tisdag, november 08, 2005

Debatt i Uppsala, 9/11

Duellerar på temat Globalisering & handel - på vems villkor?, mot Johnny Munkhammar.

Onsdag den 9 november, kl.kl. 19.15 i Uppsala, Universitetshuset Sal IX, S:t Olofsgatan. Arr: utrikespolitiska föreningen.

14 kommentarer:

anon sa...

Ah, den gode Munkhammar! Ett sådant kärt återseende i debatten.

Lycka till, hoppas debatten går bra. Med tanke på tidigare debatter så tror jag att det kommer bli riktigt intressant och bra.

CV sa...

Lycka till. Ett viktigt ämne - och det fixar du säkert bra.
Chadie
http://chadie.typepad.com/chadie/

Anonym sa...

Stackare. Jag debatterade en gång mot munkhammar. Jag ansåg att allmännyttig verksamhet som utbildning bör bekostas med skattemedel. Detta var enligt Munkhammar liktydigt med att vara kommunist. Lycka till!

Anonym sa...

Munkhammar är troende.

Mer troende än dig.

Använd det.

Anonym sa...

Heder åt Ali att han börjat länka till sina motståndares hemsidor. Tidigare var det bara raljerande skriverier om dem, men med en länk har man ju faktisk möjlighet att bilda sig en egen uppfattning.

När jag ändå är inne på ämnet länkar så har jag noterat att vänsterbloggare sällan har med högerbloggare på sina länksidor, med högerbloggare ofta är mer generösa. Vad beror det på? Man bör ju länka till dem man läser, och nog läser väl vänsterbloggare vad högerbloggare skriver, eller?

Bara en fundering off-topic...

hrm sa...

Ali, hur funkar det, kan man som ickestudent komma och lyssna på sådana här debatter mot en avgift eller nåt?

Ali Esbati sa...

Oj, jag tänkte inte ens på det. Hoppas jag inte toklurat nån som blir sur nu. Men så här ligger det tydligen till:

Medlemskap i föreningen kostar 100 kr för en termin och 150 kr för ett år. Våra medlemmar går in gratis på föredragen. Ickemedlemmar betalar 30 kr.

Anonym sa...

Från Munkhammars blogg


"Värst är inte de ogrundade anklagelserna eller ens att han ägnar sig åt ideologisk propaganda för den stora staten. Värst är att jag är en av dem som betalar hans lön. Han företräder den statliga myndigheten SCB och det är helt orimligt. Detta borde vara en personalfråga för den nye generaldirektören. Har jag förstått det rätt finns en utmärkt tjänst ledig när Ursula Berge slutar på den socialdemokratiska tankesmedjan Agora - där skulle Vogel kunna göra det han gör under rätt flagg."



Fråga Munkhammar när Rojas ska göra det han gör under rätt flagg (D.v.s när han hoppar av riksdan och börjar på heltid hos Timbro)
När han nu är så noga med formalia menar jag....

anon sa...

Så, hur gick debatten? Munkhammar kallar Ali postmodernist på sin blogg och jag kan ganska enkelt räkna ut att det är en av de största lögnerna i modern tid.

Ali Esbati sa...

:-) Jag tror att de flesta kan läsa in en monumental och rimligt befogad frustration i Munkhammars blogpost. Jag vill inte recensera min egen insats, men det var väldigt mycket folk, och det var väldigt roligt - möjligen inte för alla inblandade debattörer, men vad vet jag.

Anonym sa...

Alltid kul med ett besök på denna blogg! Inte för inläggen utan för kommentarerna. Den som läser in frustration i mitt eget blogginlägg läser fel. Förvåning snarare. Jag har alltid vetat att Ali vill ge sken av att stå för något utan att säga något definitivt. Metoder för detta är att antyda vad motståndare "egentligen" vill och ge skruvade men allmänna beskrivningar av verkligheten. Men jag har sällan sett en debattörs case pysa ihop under en timmes tid så likt en punkterad ballong. Till slut blev viljan att förklara alla världens förbättringar med annat än fri ekonomi och globalisering närmast parodiska. Jag recenserar inte heller min egen insats, men jag kunde räkna antalet gånger folk skrattade åt dessa desperata försök. Och antalet ryggdunkningar jag fick efteråt för, som det uttrycktes, denna tillplattning var inte litet.

Johnny Munkhammar

Ali Esbati sa...

:-)o)

Nog skrattades det, alltid. Lovar gott inför framtiden.

Anders Eriksson sa...

Jag undrar om jag och Johnny var på samma debatt. Det verkar inte riktigt så. Visst skrattades det, men det var knappast åt att Ali gjorde bort sig utan att han faktiskt ofta satte fingret på bristerna i den gode Munkhammars resonemang.

Som jag ser det är det svårt att egentligen utse någon vinnare, särskilt som jag är ganska färgad. Men, de flesta jag pratat med är åtminstone överens om en sak; det var Munkhammar som i huvudsak förhöll sig till Ali och inte tvärtom. Det är bra. Det är viktigt att sätta dagordningen i en debatt.

Men Munkhammar är väl så van att få sin dagordning tillgodosedd i vardagen, att han missar att bemöda sig om den när han utmanas.

Anonym sa...

Och antalet ryggdunkningar jag fick efteråt för, som det uttrycktes, denna tillplattning var inte litet.


Ja det är ju det det handlar om.

Det är en tävling.

Mest ryggdunk vinner.