söndag, februari 13, 2005

Jag lovar bot och bättring

Har med viss förvåning noterat att min blogg blivit uppmärksammad av andra bloggare (blogg-världen är en delvis ny värld för mig). Företrädesvis är det manliga nyliberaler som irriterar sig. Det är också ett mönster som känns igen på kommentarerna här på bloggen. Surfar man runt så finner man bland dessa debattörer en åsiktsproduktion som utmärks av torftigt språk och oförmågan att handskas med verklighetens komplexitet. Man känner igen 60- och 70-talens sektvänster, med vissa skillnader. De senare bjöd till exempel i alla fall på en del spektakulära frisyrer och schyssta gitarr-riff. Nåväl. Jag vill i alla fall lyfta på hatten på för att jag på bloggen subjektiv.se kallas för ”mannen som gett den nykommunistiska otrevligheten ett ansikte”. Det var både roligt formulerat och en väldig komplimang i dessa utskällningstider. Jag noterar annars en generell indignation över att jag framstår som arg, möjligen raljant. För ett tag sedan skrev jag en krönika om ämnet – som kanske fortfarande är aktuell. Som ett tecken på att jag tar kritiken på allvar, och för att visa min goda vilja, publicerar jag här en bild som jag hoppas kan utgöra en utgångspunkt för en gemensam förståelse av läget i världen.

8 kommentarer:

jinge sa...

Ja du Ali! Att nyliberaler och marknadsfundamentalister angriper dig är inget att undra på. En ung arg man som kan uttrycka sig, det är farliga grejer det.. :-)

Sen ska du veta att de allra grövsta påhoppen kommer du att få från anonyma bloggare, folk som inte törs tala om vad de heter. Trist..

Anonym sa...

Visst, det kanske finns kommenatorer som inte har bloggar, men när det gäller stasi-åsiktsregistreringvännerna är misstänksamhet nog såväl sund som välgrundad.
Att kära moder ryssland, hade en förkärlek till att deportera oliktänkande dissidenter till gulag för slavarbete som belönades med nackskott kan nog också spela en viss roll vid meningsutbyten med erkänt arga komunister.
Vad var det nu AFA-stenkastarvänsterns representant sa...Jo just det:

"När revolutionen kommer lovar jag att det är jag som ska hålla geväret som ska skjuta dig"-Riksdagsman Kalle Larsson (V)

Komunismen mördade 100 miljoner människor, ge den en chans till!

Ali Esbati sa...

:-) Jag låter kommentaren stå kvar som ett bra självförstärkande exempel. Men också för att citatet ovan inte är feltolkat eller taget ur sitt sammanhanget - utan helt enkelt påhittat. Ändå har det valsat runt i olika högersammanhang i snart tio år. En illustration på hur det kan vara.

Anonym sa...

Hej! Det stämmer säkert att de flesta bloggare är unga nyliberaler. Men det finns också andra....
Leo Bloggar: http://dagspolitik.blogspot.com/
med "Dagens värsting"
...
Leo

Anonym sa...

http://dagspolitik.blogspot.com/

Anonym sa...

Jag tycker mest att det är lustigt att Ali inte säger 'Vad trevligt, folk läser min blogg. Tack för uppmärksamheten nyliberala bloggare'.

Det är trevliga att kommentarerna håller så pass hög nivå. Inte alls det amerikanerna kallar "four letter words".

För övrigt ser jag Ali som en makthavare på väg uppåt och jag tänker ta denna möjlighet att kritisera honom när det går.

/B

Johan sa...

Kalle Larsson-citatet är faktiskt sant - eller åtminstone nästan sant.

1993 anordnade de politiska ungdomsförbunden i Göteborg på mitt initiativ en demonstration mot rasism. Efteråt hade vi en efterfest i MUF:s lokaler där samtliga arrangörer krökade till tillsammans. Vid detta tillfälle sa Kalle till mig (då DO LUF Älvsborg) och Aimée (då ombudsman LUF Älvsborg) att:

"Jag gillar er men jag är beredd att skjuta er båda när revolutionen kommer."

Jag vet inte om det är detta citat som har blivit det berömda eller om han har uttryckt sig så fler gånger.

MVH

/Johan
fd. "LUF-Johan" som du har mött i debatter på Botvids gymnasium

Kalle Larsson sa...

Hej där Johan mfl,
den där vandringshistorien finns alltså i två (2) versioner! Vanligtvis är det en annan där jag skall ha sagt det där till en MSU-are på Ung Vänsters café i Göteborgsom av någon märklig anledning hette Kosmoskatten under en debatt. Den versionen är publicerad i såväl Svensk Linje som Svenska Dagbladet (inga jämförelser i övrigt). Nu säger Johan att jag sagt det till honom och Aimée, men det är lika felaktigt. Jag minns fackeltåget (heder åt er för initiativet, gott att vi fick med MUF som senare fick kritik av sin förbundsledning men förbannat fula banderoller ni spraymålade (!)) och jag minns festen (och att några, nu icke namngivna personer) öppnade olika muf-ares e-postkonton och skrev oförskämdheter till Carl Bildt. Men jag hotade inte vare sig Johan eller Aimé. Varför skulle jag det? Aimée var trevlig och så långt till vänster man kan komma och fortfarande vara med i LUF, och Johan var aldrig något större hinder i debatter, vilket han själv senare erkänt på LUFs egen bbs.

Kalle