måndag, januari 02, 2006

Ny logotyp för vänsterpartiet


Logotyp i tiden: Tillplattad. Jättefin.

49 kommentarer:

skangas sa...

Nä. Skitful.

Anonym sa...

Bara minuter kvar nu tills bombhögerns vapendragare ivrigt poängterar i munnen på varandra att det där röda kladdet minsann ser ut som en blodfläck och att det är i sin tur är det sista slutgiltiga beviset för att Ali Esbati och - ja, faktiskt! - alla vänster om Ulf Adelsohn är stalinister som vill dränka hela världen i - du gissade det - blod!

Rommedahl sa...

Iofs är jag höger, men det är inte alls en snygg logga. Å andra sidan, vilken av partiets loggor är snygga?

Socialdemokraternas logga innan den nya tråkiga har jag för mig var rätt snygg, även om det var längesedan jag såg den.

Anonym sa...

Bara minuter kvar nu tills bombhögerns vapendragare ivrigt poängterar i munnen på varandra att det där röda kladdet minsann ser ut som en blodfläck

Ja! Jag menar, du ser det ju själv mr Rorschach!

och att det är i sin tur är det sista slutgiltiga beviset för att Ali Esbati och - ja, faktiskt! - alla vänster om Ulf Adelsohn är stalinister som vill dränka hela världen i - du gissade det - blod!

Nja... Inte ens Ali och hans råkommunistpolare har så otrevliga uppsåt men tyvärr slutar det ju oftast med fläskpannkaka när vänsterpolitik dras till sin (blodiga!!!) spets.

Anonym sa...

Inge vidare, den gamla var bättre med det feta närmast stiliserade V:t. Det gamla V:t hade en egen karaktär och stil, det nya ser ut som vilket V som helst.

Varför detta byte av en inarbetad symbol? Den gamla var väl gasnka färskt och modernt i utformningen. Har inte V annat tänka på.

Vad är där för symbolik i att V:t inte längre är rött utan vitt, och har blivit närmast anorektiskt tunt jämfört med det gamla feta.

Tror man att skenmanövrar som byte av logga skall åstadkomma något politiskt.

Anonym sa...

Håller med föregående talare. När det gäller symboler är jag stockkonservativ.

Anonym sa...

Well, alla som någonsin besökt ett vänsterpartimöte tror jag håller med om att en uppfräschning av yta och presentation är något som partiet (och, *host* *host*, dess medlemmar) är i akut behov av. Den här ser lite mindre amatörmässig ut än den förra så så långt är det väl bra.

Johan Lindahl sa...

Jag tycker den ser bra ut. Den är mer användbar till tryck än den gamla. Var beställer man en tröja med det där trycket...

Marcus Friberg sa...

Er nya logga var gammalmodig, tråkig, fantasilös och rentav ful. Gör snälla något åt den!

http://www.fribergman.se/2006/01/vnsterpartiets-nya-partisymbol.html

Anonym sa...

Den i vas var kanske finare, men hur många olika nejlikor det nu blir på resan mot 2-3 procent är väl en akademisk fråga.

Anonym sa...

Jag väntar bara på att någon "förnyare" ska föreslå en grön-vit-blå logga istället. Helst med en europeisk småföretagare som bedriver småskaligt ekologiskt jordbruk. Fast det kanske blir lite för plottrigt.

Jonas N sa...

"resan mot 2-3 procent?"

Tyvärr tror jag inte alls på den profetian.

Den potentiella väljarbasen ligger nug närmare 20% (om än kanske inte riktigt där)

Det finns givetvis en lite kärna av övetygade kommunister/vänsterpartister som verkligen övertygat (japp!) tror på det (v) vill och tror på och vill genomföra. De är dock väldigt få. Dessa är nästan de enda som kommit fram till att vänsterns politik är den bästa för samhället genom ett övervägt ställningstagande (de är också i stor utsträckning de samma som tror att de skulle få mer makt och en mer 'upphöjd' ställning i ett genomfört vänstersamhälle, dvs mestadels partifuntionärer)

Men V:s väljbas består annars av två grupper:

Frustrerade (och mestadels vilseledda) människor som trott på socialdemokratisk agitation, och

Männisor som är arga och upprörda över det samhälle som de ser och som känner antipati och motvilja mot dess funktioner och ffa mot att deras övertygelse inte lett till några belöningar.

Kort sagt: De flesta som röstar (v) gör det för att de är emot(!) saker i samhället, snarare än att de är för(!) det som vänstern verkar för.

Ja, det är sorgligt, men uppemot 20% av väljarna hamnar tänkbart i den gruppen. (en femtedel av de som väljer, inte av väljarkåren, mär väl!)

Alltså,

Johan Persson sa...

Hmm.. Jag är splittrad inför den nya loggan, den är bättre än den gamla men jag skulle föredra t ex denna. Däremot konstaterar jag att man beslutat att "Vera" inte ska ingå i partiets grafiska profil längre, vilket gör mig så lycklig att jag skulle kunna gråta.

Överhuvudtaget tycker jag att partiet har ryckt upp sig när det gäller formgivning utav material (och lärt sig utav Ung Vänster). Jämför t ex Rätt till jobb - rätt på jobbet med tidigare materials
knäppa kulturradikalism (vem förstod egentligen affischen den färgglada triskelen som mest påminde om en swastika eller människan som växer ihop med ett lodjur).

Anonym sa...

Var är K:et? Har ni inget K med!? Har ni blivit emot folkmord helt plötligt? Vad är det som händer med vänstern?

Jaja allt är tydligen möjligt nu för tiden..

