fredag, oktober 28, 2005

Vår dagliga propaganda giv oss idag

Oberoende källor meddelar att en luttrad ledarskribent som arbetade på tidningen Pravda på 1950-talet hörts dra sin sista suck, med ett krokigt finger pekande på ett färskt nummer av Dagens nyheter, emedan han till sina kära och nära bittert viskade: "Jag har varit stolt, men nu lämnar jag detta jordeliv, förkrossad av insikten att aldrig, aldrig ha lyckats prestera något sådant som denne Henrik Brors". Ett kusinbarn säger dock att ledarskribenten, efter att de församlade dragit sig tillbaka i tron att sjuklingens krafter var slut, uppbådat ännu några spillror av energi, dragit honom till sig och väst: "Analys! Vi skulle ha kallat det Analys!"

[Uppdatering: Han har en kongressblogg också! Missa inte det sakliga referatet från Perssons öppningstal.]

19 kommentarer:

Anonym sa...

Hade funkat bättre om inte ditt parti haft ett väldigt tight förhållande med nämna Pravda under femtiotalet...

Anonym sa...

Det var f.ö intressant att Aktuellt valde Bosse i Enskede som förstanyhet och Mutor i Irak som andranyhet igår. Snacka om nyhetsvärdering.

Anonym sa...

Anders, jag hörde en låt en gång, det var nåt i stil med "the times, they are changing" eller så. Den går att applicera på det mesta... typ förutom på just DN.

Ulf Bjereld sa...

DN:s opinionsbildande material kännetecknas väl i största allmänhet av en politisk korrekthet som närmar sig gränsen för det löjliga. Det är väl knappast en enskild skribent som kan "lastas" för det.

Anonym sa...

Ali, har du några egentliga argument mot det som står i artikeln, eller räknar du med att vi bara ska acceptera att artikeln är "propaganda" för att du säger det?

Vad kallas i så fall din egen faktabefriade debattmetod, om inte just propaganda?

Anonym sa...

haahahaha, så jävla bra!
Kul för övrigt att alla liberaler verkar sakna humor och självdistans. Jag undrar hur det skulle kännas att vara liberal och se på hur världen ser ut. Borde man inte känna sig ganska korkad då? Kanske därför de är så skygga, tröttsamma och humorbefriade, vem vet. Rock on Ali, din blogg är vår boj i etern!

Anonym sa...

Ulf Nilsson (expressen) började och nu flyttar högerfantasterna fram sina positioner i media ännu mer. Ingenting är tabu längre.

Detta är deras uppgift. Högerspöket lever folk upp till kamp!

Anonym sa...

Man måste beundra den elegans med vilken Ali kan använda det gamla retoriska knepet: att vara otroligt spydig, sarkastisk och arrogant mot andra, men samtidigt bli förorättad av varje insinuation riktad mot honom själv.

Anonym sa...

Samtidigt är Ali faktiskt en bra förlorare.

För varje gång han kommer med påståenden, men struntar i att bemöta motargumenten här bland kommentarerna (eller att helt sonika radera dem) så har han förlorat.

Han är mycket duktig på att förlora, gå vidare och snart hitta på nya djävulskap igen.

Men han är fortfarande en förlorare av debatten...

Anonym sa...

Förhoppningsvis kan någon snäll och vänlig person till höger få honom att inse att världen inte är så svart och vit som han tror.

Anonym sa...

**BILDERNA här fungerar BÄTTRE*

Samtidigt är Ali faktiskt en bra förlorare.

För varje gång han kommer med påståenden, men struntar i att bemöta motargumenten här bland kommentarerna (eller att helt sonika radera dem) så har han förlorat.

Han är mycket duktig på att förlora, gå vidare och snart hitta på nya djävulskap igen.

Men han är fortfarande en förlorare av debatten...

Förhoppningsvis kan någon snäll och vänlig person till höger få Ali att inse att världen inte är så svart och vit som han tror.

Peter sa...

Varför förstår jag inte dealen med de där bildlänkarna? Och är jag den enda som inte förstår det?

