tisdag, mars 24, 2009

Enhetsfront

FN:s utsända som undersöker situationen på Gaza säger att de israeliska
övergreppen har begåtts på närmast daglig basis,
och att de är
för många till att gå in på i detalj.

Bland annat handlar det om barn som använts som mänskliga sköldar av israeliska trupper som bröt sig in i palestinska hem.

Organisationen Läkare för mänskliga rättigheter kompletterar bilden med att fastslå israeliska angrepp mot 34 medicinska institutioner.

Dessa övergrepp skedde under ledning av den socialdemokratiske försvarsministern Ehud Barak.

Samtidigt meddelas det nu om en överenskommelse mellan Barak och Netanyahu. Det betyder att Israels socialdemokrater kommer att ingå i en regering som domineras av högerextrema och fascistiska partier.

Det är skamligt att svensk socialdemokrati inte tagit initiativ till att utesluta det israeliska partiet från sin international.


[Läs också, Amira Hass i Haaretz: Time to believe Gaza war crimes allegations.]

4 kommentarer:

Anonym sa...

Dessa sossar, deras grymhet har inga gränser.

Mikael Westerberg sa...

Klart med koalitionsregeringen nu, fy fan..

Anonym sa...

Ali, här är en riktig höjdarartikel som jag tror du kommer uppskatta.

I israel diskuteras nu att starta ett "Israeli ministry for PR", för att spreta emot den internationellt enormt inflytelserika "Palestinian PR machine"

http://www.ft.com/cms/s/e6ab5824-18e9-11de-bec8-0000779fd2ac,Authorised=false.html?_i_location=http%3A%2F%2Fwww.ft.com%2Fcms%2Fs%2F0%2Fe6ab5824-18e9-11de-bec8-0000779fd2ac.html&_i_referer=http%3A%2F%2Fsearch.ft.com%2Fsearch%3FqueryText%3Disrael

Om du inte har ett konto kan man öppna ett som är gratis, och då får du tillgång till 30 artiklar i månaden. Israel/palestina rapporteringen är faktiskt bra i ft.

Anonym sa...

Läs Inna Michaelis blogg på www.pushingthelimits.se

En ung israels tankar om ockupationen.