onsdag, april 18, 2007

Gula sido(organisatione)rna

Storbritannien 1926. Regeringen påbjuder lönesänkningar för alla arbetare. Oxfordstudenter anmäler sig som frivilliga för att kväsa den efterföljande generalstrejken.

Hej. Nu kanske ni undrar varför jag publicerar en bild på brittiska fascister från mellankrigstiden. Det är för att tala om att fascismen nu också finns på Internet. Närmare bestämt på moderata ungdomsförbundets hemsida.

I dag visar facket och då speciellt Byggnads återigen vilka avskyvärda metoder de använder.[*] De slår till mot ett enskilt företag, PEAB. Jag var precis inne på Byggnads hemsida och kollade, någon egentlig förklaring varför de strejkar levererar de inte. De vill väl ha uppmärksamhet antar jag. Och för det är det värt att sätta ett enskilt företag i stora problem, försena byggen för dig som behöver någonstans att bo, rubba konkurrensen etc.

Sedan ett gäng fackföreningsaktiva sänkte en båt där det bodde en massa gästarbetare har det inte varit möjligt att ta emot utländsk arbetskraft vid strejk. Det är nog dags att sluta med det stoppet.
[*] Den avskyvärda Regeringsformen, 2. kap 17§: Förening av arbetstagare samt arbetsgivare och förening av arbetsgivare äger rätt att vidtaga fackliga stridsåtgärder, om annat ej följer av lag eller avtal. Lag (1976:871).]


[Efter Ådalen: hoten åter]
[Hetsen mot facket]

25 kommentarer:

Anonym sa...

Dessutom verkar ordförande vara skinnskalle.

Skribenten sa...

Vi minns Anton Nilsson och Amaltheadådet

Anonym sa...

"Det är för att tala om fascismen nu också finns på internet"... Jag trodde fascismen funnits på internet många år. Fattigt formulerat...

Anonym sa...

Det är ju inget nytt direkt att fascisterna söker sig till SD och MUF. Vi väntar nu bara på att MUF skall sätta tryck på Reinfeldt och Odenberg att militären sätts in för att slå ned facket.

På ett sätt var det bra att Wykman blev ny muf-ordförande, snubben är så galen att människor, utom de mest inbitna fascisterna, kommer att betrakta MUF som dårarnas sammansvärjning.

Anonym sa...

Liberalmuppar i ett dårhus med andra ord..

Anonym sa...

Anonym 1:54,

Det är (antar jag) en travesti på en kultförklarad reklamkampanj för Gula sidorna: "Nu kanske ni undrar varför jag gjorde så där - det är för att tala om att Gula sidorna nu finns på internet".

Ali Esbati sa...

Någon annan hann tydligen före, men jo det var förklaringen.

Anonym sa...

Moderaternas ungdomsförbund har en fin tradition av fascistisering. Minns Sveriges Nationella Ungdomsförbund, MUF:s föregångare som blev nassar på trettiotalet.

Anonym sa...

Ja... men det finns ju o andra sidan jättemånga i ung vänster som kallar sig kommunist år 2007!
2007!!!!!

Anonym sa...

Ja, och kommunister har en god tradition av att bekämpa och besegra fascister. T ex Mussolini och Hitler besegrades av kommunister. Fastän dessa hade kommit till makten med hjälp av borgerliga krafter.

partisan sa...

Världens starkaste fackföreningsrörelse finns i Israel.

Joel Malmqvist sa...

"Storbritannien 1926. Regeringen påbjuder lönesänkningar för alla arbetare. Oxfordstudenter anmäler sig som frivilliga för att kväsa den efterföljande generalstrejken."

Ett sådant reaktionärt student-garde skildras i Brideshead revisited/En förlorad värld. Där är det huvudpersonen Charles Ryder som anmäler sig som frivillig för att misshandla strejkande arbetare. Serien ligger för övrigt på Johan Norbergs lista över favoritserier.

Det är inte bara i Oxford som studenterna är beredda att gripa till vapen. I Uppsala är det Sällskapet Karl Filip av Vasa som organiserad den så kallade studentbeväringen.

Anonym sa...

Brideshead Revisited är en fantastisk bok och en magisk tv-serie. Evelyn Waugh verkar dock inte ha alla hästarna hemma. Han var också en av få engelska författare som hejade på fascisterna i spanska inbördeskriget.

Anonym sa...

MUF har aldrig varit speciellt trevliga, för att uttrycka det milt. Vi som minns deras hatkampanj mot Olof Palme, som inte skilde sig ett dugg från nazisternas attacker på judar på sin tid, och som minns hur det hurrades från det hållet då Palme mördades, gör oss inga illusioner om den samlingen.

Anonym sa...

desperat inlägg 1:

"Världens starkaste fackföreningsrörelse finns i Israel."

Och? Det fanns fackföreningar i Sydafrika också som värnade om den vita rasens rättigheter på arbetsmarknaden...

partisan sa...

Anonyma åsna: Fackföreningar arbetar inte i rassyften, de värnar om arbetarklassen.

Isak BK Aasvestad sa...

Fascister hit och fascister dit...snälla, devaluera inte begrepp på det här sättet!

Att MUF har obehagliga och reaktionära åsikter gör dom inte till fascister.

Den typen retorik är lika omogen som vissa liberalers försök att utmåla alla till vänster som sossarnas högerflygel som stalinister!

Skärpning!

Ali Esbati sa...

Nej, jag använder inte ordet fascism om allt som är dåligt eller höger, utan om specifika tendenser och företeelser. Jag hinner inte utveckla det nu, men har skrivit väldigt mycket i frågan här på bloggen och annorstädes. Den intresserade kan söka, eller kolla till exempel in en artikel här nedan. Även Jörn Svenssons artikel är utmärkt i den frågan, och han har skrivit utmärkta böcker i ämnet som finns i referenserna till min artikel:

http://www.vansterpartiet.se/cs-media/xyz/000032314.pdf

Anonym sa...

Håller med dig Christian, det är bortom allt tvivel bevisat att kritik av USA och Israel (och MUF) är åtalbara antisemitiska hatbrott.

Anonym sa...

Citat Muf mannen

De vill väl ha uppmärksamhet antar jag. Och för det är det värt att sätta ett enskilt företag i stora problem, försena byggen för dig som behöver någonstans att bo, rubba konkurrensen etc.

Verkar ju som han jobbat en hel del på analysen.Det kan man inte ta ifrån honom.

Frågan är hur analyserandet kommer att falla nästa val när det blir "Danmark läge" och "alla röster behövs".

Då får vi sannolikt klart för oss "vad som är vad".

Anonym sa...

Det där var inte heller jag, Ali.

Ta gärna bort alltihop,jag drar tillbaka till J.K

/Tack.

partisan sa...

Shit fan! Hur lyckas du? Haha! Men om det roar dig så...

Anonym sa...

Öhh...Nu vet jag inte vem jag är längre, det verkar som om alla är emot mig.

Anonym sa...

Borru gomshu kezafat...

Namnet är ditt.

Anonym sa...

Hjälp!