torsdag, augusti 25, 2005

Om moderater och andra borgare, SVT24

Ska vara med SVT24:s Pressklubben och diskutera moderaterna, med anledning av partistämma. Medpanelister är Karin Olsson (ledarskribent Expressen), Eric Sundström (Aktuellt i Politiken) och Mattias Svensson (bl.a. Smedjan).

Programmet sänds 18:35, med repris 21.35 & 23.05. Ska sen ligga på nätet en vecka också, här.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Ali jag har läst stämmoprotokollet och räknat lite vad det betyder för sjuka och förtidspensionärer

Titta in på http://bloggarna.se och kolla lite snabbt om du har tid

Anonym sa...

dET HÄR SKA BLI INTRESSANT!

Anonym sa...

Det gjorde du bra, Ali! Kul förresten att högerextremisten från Smedjan såg ut som en karikatyr av en överklasslyngel.

Anonym sa...

Alis kommentarer var surrealistiska.

Den som arbetar pengar är ägare av det arbete som hans kropp har ufört. Hade personen valt att inte arbeta så hade personen inte varit skyldig staten pengar. Visst?

Att sänka skatten kan ALDRIG, ALDRIG, ALDRIG inneära att man tar pengar av någon annan. Det innebär ALLTID att man låter folk få behålla mer av det arbete som hon har valt att joba ihop.

Det är inte staten som äger min kropp. Jag äger den!

Nils sa...

Ali var suverän. Utom grotthögern tyckte jag att det var skojigast när Mattias Svensson gick till attack mot de nya mesmoderaterna.

Anonym sa...

"Kul förresten att högerextremisten från Smedjan såg ut som en karikatyr av en överklasslyngel."

Tyckte han såg ut som en vanlig Svensson...

Anonym sa...

Hohoho.

Reality Check!

Jonas N sa...

Nu har jag tittat på inlsaget:

Ali malde på med matrat 'ta från dom fattiga och ge till dom rika'

Och en annan återkommande sak var: 'Ja, så säger dom nu, men egentligen menar dom något annat, och skulle dom få makten så skulle dom göra värre ändå'

Begrepp som 'batong- och bomb- och skogstokig och grott- och vansinnig höger' låter snarare som om där finns vissa problem med perspektiv och verklighetsperceptionen, speciellt som temat här var att moderaterna närmat sig socialdemokraterna.

Sen vill jag nog hävda (vilket även Mattias påtalade) att moderaterns (de 'nya') är tydligare med att skattesänkningar faktiskt paras ihop med statliga utgiftssänkningar, alltså tvärtom snacket om 'hidden agenda'

Avslutningsvis får man nog konstatera att när den 'ena sidan' i riks-TV får sitta och oemotsagt påstå om och om igen påstå att moderaterna talar med kluven tunga, de har en dubbel agenda, de vill göra folk fattigare, de vill ta från de fattiga för att ge till de rika, uppföljt av en radda rakt av otrevliga epitet ....

... utan vara sig programledaren eller 'den mer väluppfostrade sidan' reagerar alls eller går i svaromål, och snarare beter sig som om den jargongen var normaltillståndet ...

... då visar det ju med väldig tydlighet att 'vänstersidan' har fått ha ett massivt mediaövertag alldeles för länge.

Bara tänk er om ett liknande ordbruk, samma oförskämdheter och öppna anklagelser om rent s-bedrägeri/falskspel mot väljarna hade kommit från den civiliserade borgerliga sidan.

Tom med med tanke på att s-v-mp har och har haft makten länge nu, och att omfattningen av faktiska bedrägerier och dubbelmoral är ganska påtaglig! För att inte tala om att folk faktiuskt inte har fått det bättre alls under det senaste decenniet!

Men så är det väl! I ett politiskt landskap där tom Ali får låtsas att handefinerar mittfåran blir måde språk och media lätt bisarra ... (vilket väl var precis det han sa ;-)

Anonym sa...

Sammanfattning av Jonas Ns jättekommentar: högersidan fick pisk.

Jonas N sa...

Anonym (lustigt att du tycker att det var en jättekomentar)

Men om du med 'få pisk' menar:

'blev förolämpad'

samt

'förolämpade inte lika mycket, eller mer tillbaka'

så har du helt rätt: Högersidan 'fick pisk'

;-)

Känns det bättre nu!? Och det är väl så 'vänstersidan' vill göra för att förbättra samhället, och speciellt för de som man säger sig värna om.

Anonym sa...

Jonas Ns:
Skulle inte sossarna ha blivit offer för en misstänkliggörande media? *rofl*

Och vad vart det där med tema? Va? Det var ju just det Ali kritiserade... *suck*

Och hur kan det vara "förolämpling" att tala om hur det är? Moderaterna representerar ett visst intresse, eller menar du att de är ett brunt parti likt nationalsocialisterna?

/ Kristoffer E

Jonas N sa...

Kristoffer, du verkar inte förstå speciellt mycket! Du får väl forsätta med *rofl* kanske!

Och på sätt och vis åskådliggör du precis den poängen jag ville göra i det senaste inlägget. För du menar nog ordagrant det du skriver, eller hur!?

Det finns många länder där regeringen använder sin tvångsmakt till att tala om vad som är bäst för undersåtarna, och att dom som inte håller med eg vill bara vill folk illa. I en del sådana länder använder man sig dessutom av sk 'forskning' för att bevisa att det är så!

Och vet du vad, det finns i alla dessa länder en påtalig mängd individer som sen tror att det är precis så.

:-)

Som tom VILL att det är så det är ...

På sätt och vis är det fascinerande!

:-)

Anonym sa...

Komikern Ali?

Tycker mest att Ali framstod som en lätt komisk tokvänsterrepresentant.

I övrigt var ju nivån oerhört låg på resonemangen. Trist att inte programledaren var mer kunnig och kunde ställa de relevanta frågorna, men det gäller ju samtliga programledare i Sverige.