Anonym sa...

För Ali känns det naturligtvis mycket mer bekvämt att regeringen spenderar ca 2000 miljoner kronor om året på "informationskampanjer". Då vet man ju i alla fall att den är censurerad från material som skulle kunna tolkas positivt för de borgerliga.

Jonas N sa...

Nåja Peter

de 2 miljarderna är bara en försiktig skattning av vad (påstått partipolitiskt neutrala) myndigheter och ver spenderar direkt på opinionsbildande verksamhet.

Ingen har kollat hur mycket av deras officiella verksamhet (mycket dyrare!) motiveras av, och drivs med politiska överväganden i åtanke, eller hur resultat mm formuleras, väljs/väljs bort paketeras och presenteras mm med samma syfte.

Man kan nog utgå från att verkschef/generaldirektör som tillsätts av regeringen anser (och även får inskärpt) att denne skall tjäna sin herre väl.

Vad regeringen spenderar direkt i samma syfte är säkert i samma domän om inte större. Dessutom tenderar regeringen att spendera extra mycket på skenverksamhet inför stundande val. Propaganda tycker jag är missvissande. Desinformation är nog mer rättvisande för sådant.

Nå, vad tror ni det har kostat landet hittills att regeringen 'ordnade' att den öppna arbetslösheten var under 4% vid förra valet? Hur mycket kostade, och kostar det att mörka de faktiska förhållandena?

(Ledtråd: budget för AMS och kringsverksmahet är i storleksorningen 100 miljarde/år. Socialtjänsten lika mycket)

Anonym sa...

Jonas Neumeister, du skall väl bara vara tacksam över att regeringen spenderar pengar, annars riskerar ju du att bli av med ditt hållfasta "arbete".

Vet ditt jobb om att du surfar runt på bloggar på arbetstid, förresten?

Jonas N sa...

Neo

Om du har någon poäng med substans får du gärna framföra den.

:-)

Anonym sa...

Jonas jobbar med det här

Anonym sa...

Jonas N: Man kan nog utgå från att verkschef/generaldirektör som tillsätts av regeringen anser (och även får inskärpt) att denne skall tjäna sin herre väl.

Du menar typ följande?

Andersson valdes in i CMR:s styrelse på senaste årsmötet, trots att han endast fick en röst enligt valberedningens nomineringslista. På årsmötet var rösträknaren en socialdemokrat som dömts för valfusk.

Källa: En verklig korruptionshärva

Det blir extra roligt när socialdemokraterna har uppfunnit ett index som visar visar att Sverige är ett av de minst korrupta länderna i världen.

Allians i gyngning

Korruption? Att döma av Transparency Internationals index är Sverige ett av världens minst korrumperade länder.
Men i vissa avseenden har det slutna svenska systemet allvarliga brister som fortplantar sig genom politik och förvaltning.
FN:s konvention mot korruption, godkänd den 15 september, ålägger i artikel sju de undertecknande staterna att rekrytera höga tjänstemän i enlighet med principerna om ”transparens och objektiva kriterier”.
Så fungerar det inte i Sverige.
När en ledamot av riksdagens konstitutionsutskott, KU, bad Göran Persson redogöra för skälen bakom regeringens utnämningar av generaldirektörer blev svaret:
”Det har jag ingen som helst anledning att göra.”


GP ser ingen anledning till att tillämpa principerna transparens och objektivitet vid rekryteringen av höga tjänstemän.

Jonas N sa...

Peter, ja ungefär det menade jag.

Siffran 2 miljarder är iaf bara vad de officellt redovisar själva för direkt opinionsbildning.

Som sagt, enbart apoteksbolaget har en avdeling för samhällsinformation som är större än hela Timbro.

Det kan vara värt att ha i åtanke när man läser hur 'hiskeligt farliga' vänstern tycker att åsikterna från det ena stället är. Och med vilken frenesi man travar upp nedsättande epitet om människor, rapporter och opinionsyttringar därifrån.

Tänk att vissa är så rädda för bara åsikterna ..... :-)