torsdag, augusti 18, 2005

Dagens reflexion: If you tolerate this, then your children will be next

19 kommentarer:

Anonym sa...

Ha ha ha! Det där med låttexter...

Anonym sa...

Så om jag tolererar att människor klär sig i orange, målar ansiktet orange, har orangea balonger, är glada och klappar i händerna så blir mina barn sådana?

Helt ok med mig.

Peo Olsson, Stockholm

Anonym sa...

Hahaha! Inavlade överklassfånar i oranga tröjor. Lyteskomik! :-)

Anonym sa...

Lasse: Visst är det en fin bild! Från Strömsund, ser det ut som. Norra Jämtlands pärla! Kul att det fortfarande finns första maj-tåg i den lilla byn.

Anonym sa...

lol

Andreas sa...

Finner det väldigt ironiskt att loppcirkusen valt orange som sin färg .. "inspirerad av den oranga revolutionen i Ukraina" säger Reinfeldt..

Verkligheten var troligtvis en annan...

Anonym sa...

Jag trodde ärligt talat - när jag såg bilden snabbt - att det var gazabosättare som demonstrerade.

Kul!

Anonym sa...

Yabosid,
För en person som du som sätter "människan före marknaden" och vill ha "absolut yttrande- och åsiktsfrihet" borde det väl vara självklart att även människor i kommunistförstörda länder som Ukraina ska bli fria. Eller är kanske de "medmänskliga värderingar" du hyser reserverade för västerlänningar som slavar under valfrihet och demokrati? Jag bara undrar...

Ali,
Du skriver att du hatar likgiltiga människor och att leva är att ta ställning. Även om du inte gillar budskapet så måste du erkänna att de på bilden varken är likgiltiga eller saknar tydligt ställningstagande. Följaktligen borde du inte bara tolerera detta, utan också välkomna det.

Anonym sa...

Ballonger och politik går inte ihop.

Anonym sa...

Att som "Anonym" kalla politiska motståndare för "Inavlade överklassfånar" tyder på hög intelligens och debattförmåga. Verkligen.

Fredrik Lindholm sa...

Orange -revolutionen i Ukraina; Bosättarrörelsen, Holland och nu Alliansen.
Orange -inget att leka med.

Andreas sa...

C. L. K. Aqurette:
Givetvis skall alla folk vara fria och kunna njuta av samma fiktiva "frihet" som i vi i väst åtnjuter. Men det betyder inte att man skall blunda åt den korruption som finns, och fanns i Ukraina. Båda kandidaterna var lika odemokratiska och det som den nye killen gjort under sin korta tid vid makten har involverat att förstatliga tv-kanaler och fängsla regim-kritiker. Knappast något som Reinfeldt & C:O bör vilja vara associerade med, ... eller?

Anonym sa...

daniel.;
det var väl inget debattinlägg, utan ett enkelt konstaterande.

Anonym sa...

Precis! Överklassfånen är ju en klassisk komisk arketyp. Och när fånen frivilligt iklär sig "aliansens" oranga tröja blir han naturligtvis ännu roligare.

Anonym sa...

Yabosid,

Om du som västerlänning lever i fiktiv frihet borde det inte gör något om du fråntas denna frihet, eller hur? Den finns ju liksom inte, så vad spelar det för roll om någon kastar dig i fängelse?

Naturligtvis är det bara trams att kalla den frihet medborgare i demokratiska länder åtnjuter för fiktiv. Men din inställning till frihet förklarar din svala attityd gentemot demokratiseringsprocessen i Ukraina.

Andreas sa...

C. L. K. Aqurette:
Med fiktiv frihet så menar jag att staten/samhället sätter en hel del begränsningar på vad man som s.k. "fri" medborgare får göra. Det finns en hel del områden där jag själv har rätt libertarianska åsikter, te.x. drogpolitiken.

Ang. Ukraina så är det ju faktiskt så att "demokrati"-processen inte är en demokratiprocess utan en vad vi har och göra med är två korrumperade politiker med bristade demokratiska ideologier där en sida (Oranga revolutionen) var den som väst gillade bäst, man kan ju misstänka att Jusjtjenko läger helt enkelt lovade bäst avkastning på västs investering i den påstådda "demokratiseringen"

Du väljer ju helt och ignorera de odemokratiska tendenser som nu regerar i landet. Inskränkingar mot den fria pressen, regimkritiker fängslas. Det var inte heller OSCE (OSSE i Sverige) som skötte valet utan NED som INTE är en oberoende valobservatörer överhuvudtaget.

fredrik sa...

Med tanke på följande DN-rubrik Fp vill ställa barn inför rätta känns ju rubriken på inlägget ganska aktuellt.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=452335&previousRenderType=6

Anonym sa...

De var på stationen i Göteborg av fri vilja. Om Esbati får som han vill tvingas folk ut och hylla honom och de andra kommunistledarna.

Anonym sa...

aaaaa-aaaaaaaa-aaaaaand, if you tolerate this...

Pdf-dokument.