fredag, augusti 05, 2005

Nyheter om nyheter

Det finns numera ett nyhetskriterium i svensk inrikesrapportering som övertrumfar varje annat: Om någon kritiserar Göran Persson – då är det en nyhet. Således är den en viktig grej att Ilmar Reepalu tyckt att Göran Persson haft för lång semester. Reepalu tror att det är därför det varit tyst kring socialdemokratiska partiet i sommar. Man kan notera för att Reepalu inte tror att det är socialdemokraterna utan Göran Persson som ”innehar regeringsmakten”. Det tycks också ha gått honom (Reepalu, möjligen även Persson) förbi att regeringens utspel och ageranden i sommar presenterats, dock undantagslöst genom ett lite speciellt filter: vi har fått veta vad Jan Björklund tycker om dem.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Men nu är han tillbaka - vi ses väl alla i Björkvik på söndag:-)

Anonym sa...

Om nån vågar kritisera landsfadern så är det så klart en jättenyhet.

Vi får se vad konsekvenserna blir för Reepalu, en ambassadörspost i Brasilien? fem år i Bryssel?

Robert Nordman sa...

"Det finns numera ett nyhetskriterium i svensk inrikesrapportering som övertrumfar varje annat: Om någon kritiserar Göran Persson – då är det en nyhet."

Nej. Inte alltid. Men det blir det om det är från någon annan inom partiet. Att media söker konfliktperspektiv när det finns är ju långt ifrån nytt.

Anonym sa...

Fast egentligen har ju media redan själva urholkat hela begreppet "perspektiv".

Anonym sa...

Hej då. Nu läser jag inte Alis blogg mer vilket märkligt nog glädjer honom.

/B

Anonym sa...

"Man kan notera för att Reepalu inte tror att det är socialdemokraterna utan Göran Persson som ”innehar regeringsmakten”."

Fast nu är det ju HSB som innehar regeringsmakten! Det trodde jag alla visste -t.o.m Ali? Det finns ju ingen annan västerländskt nation med samma maktkoncentration till en enda gubbe.