onsdag, april 18, 2012

Rättegången mot Breivik

I två dagar har jag varit på rättegången mot Anders Behring Breivik. Är nu sliten efter en storm av motstridiga känslor, och ett stort antal intervjuer. För min del blev den extra vändning under tisdagen, när Breivik i sin redogörelse inte bara nämnte min sambo vid namn, utan också tog upp vårt barn som ett exempel på hennes "förräderi" mot den norska och europeiska kulturen.

Se gärna några av mina kommentarer här (intervju med Aftenposten, video 8 minuter), här (intervju med SVT, video 6 minuter) eller här (intervju i GP).

6 kommentarer:

Freddy sa...

Tragiskt hur du välkomnar den här mediaexponeringen av Breivik. Det är ju när han kan stå och heila i all media som han verkligen vinner. Det är ju detta som var målet för honom, mördandet var bara medlet.
Därmed har man gett ytterligare massmördare ett mycket starkt motiv, vore väl inget kul om det bara blev en text inne i tidningen utan bild ens.
Uppenbart pervers symbios mellan media och mördare.
Varför skulle man inte kunna ha mediaregler på detta område precis som på andra ?
Man blir bara kräkfärdig av cirkusen.

Jørgen - Fairbanker sa...

Manden er skyldig og jeg håber han bliver spærret inde på livsstid. Mere usympatisk og koldblodig mand, skal man lede længe efter.

Lisa sa...

Medias rapportering kan som alltid diskuteras men det finns ett värde i att lyfta blicken och se verkligheten så som den faktiskt är. Henrik Arnstad skrev klokt i DN den 20/4

http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/darfor-ler-anders-behring-breivik

Att blunda och förneka gör inte verkligheten mindre verklig och Breivik är verklig och hans handlingar har skett och han finns och därför måste vi titta på honom.

Freddy sa...

Jag pratar ingenstans om att blunda och förneka, utan om att sluta exponera, och därigenom även stimulera efterföljare.
Och det finns en uppenbar kommers i detta från medias sida, vilket verkligen borde göra att vänsterfolk inte nöjde sig med att kläcka ur sig klyschor som att "medias rapportering kan som alltid diskuteras"

Lisa sa...

Förlåt, det var inte min mening att angripa dig i dina synpunkter Freddy. Jag resonerade mer från andra sidan om hur rapporteringen sker och formulerade mina egen privata tankar kring varför det kan finnas ett värde i exponeringen.

Lån fra 5000 sa...

Jeg synes det er forkert, af han får så meget mediedækning. Han burde glemmes.
mvh.
Låna pengar trots skulder