torsdag, oktober 16, 2008

Aldrig fucka upp

Ser på realtid.se att HQ Bank ordnat Hallelujamöte för att rycka upp stämningen i dessa dystra tider. Ganska strikt hairdo code, med en och annan avvikande excentriker. Det hela är obetalbart och kräver knappast någon närmare kommentar. Men jag vill ändå fästa särskild uppmärksamhet vid följande idiotsäkra lösning på Marknadens teodicéproblem, signerat allas vår idéproducent Johnny Munkhammar, Managing Director på Munkhammar Advisory (”We offer governments, corporations and organisations objective analysis, strategic advice and winning messages”):
Han ifrågasätter att finanskrisen handlar om ett ”marknadsmisslyckande”.

– Det beror på vad man säger att marknaden har för mål, men det går inte att säga det för marknaden har inget mål.
Och förresten, hur skulle man kunna omformulera följande: ”Hej, vi är några glada affärsmän som under en längre tid har tokfestat loss på era pengar, skaffat oss stora fastigheter, båtar, tankesmedjor och sånt. Nu har det skitit sig lite, och vi vill därför använda vår politiska och ideologiska makt till att få er att täcka vår överkonsumtion också i framtiden”? Kanske så här: Lågkonjunktur nästa fas i finanskrisen.

Understött av denna sköna replik:
De enda goda nyheterna är att folk redan är väldigt deppiga.
Winning messages, som sagt.

2 kommentarer:

Kurt sa...

Som Johnny Munkhammar konstaterar så beror ju hela finanskrisen på att godhjärtade amerikanska politiker ville få mindre bemedlade att äga egna bostäder - är det inte just det som moderaterna i Sverige också jobbat så hårt för? Lösningen på problemet är ju i alla fall mycket uppenbar, man fråntar helt enkelt "mindre bemedlade" äganderätten. Förr kallade man det statarsystem - men idag kan vi säkert finna något modernare fräckare namn på det. Låt bara arbetsgivaren vara förmyndare för alla "mindre bemedlade".

Anonym sa...

"med en och annan avvikande excentriker" - ja, Hagströmer såg ta mig fan inte klok ut ur den vinkeln!