onsdag, juni 08, 2005

Dagens kulturhändelse

Iranska fotbollslandslaget klart för VM nästa år, efter seger 1-0 mot Bahrain i Teheran. Onekligen coolt.

12 kommentarer:

Thaher sa...

Salam Alman - Salam Jame Jahani!

Ekim sa...

Det blir kul med Iran i VM igen. Matchen mot USA 98 var bland det absolut skönaste i hela turneringen. Mahdavikia och Estili, klassiker! haha.

Tyvärr går det inte lika bra för Türkiye. Deras två senaste matcher har jag skrivit om på http://ekimdevrim.blogspot.com/

... Har länkat din blogg också..

Anonym sa...

Sjysst. Inte minst bra då Iran står för den gedigna formen av demokrati som Kamrat Esbati hyllat tidigare genom att fördöma de smutsiga hundar som införde "riktig" demokrati i Ukraina. Sådan med rösträtt och annat äckel.

Fredriksson sa...

FIFAs kvalificeringsregler för att komma till VM tillåter tyvärr att blåbär som Iran kommer till VM isf betydligt bättre europeiska nationer.

Fredag sa...

Fotboll förenar.

fredriksson: Har du någon bättre idé då? VM skulle ju bli EM (med undantag för Brasilien och Argentina, typ) utan dessa regler. Det är förresten samma regelverk vad gäller de flesta andra sporter också. Men nu var det ju Iran som kom med, ett land som de ack så liberala USA-kramarna knappast hyser några varmare känslor för.

Fredriksson sa...

Fredag, du verkar inte alls vara insatt i vilka länder som har visat framfötterna i fotboll på senare tid. Har du hört talas om Nigeria (vann OS för inte så länge sen), Senegal (slog ut Sverige i VM sist) och Sydkorea (gick till semifinal i VM 2002, slog bl a Italien)?

Inget av dessa länder kommer från Europa.

Det hade varit bättre om de sämre lagen hade haft en B-turnering där de bästa B-nationerna hade fått chansen att delta i den riktiga VM-turneringen. Så gör man t ex i hockey.

Och förresten - jag älskar Iran, jag tycker de är ett föredöme för andra länder. Blir jag någon förtryckt för min åsikter eller min religion i Sverige så kommer jag att söka asyl där. Promise.

Johan L sa...

Tycker bloggen Fria Iranvänner har ett bra inlägg om Irans fotbollsframgångar och demokratiska motgångar.

Vore ju onekligen upplyftande om Esbati även stödde fotbollssupportrarnas kamp för demokrati...

A-K Roth sa...

Iranska kvinnor fick tom närvara:

http://www.realcities.com/mld/krwashington/11846559.htm

Live and let live sa...

Fredriksson: Iran har ett bra lag och de förtjänar definitivt att gå vidare till VM. Laget kanske t.o.m. slår Sverige om Zlatan inte spelar. Sydkorea som du varmt talar om (slog Italien o nådde semifinal VM 2002), förlorade mot Iran med 4-3 i Asian Games där Iran spelade oerhört bra och förlorade efter tveksamma domarbeslut mot värdnationen Kina (även den svenske Eurosport-kommentatorn reagerade mot detta). Iran slog även Japan (kvartsfinal VM 2002) i VM-kvalen.

Så var inte avundsjuk!

Fredriksson sa...

Live and let live:

Jag är inte alls avundsjuk. Jag visste inte att Irans landslag hade spottat upp sig såpass.

Ali Esbati sa...

Det kommer att vara extra skoj att VM går i Tyskland. Dels bor det massvis med iranier där och runt omkring. Dels så är flera av de bästa spelarna redan kända där, då de är proffs i tyska ligalag.

Anonym sa...

Iran är en av de bästa i Asien och har även möjligheten att gå vidare i VM!!
Har ni aldrig sett Ali Karimi och Mahdavikia som spelar i Bundesliga??
Speciellt Ali karimi som spelar för Bayern Munchen,,han är så bra att de kallar honom för Asiens Maradona,,och det håller jag med om!
Men de har även spelare som Ali Daei han är med sina 109 mål på 147 matcher världens bäste målskytt i landslagssammanhang.