torsdag, november 04, 2010

Klart killen ska vara statschef

«Vi försöker få upp de stora älgarna för att röra sig på bergen. Och det är fantastiskt. Jag har sett rumporna av två älgar, kunde inte säga vilket kön, det var ganska trångt när de försvann. Och det är ungefär mina upplevelser den här gången.»

16 kommentarer:

jeppen sa...

För att vara socialist är du ganska elitistisk. :-)

Jessica a.k.a "Krasnaja" sa...

Etiketten gjorde hela inlägget! Underbar =)

Stig sa...

Hoppas kungen får en god jakt. Det är härligt så här på hösten när det är dags för älgjakten. Ska själv iväg på fredag.

Anders Utbult sa...

Way to keep up appearances Stig!

Jöran P:sson sa...

Nisse i Bagarmossen tycker nog kungen är ganska häftig, nu när han pckså ska ha varit och hoppat i sänghalmen. Till och med Zlatan kommenterade ju att "han har briljant humor och gillar snabba bilar och så". -Bernadotterna kan nog sova lugnt, och vad garanterar egentligen att en president skulle bli så myckwet smartare? Många på högerkanten skulle säkert vilja ha Johan Stael von Holstein som prez, är det en bra idé?

hakan.bylund1 sa...

Ja, nu jagas kungen. Han är ingen makthavare. Men i TV fick vi höra om hur illa han skött allt av en expert. OK det kan väl vara så. men när får vi någon som kommenterar fege Fredrik, vars mun är sockerlen och vår verklige makthavare ? Munen kan ljuga men kroppen har svårare. Har ni lagt märke till att när han svarar på frågor som han inte kan smita från, så stirrar han i golvet och sedan som avslut så vänder hansig mot kameralinsen med psykopatens fladdrande blick. Det vore intressantare. Eller en analys av hans välformulerade svar om varför han inte tordes debattera med Jimmie Åkesson. Visst inser han att bättre fly än illa fäkta. Allt som han skulle säga måste bli fel när man är ute efter deras väljare. nej nu ska han ut i landet och lyssna på folk. Ska han åka på turne till SD:s lokalavdeningar?
Nej mig äcklar detta drev, även om kungen som inbiten jägare kan få smaka på. Men rädslan att granska våra makthavare på samma ningående sätt ger mig onda aningar

Micke sa...

Det vore synd om den yttersta representanten för Sverige valdes för sin politiska bakgrund.

Det vore synd om det vore någon som var slipad, slug, oljad och alltid utan undantag klädd i svindyr mörk kostym och aldrig knallade omkring i jaktkläder med orange plastpryl på hatten och aldrig tvekade som en normal människa över hur han ska formulera sig.

Jag skulle hata om Sverige blev en republik och vi fick statschefer som såg ut och fungerade som Sarkozy.

Det skulle ni också.

Peter sa...

@Stig: Ew.

@Jöran P:sson: Det vore isf upp till folket att välja och därmed finns det iaf en möjlighet till någon smartare, någon bättre, som tar platsen. För man får välja (och välja igen). Och herregud, man kan inte tumma på demokratin bara för att högern skulle välja någon högermänniska? Eller ska man föreslå att även statsminister blir en ärvd titel genom samma resonemang?

@hakan.bylund1: Okej, kungen är ingen makthavare trots makt..? Han har immunitet och är väl högsta hönset inom militären pga sin nedärvda titel? Han är statschef, med tonvikt på första delen av ordet. Makt.
Men visst, givetvis ska man kommentera statsministern också.

@Micke: Varför vore det synd att de svenska invånarna faktiskt får bestämma om vem som är "yttersta representanten för Sverige"? Och på vilket sätt skulle en monark inte kunna vara slipad, slug, oljad och alltid klädd i svindyr kostym? För att denne inte behöver bry sig?
Dessutom, hur många politiker (även statsministrar som verkligen representerar landet utomlands) finns det inte redan som faktiskt visat att de är just människor, gör grodor etc?

Folk verkar ha enorma farhågor mot att låta Sverige vara en demokrati, farhågor som de verkar tro kan bortavlas.

Micke sa...

@Micke: Varför vore det synd att de svenska invånarna faktiskt får bestämma om vem som är "yttersta representanten för Sverige"?
----------------------
Vi bestämmer vem som är den yttersta politiska representanten för Sverige.

Kungen har rollen som den yttersta opolitiska representanten för landet och representerar därmed landets medborgare oavsett politisk åskådning, klass och härkomst.

