söndag, januari 22, 2012

Halvår efter Utøya

Det har gått ett halvår sedan "kontrajihadisten" Anders Behring Breivik sprängde en bomb vi regeringshögkvarteret i Oslo och sedan massakrerade ungdomar på socialdemoratiska ungdomsförbundets sommarläger på Utøya. I morse diskuterade jag det kort i TV4:s Nyhetsmorgon, tillsammans med Magnus Linton och Jytte Guteland. Klippet kommer nedan.

Jag vill passa på att varmt rekommendera Magnus Lintons bok "De hatade – om radikalhögerns måltavlor". En effektiv och tankeväckande reportagebok som speglar den nya högern genom nedslag i Ungern, Holland och Norge.


Sex%20m%C3%A5nader%20sedan%20Ut%C3%B6ya%20massakern

2 kommentarer:

Nemokrati sa...

På fredag anordnar Folkrörelsen Nej till EU en demonstration mot Europakten från kl. 08:30 med samling kl. 09:00 utanför Riksdagshuset med anledning av EU-nämndens möte med Reinfeldt om vilket "förhandlingsmandat" han ska ta med sig till Bryssel - Ja eller Nej till Europakten. Sprid gärna info om detta så att det blir uppslutning - det handlar om demokratins vara eller inte vara -> http://komigenuva.wordpress.com/2012/01/24/fredag-27-januari-kl-09-00-utanfor-riksdagshuset-folkrorelsen-nej-till-eu-arrangerar-demonstration-mot-europakten-val-mott/

Monsar Hansen sa...

Interessant debat, som jeg har fulgt meget fra sidelinjen, her i Danmark. Mine tanker går til de pårørende.