onsdag, januari 10, 2007

2 x Lindvall

Oskar Lindvall postar roligt om:

1) Pedagogik
2) Liberaler

13 kommentarer:

Anonym sa...

Det är alltså lustigt att liberaler följer sina principer? Trodde inte att socialisterna så öppet skulle erkänna sin vurm för principlöshet.

Anonym sa...

Den kommentaren är väl rimligare att köra på Lindvalls sida, eller?

/Mattias

Anonym sa...

Lika rimligt att köra den på endera stället skulle jag säga.

Oskar Lindvall sa...

För att klargöra, jag tycker det är jätteglädjande med liberaler som står för sina (visserligen ofta hycklande) principer. Om det fanns fler liberaler med principer skulle vi inte ha Jan Björklund som skolminister, och inte heller privatskolor. En gång i tiden var liberalerna med och la grunden för den likvärdiga folkskolan (främst för att de privata skolorna var för dyra för den framväxande medelklassen, och att det var jobbigt med tusentals tiggande ungar på gatorna, men ändå). Jag vill också klargöra att jag alltid är för uppsägande av sin DN-prenumeration, oavsett orsak, och jag stör mig oerhört när vänsterfolk säger att de köper DN "för kulturdelen". Det är principlöst.

Anonym sa...

Jag vill också klargöra att jag alltid är för uppsägande av sin DN-prenumeration, oavsett orsak, och jag stör mig oerhört när vänsterfolk säger att de köper DN "för kulturdelen". Det är principlöst.
------------------------
Vilken princip är det som säger att man inte ska köpa liberala tidningar?

"Jag kan inte tänka själv" principen?

Anonym sa...

Oskar Lindvall: Huh?

Anonym sa...

Väx upp för fan Oskar. Ju fler tidningar man läser, desto bätrre. Inte tvärtom.

Oskar Lindvall sa...

Än hänger man man upp sig på oväsentligheter, än hajar man inte ironi. Bah

Anonym sa...

"Väx upp för fan Oskar. Ju fler tidningar man läser, desto bätrre. Inte tvärtom."

Åhå ja-ha ja! Jag har en generell princip att släppa ut så lite pengar ur min plånbok till allt liberalt. Således prenumerar jag inte på DN, SvD, äger ej TV (inga "debatter") och andra propagandaskrifter från borgerligheten/näringslivet/USA. Liberalism är hyckleri och lögn; intellektuellt perverst och motbjudande. Tål inte skräpet i för stora doser - vill inte se det och kan inte vänja mig vid det.

Anonym sa...

...det är förmodligen därför din politiska övertyglese är så enögd och naiv.

Anonym sa...

Oskar Lindvall said...
Än hänger man man upp sig på oväsentligheter, än hajar man inte ironi. Bah
--------------------
Det är möjligt att du var ironisk och att jag inte fattade det men sanningen är att DN är en rätt bra tidning om man vill veta vad som händer i huvet på folk till höger oavsett var dom hör hemma på skalan.

Serien med artiklar av Zaremba som han sedan fick pris för av sin arbetsgivare Bonniers...Dn...ehhh...var ju uttryck för nånting.

Om man inte läser att Zaremba anser att norrlänningar per definition har sjukskrivning och arbetslöshet som livstil så ...vet man inte att det är en del av DN´s
bild av verkligheten.

Därför ska man naturligvis läsa DN så ofta man kan.

Anonym sa...

"Därför ska man naturligvis läsa DN så ofta man kan."

Håller inte med. Något strönummer/strörtikel per år eller så (med DN) räcker för att skärskåda tidningen. Zaremba-människor växer på träd i den liberala/borgerliga sfären. Han är inge speciell på något sätt. Tror han är kul. Som Carl Bildt också tror. Tvärtom är det bättre att tillgodogöra sig djupare analytiska artiklar på internet el. artiklar från Proletären, Flamman, Clarté och så vidare. Det kan vara bra att läsa borgerlig press om man skall skriva en artikel om fenomenet eller delar av fenomenet (den vridna och eller förljugna rapporteringen och historierevisionismen; ibland kanske sann också).

"Manufacturing consent", var det inte så Uppsala Universitet hedersdoktor Noam Chomsky uttryckte det?

Anonym sa...

Varför har Proletären, Flamman eller folkmordsförnekande Ordfront större trovärdighet än DN, Expressen och SVD? Förmodligen därför att de passar in i eran verklighetsuppfattning. Det leder givetvis till en följdfråga:
Hur vet ni att just ni är de upplysta som ser verkligheten för vad det är?

Lite ödmjukhet, tack.