söndag, maj 28, 2006

Måttfull? Fuck it.

Katrine Kielos nedsabling av Barbro Hedvalls ledarkrönika i DN, om ”måttfullhet”, är en absolut must-read. Hatten av.

Doktor Kosmos i ungefär samma ämne 1999.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vad är det för syn på arbetarklassen som framkommer i hennes artikel? Bara för att man är mindre bemedlad kan man bara supa sig full och knulla bakom fritidsgården?

Ali Esbati sa...

Nej, det är inte den syn som framkommer.

Jonas N sa...

Jag missar också vad det är Ali hyllar hos Katrines smågnälliga bloggpost.

Vidare anser jag att hon missar budskapet hos Hedvalls krönika, eller iaf väljer att ignorera det för att istället ta ett varv till med sina egna små käpphästar.

Ali har ju svårt med ganska många ord, och även 'nedsabling' tycks vara ett av dessa.

Och även jag tycker att där framkommer en ganska nedsättande syn på människor som utför vanliga (sk lågkvalificerade) arbetsuppgifter. Men detta är en genomgående observation hos den politiska vänsterna. Liknande attityder finns i sossevänstern, i extremvänstern, och de diverse flum- och miljö- varianterna, mfl.

Anonym sa...

Senaste inläggen här om vänsterns påstådda förakt för vanliga arbeten påminner om den komiska kritiken från borgare att vänstern "delar in" människor i klasser.

Anonym sa...

Vad är det du gillar hos doktor Kosmos, Ali? Är det "...det spelar ingen roll - det viktiga är att jag måste hata dig och
din goda smak,", eller? Det går för långt när vänstern ska håna för att någon försöker vara måttfull, är klädd i vanliga kläder där inte tuttarna ramlar ut, är bildad, har föräldrar med universitetsutbilding, kommer från en bakgrund av företagare, går i musikklass... you name it. Jag känner inte igen mig alls! Ska vi inte lyfta människor? Katrines blogg är bara fördomsfull och ger ingen framtidstro. Förstår inte vad du ser i hennes reaktion på Hedvall.