Det är 2010.Inte 1750.

Argumentet att monarkin kostar pengar håller inte heller eftersom republikanerna omedelbart skulle monarkin med en motsvarande representant med politisk funktion som skulle kosta skattebetalartna samma mängd pengar och "driva hov" på exakt samma sätt.

Anonym sa...

Micke: "Kungen har rollen som den yttersta opolitiska representanten för landet och representerar därmed landets medborgare oavsett politisk åskådning, klass och härkomst."

Micke, Kalle G representerar inte mig, han står för värderingar och utför handlingar som är förtryckande och som jag aldrig kommer att acceptera. Släpp din naiva idé om att en enskild överklassnubbe kan vara "opolitisk representant" för alla. Vill du vara undersåte så gå med i en privat S&M-klubb, men dra inte in oss andra.

Micke sa...

Släpp din naiva idé om att en enskild överklassnubbe kan vara "opolitisk representant" för alla.
--------------------------------
Han är en opolitsk representant för Sverige.


Vill du vara undersåte så gå med i en privat S&M-klubb, men dra inte in oss andra.
--------------------------------

Du redan med i klubben men jobbar du hårt på det så kanske du får glädja dig åt ett presidenthov istället.
Hoppas i så fall att du får uppleva 16 års obruten högerdominans både i riksdagen och på presidentposten så att du fattar vad jag säger.

Halta Lotta sa...

Bra kommentar Peter och Anonym. Om monarki verkligen är bättre än demokrati är det hög tid för att reformera demokratin så den blir bättre. Monarkin kan inte reformeras annat än att kungen själv har lust med det. Sen spelar det väl ingen som helst roll om kungen är kompetent eller inkompetent, det är ju själva systemet som är ruttet och förtryckande, både mot oss medborgare och mot den som blir född till sitt ämbete.

Extra poäng till Ali för bildvalet! Tre ugglor med samma fövånade uppsyn: "Va? Vem? Jag?"

CAW sa...

Det är kul med kung och nuvarande system där kungen är Sverigemaskot.

Vore inte alls kul att ha avdankad politiker vald till prez.

Alldeles för normalt. Göran Persson for president...

Anonym sa...

Sverige HAR en statssjef som heter Van Rompuy, Barroso og Ashton.
Gratulerer som EU-medlem, Svensson
At adelens karlar omgir seg med horer er jo like mye horene sin feil, og hvorfor finner Siliva seg i dette, som fru Clinton fant seg i det? Kanskje fordi de er de største horene?

Anonym sa...

Kanske är det dags att tänka om. Vi vet alla att demokratin är skenbar. Kanske är Fredrik lika mycket kapitalets marionett som kungen är statens. Om vi fortsätter att välja att tiga ihjäl kapitalets hot mot demokratin och aldrig tänker nytt vad gäller politisk ordning kommer vi att bli helt vilse i skenhelighet. Inte konstigt att SD får plats. Bort med den meningslösa monarken och fram för en politik som väger tungt mot kapitalets påtryckningar.

Peter sa...

@Micke:
Du:
"Det vore synd om den yttersta representanten för Sverige valdes för sin politiska bakgrund."

Jag:
"Varför vore det synd att de svenska invånarna faktiskt får bestämma om vem som är 'yttersta representanten för Sverige'?"

Då blir ditt svar att vi nästan gör det. Typ. Vi väljer ena delen och så en så kallat opolitisk del. Det är ungefär lika naivt att tro på att Reinfeldts politik kommer göra allt bra. Jag förstår inte varför folk verkligen tror på att något så pass politiskt som ett nedärvt ämbete kan vara något annat än just politiskt. Representation är politiskt. Och jag gillar inte Reinfeldt men han är iaf vald. Kungen ska representera människor som inte står bakom honom ens som idé. Det funkar inte.

Argumentet att monarkin kostar pengar är relevant, oavsett hur mycket en republik kostar. Skillnaden är att vi får välja vad vi ska lägga pengarna på. Principer du vet. Det kostar ju liksom att ha sjukhus också men bara för den sakens skull lägger vi inte istället pengarna på någon som är son till en läkare.

Sedan har jag allvarligt talat aldrig förstått varför vi ska ha republik. Vi har statsminister och regering samt riksdag. Vi behöver inte en kung som åker runt i världen och berömmer diktaturer. Det har vi ju trots allt nuvarande regering till.