onsdag, maj 04, 2005

Grön järnkoll

Borgerlighetens vänsterflank kongressar i helgen. På kongressen debatteras bland annat bildandet av ett kvinnoförbund. Grön ungdoms Johan S Rydén välkomnar enligt SvD initiativet och säger:
"Sossarna skapar Feministas, vänsterpartiet skapar Feministiskt initiativ ... Klart att vi också skall ha ett kvinnoförbund."
Här är en kille som hängt med i den politiska debatten.

(Jag passar samtidigt på att slå ett slag för seminariet "Jag kommer att rösta på ett feministiskt parti", ABF-huset i Stockholm den 10 maj 18:30)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det kanske var tänkt som en spydig kommentar till att en gammal partiledare för V nu leder Fi?

Anonym sa...

I vilken annan värld än Alis kan Mp kallas för borgelig vänster??

Ett mer utvecklingsfientligt och antiliberalt hittar man bara i närheten av Alis eget eller än längre vänsterut.

Peter Björkman sa...

Jo men lite liberala är de. De är ju för en massa grejjer med prefixet fri. Friskolor och friår t.ex.

Tror att det är Miljöpartiets omsorg om privata utförare i offentliga sektorn - som gör att Ali kallar dem "liberal vänster"!

Anonym sa...

Det är ju rätt tydligt att MP när dte verkligen gäller kramar borgarnas arbetarhets hårdare än vänsterns politik för mer makt åt oss jobbare.

Eller ett vänsterparti kanske går med på att försämra anställningstryggheten?

Anonym sa...

Det räcker dock att se till helgens kongress för att se att MP definitivt är ett vänsterparti. Medborgarlön och "ett räntefritt samhälle", till exempel. Å andra sidan är förstås MP inget renodlat socialistiskt parti, men man har uppenbarligen inga problem att samarbeta med vänsterblocket om den ekonomiska politiken, så att kalla dem "borgerliga" är nog lite svårt...

Angående FI kan jag förstå din oro. Det är samma gamla fraktionsbildning som vanligt inom vänstern. Det senaste exemplet på detta var första maj här i Malmö på V och UV:s uppsamling inför tåget. En maoistförening stod vid utkanten och förde fram sitt budskap ("Frige Gonzales"), varpå en rasande vänsterpartist förklarade "Det är vi som är kroppen, ni som är parasiten". Det känns som om det är lite av samma retorik mot både vägval vänster och FI, och den splittringen gynnar inte direkt vänstern.