måndag, maj 16, 2005

Snygg blogg?

Noterade att beöksstatistiken hade hickat till (uppåt) och trodde att det var någon iranier som varit framme igen. Men det visade sig vara ett hedrande omnämnandeHelle Kleins nya Aftonbladet-blogg som var förklaringen. Detta har i sin tur föranlett en ganska lustig "diskussion" om denna bloggs utseende. Med anledning av detta vill jag officiellt påpeka att jag själv saknar tekniskt kunnande (och tid/ork om jag ska vara ärlig) för att ändra bloggens utseende eller lägga in olika häftiga features. Om någon har enkla tips är man alltid välkommen per mejl. Några har hört av sig och sagt att det är lite svårläst med vit text på svart bakgrund. Men jag gillar den här standardtemplaten mest. I alla fall just nu. En terapeut skulle kanske också kunna få det till att jag på grund av en traumatisk partibakgrund är extra känslig för utseendeförändringar, vilka omedvetet förknippas med djupgående kriser.

10 kommentarer:

Sanna sa...

Hej! Tänkte jag skulle ta tillfället i akt och säga att jag tycker att din blogg är mycket läsvärd och att jag absolut inte har något emot den. Men jag tycker inte att Aftonbladets främste bloggare på webbtidningsplats ska kalla den för "en av de snyggaste" då den är baserad på en standardtemplate, men det gör ju inte på något sätt bloggen ful.
Vi ses på bloggforum den 28:e!
Mvh
Sanna

Johnny sa...

Ha ha - det är bra, stå på dig!

Peter Björkman sa...

Bloggen är snygg. Enkelt är snyggt.
Kul att Helle gillade bloggen. Bli inte ihjälkramad av det politiska etablissemanget nu bara!

Tobias Lindberg sa...

Du nämnde det här med att endel människor inte gillade vit text på svart bakgrund. Min fru som är astigmatiker har väldiga problem att läsa din blogg, mitt förslag är att du ändrar så att den blir mer lättläslig för alla, även dem med olika synfel. Funktionalitet är ändå viktigare än att den ser ut på ett visst sätt.

Anonym sa...

Tobias
Intresseklubben antecknar.

Snart ska du väl ha taltidning på kasettband också!

Jd#/ sa...

Tobias:
Ett tips är att markera texten man läser. Då blir den ju inverterad så det ljusa blir mörkt och tvärtom.
Det är något som är lämpligt att göra på flertal sidor då folk har problem med bra färgsättning. Jag gör ofta detta trots att jag inte har problem med färgseendet.

I övrigt, blogga på Ali.

david sa...

Är jag en av de få som gillar vitt på svart? Men är man cyniker så är man...

Instämmer med 'Sanna' i kvalitén av din blogg. Läsvärda och intressanta texter. Det är väldigt bra att det finns svenska bloggar som skriver från olika perspektiv och med författare som kan konsten att skriva intressant och adekvat (även om de är få).

Börjar ledsna på alla dessa oseriösa texter från diverse oseriösa författare. Keep up the good work!

/david

N|. sa...

Well. Jag har en annan approach gentemot kommentargrejerna: läs på http://www.bloggi.se/researcher . Jag tycker helt enkelt att bloggen som format har fungerat som en gräsrotsjournalistik med möjligheten till interaktivitet med läsaren. Stänger man av kommentarsmöjligheten är skillnaden mellan en ordinär text i vilket media det än må vara och en blogg ingen alls.

Jag blir lite skrämd av att både du och Helle tycker att kommentarer kan man både ha och missta - därmed förnekar ni också möjligheten till att skapa en plattform för era läsare att komma till tals i någorlunda ocensurerat skick.

mvh
Niclas (en av Helles forna KSU-kamrater)

Tobias Lindberg sa...

Svar till annonym som skrev:

"Tobias
Intresseklubben antecknar.
Snart ska du väl ha taltidning på kasettband också!"

Varför säger du detta? Jag försökte komma med konstruktiv kritik och meddela att vissa saker kan medföra problem för vissa människor. Det viktigaste för Esbati och andra bloggare måste ju ändå vara att alla kan läsa ens text så att budskapet går fram.

Jag försökte hjälpa och du kommer här och är otrevlig mot mig?

Jonas N sa...

Precis Anonym! Man skall vara snäll mot Tobias, inte otrevlig! Han är en känslig individ, det måste du väl vara medveten om?!