måndag, december 27, 2010

I rörelse

Ida Gabrielsson aviserar idag att hon slutar som förbundsordförande i samband med kongressen, kristi himmelfärdshelgen nästa år. Det blir då efter drygt fem och ett halvt år med otroligt hårt arbete. Det är svårt att överskatta betydelsen av den insatsen för förbundet, som 2005, när Ida tog över som ordförande inte direkt var på topp. Idag har man byggt en starkare organisation och arbetar vidare med att mejsla fram en hård och vass politik som tar sig an samtiden. Som Gabrielsson säger i en intervju på förbundets hemsida:
Arbetarrörelsen som helhet har en kris, det samlade valresultatet 2010 är det sämsta sedan allmän rösträtt infördes. Socialdemokratin är kraftigt försvagad. I ett sådant läge måste Ung Vänster ta ett större ansvar i arbetarrörelsen. Det vi gör nu kommer att spela roll för vilket Sverige vi får i framtiden. Regeringens politik har inneburit dramatiska förändringar av den svenska modellen, och de kör vidare i snabb takt. Nu måste vi helt enkelt bli bättre på att göra oss relevanta i vanliga ungdomars vardag.
Jag önskar Ida och världens bästa ungdomsförbund framgång på kongressen och därefter. Vänsterpartiet har redan förmånen att ha henne som ordförande för partiets framtidskommission. Det är en bra början.

- TV-intervju (SVT Gävledala)
- Intervju i Arbetarbladet
- Intervju på ungvanster.se

1 kommentar:

Anonym sa...

Även om jag är antikommunist, skulle jag vilja se en mer verklighetsanknuten kritik från vänsterkanten.
Visst har det "skitigt" sig med valresultaten för vänstern och moderatsocialdemokraterna! Men frågan är varför?
Forna arbetare är nu med stigande inkomst medelklass och här ligger i grunden problemet. Ingen lyssnar längre på gammal Marxistisk plakatretorik, man orka helt enkelt inte lyssna på detta dravel från 1910.
Det säger jag som f d gammal 68-vänster.
Ni behövs i debatten, inte minst för att ge en social dimension av det samhälle som byggas skall i framtiden. Ingen är girig av naturen annat än psykopater, ge istället det civila samhället en chans. Politiker skall inte styra våra liv. Stalins kollektivistiska bygge förskräcker och övriga länder likt Kuba, Kina etc.

Stor stat = liten människa

Liten stat = stor människa

Summan av stora människor kommer för evigt alltid vara större än den lilla kollektiva myrstacken.

Så är det, ingen anstränger sig i en tvångströja, i vart fall inte jag.

Hugo