torsdag, oktober 20, 2005

"Rojasifiering"

Bland annat för att jag inte kunde sagt det bättre själv ska jag låta bli, och bara tipsa om Pelaseyeds text om "Federleys rojasifiering".

10 kommentarer:

Anonym sa...

Så vad är lösningen på alla dessa politikers utspel?

Är inte det folkstyre?

Att folk själva får rätt att trycka på knapparna - Ja, Nej, Avstår

Vi behöver få beslutande regelbundet återkommande folkomröstningar och det finns en motkraft till politikernas manipulationer av opinionen.

Nu har 349 riksdagsledamöter till knapparna närmast året runt. Det är 0,04 promille av befolkningen - ändå har de mage att kalla det demokrati - rätta namnet är elitokrati - elit styre.

Och resultatet röstfiske:
"Nu har folkpartiets blatte-alibi-linje spridit sig till centerpartiet och ungdomsförbundets ordförande Fredrick Federley..."

Och folket får lyssna till dessa röstfiskare... men de har inga egna knappar att trycka på... när får vi demokrati?

När människor ine kan få besluta...
så vänder de sig bort från politiken... och det är farligt det... Vi behöver skaffa oss rösträtt en gång i kvartalet - fyra gånger om året istället för som nu vart fjärde år.

Anonym sa...

Eh, jag vänder mig emot snacket om "blatte-alibi". Tror ni att någon bryr sig? Varför skulle en "blatte" (som ni fördomsfullt kallar dem, ha mer att säga till om än andra? Nej, alla svenskar, med olika bakgrunder och i olika situationer i samhället ska självklart ha rätt att vara med och påverka politiken om de får förtroende.

Det är konstigt att detta med "blatte-alibi" används så mycket i Sverige. I andra länder talar man aldrig om nåt sånt (möjligen med undantag för USA). Det är i grunden en rasistisk syn på invandrare.

Ingen bryr sig mer om vad en politiker tycker för att denne är vit, brun eller svart. Och så ska det vara!

Däremot är det intressant och viktigt för en demokrati att människor tas ut från den kollektivistiska roll som har givits dem ("blattar") och själva får komma med förslag på politik som kan hjälpa anra i den situationen (och alla andra).

Om nu en invandrad svensk har en annan syn på politiken än den som Ali och andra "vänsterblattar" har (ert uttryck) så kan det bara berika. Och varför skulle han inte få en annan uppfattning? Varför måste alla inrätta sig i ett kollektiv definierat av extremvänstern?

Anonym sa...

Blatte-alibi/husblatte = invandrare som inte har de korrekta vänsteråsikterna.

Jonas N sa...

Angående att skapa jobb sa Joseph Stiglitz:

”You Europeans have a funny way of complaining. This is like saying: ‘You Americans did create a lot of jobs. But they are lousy jobs. We Europeans didn’t create any jobs, but if we had, they would have been good jobs.”

Den beskrivningen är tillämpbar på nästan allt Ali skriver. Och inte bara Ali, utan hela sprektret högerut av de politiskt försörjda tyckarna

Anonym sa...

Borde inte herr Neumeister jobba istället för att ägna sig åt att surfa runt på bloggar på arbetstid?

Du är väl inte en sådan där parasit som lever på våra skattepengar, Jonas N?

Anonym sa...

Eftersom vi snart nog kommer att lämna ämnet och övergå till att diskutera Alis stora kärlek till Saddam så tänkte jag hinna före med att tipsa om en rolig krönika som handlar om Fredrik Reinfeldt.

Anonym sa...

hahahaha

Anonym sa...

Jag känner ett djupt obehag inför vänsterns alltmer växande hat.

Anonym sa...

Vänstern och regeringsmakten: "My preciousssss!"

Anonym sa...

Spontantips till Ali:

"Dålig svenska orsak nog för jobbnobb".