söndag, februari 13, 2005

Inga krigsförbrytare i Åre!

Den 24-25 maj kommer en Nato/PfP-konferens att äga rum i Åre. Det är en frånstötande samling för vilka Sveriges utrikesminister kommer att stå värd. Ett nätverk under namnet Östersundsnätverket för Global Fred och Demokrati har bildats, och kommer förhoppningsvis att kunna koordinera massiva protester mot denna samling. Nätverkets upprop finns publicerat på olika håll, men jag har ännu inte sett det på någon hemsida. Klipper in vissa delar nedan. Gruppen kan nås via mejl: ak_leijnse@hotmail.com

Krigsförbrytare och ansvariga för folkmord och tortyr så som Condoleezza Rice USAs utrikesminister och Jack Straw Storbritanniens utrikesminister kommer att vara huvudaktörer och de kommer som hedervärda deltagare att bli välkomnade av den svenska regeringen. De har varit drivande i det nuvarande Irakkriget och som sådan stimulerat tortyr och den terrorn som fler än 100 000 civila irakier har blivit dödade av.

[...] Vi uppmanar alla, politiska partier och deras organisationer, fackliga organisationer, fredsorganisationer, kultur och idrottsföreningar, kvinnoorganisationer, miljöorganisationer m fl, som i demokratisk anda vill visa sin avsky för dessa krigsanstiftare och ansvariga för otaliga människors död, att sammansluta sig i en nationell protestaktion mot NATO. Ta kontakt med oss så att vi tillsammans kan organisera en gemensam aktion. Vi har några månader på oss men tiden fram till den 23 maj går fort om vi ska åstadkomma nåt ordentligt.

Inga kommentarer: