lördag, oktober 09, 2010

Lästips

1. Marika Lindgren Åsbrink har kollat på sambandet mellan ojämlikhet i en kommun och röstbeteendet. «Ojämlika kommuner röstar M, jämlika röstar S». Bra och tänktvärt.

2. Per Wirtén: «Nu är dom här». Om holländska liberaler som samarbetar med durkdrivna islamofober, och om Sverigedemokraterna och deras «intellektuella avantgarde» Marcus Birro.

3. Isobel Hadley-Kamptz skriver bra om en «otäckt snabb SD-anpassning». Läs! «Vi behöver faktiskt inte ta några debatter på deras villkor alls»

4. Och apropå SD har Vänsterekonomerna tittat lite på vad partiet egentligen tycker när det gäller den ekonomiska politiken. Ungefär som regeringen, är den korta sammanfattningen.

2 kommentarer:

Magnus sa...

Det är förbaskat svårt att ta Isobel på allvar i den här frågan: hon skriver om smygrasism och anpassning men hävdar samtidigt (om och om igen på andra håll) att Sakine Madon och Johan Ingerö, dessa inskränkta nersippringsapologeter och smygrasister, är världens trevligaste och ena insiktsfulla debattörer i fråga oim just integration, arbetsmarknad och kulturmöten. Jaha?!

Intresset ljuger inte: de flesta yngre svenska medialiberaler vill helst av allt skriva i snygga Neo (eller än hellre På Stan) och då får principerna vika. Trots att man därmed legitimerar en agenda som pendlar mellan nykonservatism, okritisk direktörskult och "men-alla-har-väl-en-halv-miljon-på-banken"-liberalism.

Anonym sa...

hög a-kassa ger hög arbetslöshet.