lördag, juni 11, 2005

Flipper om Handels

Idag ska Flipper i P3 bland annat handla om Handelshögskolan. Mer specifikt skolavslutning. Jag är intervjuad en stund, men har ingen som helst aning om på vilket sätt materialet eventuellt kommer med i programmet. Ska försöka lyssna i alla fall.
---
Uppdatering: En rätt god beskrivning av skolan. Kul program. Finns upplagt på hemsidan.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det var faktiskt ett ganska bra program. Kul att du fick så pass mycket utrymme som du fick, det hör ju till ovanligheterna numer att vänsterfolk får inkarnera det sunda och rationellt kritiska i medieinslag idag...

Anonym sa...

Kritiskt tänkande är inget som prioriteras för "elitstudenterna", vilket framkommer av radioprogrammet. En student säger skämtsamt att hon valde Handelshögskolan för att utnyttja sina betyg till fullo. Frågan är om detta verkligen sker då det inte tycks finnas några som helst ambitioner att utveckla människors tänkande - snarare handlar det om att socialisera studenterna i ledarroller och genom olika sociala nätverk få dem att uppnå högre maktposititoner i samhället. Är det verkligen det utbildningsinstitutioner skall syssla med? Hursomhelst tycks det vara så att vi har två helt skilda uppfattningar om vad en utbildningsinstitution skall vara till för.

/Amir Sariaslan

Anonym sa...

spännande att man fick hänga med när du lämnade in din framsida :)

bra grejer du fick med!

Ali Esbati sa...

Jag tyckte mest att det var lite besvärligt. Men det var ett sammanträffande. De ville göra en intervju den dagen och jag skulle dit och lämna in papprena ändå. Roligt att flera i reportaget helt självmant lyckas vara parodier på sig själva.

Anonym sa...

Det roligaste var trots allt en av killarna som skulle till Los Angeles för att söka jobb som managementkonsult. Han kunde knappt förklara vad en managementkonsult gör. Alla kan väl inte vara elitstudenter :)

Anonym sa...

jag satt med på ceremonin i stadshuset för de nyutexaminerade handelseleverna tidigare i år och det var intressant att höra rektorn och andra talare hela tiden påminna eleverna och resten av publiken om att vi nu såg på framtidens ledare. det stämmer säkert. elitskola eller inte (rent begåvningsmässigt) - det är en ledarskola. vårt samhälle ska ledas av ekonomiska intressen och företagens rörlighetsbehov, alltså inte av demokratiskt styrd politik. det verkar i vart fall många av dessa ledare mena. politiken ska inte kliva in i ditt vardagsrum, eller hur? den ska sväva som en osynlig gas ut från styrelserummen.

bra att du kom till tals ali, och att simon goldin, förstaårselev, fick påpeka att det kritiska tänkandet inte får något självklart utrymme i utbildningen på handels. det är med andra ord en p o l i t i s k utbildning.

Anonym sa...

Brunhögern inställer sig härmed hos brunvänstern. *stöveltramp* *stöveltramp* *stöveltramp*