de flesta är bara tafatta politikerbroilers som inget kan eller förstår om näringsverksamhet.

Punkt slut.

Hugo

Anonym sa...

Ali,

Du brukar skriva och tipsa grymt bra på din blogg. Tänkte ge ett tips som du kanske kan tipsa på din blogg om. Har sällan varit med om ett klipp där någon blir så avklädd som Sabuni mot Kalle Larsson.Länk: http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=1637

David sa...

Jag gillar flörten som Vänstern gör med företagare. Jag tror dock inte Sveriges företagare eller näringslivet riktigt faller för din eller vänsterns retorik Ali. Let's face it; innerst inne vet du att alliansens politik är bättre för entreprenörer och företagare.

Anonym sa...

HAha. Jag såg på twitter att muf skickade sitt folk till din blogg och det ser man ju resultatet av. Vilka förvirrade idiotkommentarer. Du var grym. Federley brukar vara bättre än sådär, nu fick han ju bara pisk och verkade tråkig.

Igelkotten Sonic sa...

Trollet Hugo missar den enkla punkten att Sverige växte sig starkt efter 2:a världskriget eftersom vi inte deltagit i ett krig som lagt resten av Europa i ruiner.

Oavsett beskattning.

Anonym sa...

Så bra Ali, man märker att du verkligen vet vad du snackar om och tar upp konkreta exempel medans Fredrick fortsätter babbla om sina nyliberala ideér som borde ha gått i graven för cirka 2 år sen.