söndag, oktober 16, 2005

When they kick at your front door...

Pelaseyed skriver ett intressant och informativt inlägg om de intensifierade amerikanska värvningsinsatserna för att få fattiga studenter, ofta svarta och hispanics, att åka iväg till Irakinfernot. Och om protesterna mot dem, märkbart frånvarande i svensk USA-rapportering.

6 kommentarer:

Anonym sa...

"Gooooooood mooorning Iraq!"

...

(Ett introbeat): "Some folks are born, silver-spoon in hand..."

Anonym sa...

Man måste nog få lite bättre fart på rekryteringen om man skall klara Bush ambitionsnivå.


Bush to Blair: First Iraq, then Saudi - Independent.co.uk
"George Bush told the Prime Minister two months before the invasion of Iraq that Saudi Arabia, Pakistan, Iran and North Korea may also be dealt with over weapons of mass destruction, a top secret Downing Street memo shows. …"

"Mr Bush said he "wanted to go beyond Iraq in dealing with WMD proliferation", says the letter on Downing Street paper, marked secret and personal.

No 10 said yesterday it would "not comment on leaked documents"."


No 10 verkar läcka som ett såll, det ena hemliga memot efter det andra.


Nog är den svenska USA rapporteringen selektiv, man rapporterar om det ena och det andra men utelämnar annat. När 40 tusen i stormarknadssektorn i Kalifornien strejkade i mer än 4 månader nämndes det knappt i svensk media. Man skulle kunna tycka att det var en intressant ekonomisk nyhet för många här som skulle kunna identifiera sig med alla dessa människor som slogs för sina sjukförsäkringar och löner.

Anonym sa...

Korrigering av ovan nämnda strejk i USA, det var naturligtvis ingen strejk utan en lockout. En betydande skillnad.

Felsägningen kanske beror på att alla stridsåtgärder i arbetsmarknadskonflikter nu mer ofta benämns som strejker. De få gånger som konflikten i Kalifornien nämndes var det ofta som strejk, hockeykonflikten benämndes nästan uteslutande som strejk. Kan det bero på vänsterbemängd svensk media som timbropolitrukerna brukar ondgöra sig över.

Anonym sa...

Ali, du kan väl rensa bort rättshaveristerna, oavsett om de är dryga högertomtar eller konspirationstokar rån "vänster"?

Jonas N sa...

Anders ...
Jag utgår från att din (freudianska?) felskriving just bara var en tankelapsus, inget du verkligen förordar:

"du kan väl rensa bort []haveristerna ... om de är dryga högertomtar ..."

Just att 'rensa bort' människor med frihetliga ideal är tyvärr en historiskt inte helt ovanlig företeelse. Och Ali är väl en av dem som ligger närmast detta tankegods ...

*smile*

Nåväl, detta som kuriosa. Jag hade ett inlägg om rekryteringsmetoder också. Jag lägger in det igen strax!

Anonym sa...

Tja, eller så kan man ju tolka det som att jag uppmanade honom att ta bort dryga inlägg från kommentarerna på sin blogg... Men visst, jag tänkte inte på "tankegodset", tänk så dumt.