söndag, februari 06, 2005

Hatten är din

SVT:s nyheter fortsätter sin kampanj för regeringsskifte. Göran Persson har blivit hedersdoktor vid Örebro universitet. Detta har nu blivit ett nytt tecken på ”socialdemokratiskt maktmissbruk”. Det låter nästan som att Persson skulle ha myglat sig till en universitetsexamen. Det som händer när man blir hedersdoktor är att man får klä sig i en fånig dräkt varpå en gammal gubbe kommer och sätter en tyrolerhatt på en. Man får inte undervisa och berättigas inte till CSN-stöd. Per Ahlmark är hedersdoktor vid universitetet i Jerusalem, på grund av sitt idoga propagerande för Israels ras- och folkmordspolitik. Peter Wallenberg är hedersdoktor inom teknik och naturvetenskap vid Uppsala universitet, tack vare sina insatser att inskränka arbetsrätt och välfärd för vanliga svenskar. Torbjörn Fälldin är hedersdoktor vid Mitthögskolan (som, ironiskt nog, är universitet från årsskiftet), på grund av gud vet vad. Om någon vill göra Persson till hedersdoktor i Örebro för att han gjorde universitet av högskolan så är det helt OK för mig.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hedersdoktor är oftast ett det akademiska "tacket" för att ha hjälpt en institution eller universitet med något. Oftast har man gett pengar.

Anonym sa...

Statsministern klagade på Lundgrens fem-miljoners-villa i Djursholm men skaffar sig själv ett 12 miljoners gods i Sörmland. Han gifter sig med VD:n för landets största monopolbolag och nu har han fixat en doktorshatt åt sig själv genom att göra Örebro högskola till universitet.


Alla djur är jämlika,
men några är jämlikare än andra.

Anonym sa...

Det är klart att Persson skall ha en doktorshatt i medicin. Ingen annan regering i världen har lyckats sjukskriva och förtidspensionera så många på så kort tid.

Anonym sa...

Om nu SVT missbrukar sin makt så, är inte det ett tecken på att de borde utsättas för mer konkurrens? Att avskaffa Tv-licensen och låta fler sända i nätet till lägre avgifter kunde ju vara ett första steg. Kanske kan vi i så fall om några år ha både en TV-kanal ägd av LO och en Timbro-driven kanal i marknätet, en riktigt lockande vision faktiskt.

Anonym sa...

Herregud... LO- och Timbro-kanaler? Är du på allvar? Nej, public service är det enda reella alternativet till kommersiell tv. Så är det bara.

Anonym sa...

Ja, så slipper du tänka själv.

Anonym sa...

Är det inte samma doktorshatt som Refaat El-Sayed hade?

Cliff Hanger sa...

http://www.nata2.info/humor/flash/hatten.swf