Den var flashig i alla fall, loggan. Ser ut eom en sån där internetkrumelur som man kan ha i början av http:// raden.

Internet och Bill Gates, är inte det dåligt förresten? Det behövs ju inte faktiskt. Allt människan behöver är en Skoda, lite potatis, ett kolkraftverk, vodka och mycket tungt arbete, för att bli lycklig.

Heja V! men ta tillbaka K:et!

Anonym sa...

Helt klart godkänd ny logga..bättre än den gamla helt klart..ett utropstecken efter V som saknas...

Anonym sa...

anonymous: Det "folkmord" du saknar finns ju i Johans förslag ovan din kommentar. Ja, det är klart att radikKalerna borde ha fått med den fysiska kampen mot de bakåtsträvande krafterna i partiets symboler på något sätt! Knytnävar och våld, det borde de förunnats. Det ska va så tillrättalagt för att inte stöta den okunniga allmänheten...

/Bakåtsträvare

Anonym sa...

Tycker gott att den kunde ha varit lite mer stiliserad. De där vågiga kanterna är onödigt precis som det där röda strecket i v:et.

Anonym sa...

Bättre än den förra, men inte speciellt snygg. Själv hade jag föredragit ett rött körsbär i kombination med ett V, eller Vänsterpartiet. Lite som tjeckiska KSCM (www.kscm.cz).

Anonym sa...

Jag är också en bombhögertokjävel. Det enda jag funderar är varför ALLA partier (utom det bästa) har blommor i sin logga. Det är ett mysterium.


Du tänker på Fi - ja det är befriande att dom sket i blomman.

Jag är faktiskt lite besviken på den nya loggan. Ända till jag kommer på att jag inte bryr mig så värst. Men estetik och politik hör ihop trots allt. Den här loggan är vansinnigt feg i sitt uttryck. Jag tänker då främst på blomfransarna. Men det kanske är klokt av vänsterpartiet att vara lite fega och normkänsliga nu, vad vet jag. I fega normkänsliga Sverige.

ForestRidge sa...

Logotype i tiden ?
För vänsterpartiet?
Tillplattad ?

Ja kanske det.

Anonym sa...

Loggor är användbart, kan användas på många sätt. Det där med blomtjafs är väl ändå lite 70 – 80-tal, man bör väl ha symboler i tiden som knugen säger.

Patrik Renfors sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Patrik Renfors sa...

Jag måste säga att det var en rolig bild i senaste inlägget.
Vänsterpartiet blir kallat dörrmatta åt sossarna men samtidigt blir vi ofta av samma folk kallade plakatkommunister.

Sanningen är att nu när vi ställer vår egna tydliga dagordning med arbete - rättvisa - demokrati som paroll i valplattformen, då blir vi kallade sektvänster men sossekramare????
Jaja, jag är en stolt socialistisk och feministisk vänsterpartist i varje fall, då spelar inte symbolen någon roll.
(Det jag tycker är skönast är att vi slapp Vera-logon.)

Anonym sa...

"Den mindre kända ..."

Man får väl skoja lite med er ;-)

Varför kallades den gamla logon för Vera-logon?

Johan Persson sa...

Det är klart det är OK att skämta med oss, jag gör det ofta själv.

Det är inte den gamla partisymbolen som kallas för Vera utan denna gräsliga tingest som förekommer i olika former på officiellt partimaterial.

Anonym sa...

Ny partilogga. Och vad tror man att denna skall åstadkomma? Nån typ av uppsving i opinioen? Så naivt. Nåt större uppsving lär inte ske såvida inte den borgerliga mediahegemonin bryts ty denna ha lyckats ganska bra med att framställa feminismen, vänsterpartiet och miljöpartiet som sekteristiska sammanslutningar och vilken Svensson vill identifieras med en sådan.

Anonym sa...

Kul logga
En tillplattad cocacolakapsyl som partisymbol för vänsterpartiet.

KAS

Peter sa...

Ful eller inte spelar väl egentligen inte så stor roll. Huvudsaken för en partilogga, såväl som loggor och reklam övrigt, är väl inte egentligen att vara estetiskt tilltalande utan att lägga sig i minnet hos dem som ser den. Så att fler människor väljer dem när man står i en uppsjö av alternativ. Det gäller för tvättmedel och det gäller nog för partier också i viss mån.

Hur många här vet ens hur kommunistiska partiets, socialistiska partiets eller rättvisepartiet socialisternas logga ser ut? Just det...

Erik Hultgren sa...

Är det bara jag som finner att blomman liknar Vägval vänsters blomma?

Det eller KAS tillplattade cocakapsyl

Anonym sa...

Hoho, det här var roligt!

Erik Hultgren skrev:
"Är det bara jag som finner att blomman liknar Vägval vänsters blomma?"

Oj då, hade du tänkt på det, Ali? Vilken kupp av fraktionsbildarna! Är det inte dags att fördöma den nya loggan?!

Anders Eriksson sa...

Nejlikan har funnits med i den revolutionära och radikala vänstern sedan bryutningen med socialdemokratin, så det är väl snarare VVV som ska "ta avstånd" än Ali. Jag gillar den nya loggan, faktiskt. Simpel, det är bra.

Anonym sa...

Kan nån förklara skillnaden mellan Vänsterpartiet och Vägval vänster för mig utan retoriken?

Anonym sa...

Vänsterpartiet är ett parti och Vägval Vänster är ett debattforum. Så mycket mer är svårt att säga utan att tillgripa retorik...

Anonym sa...

Ursäkta min störande närvaro (på Kuba hade jag garanterat hållits lite ordning på).

Är det fakta eller retorik att påstå att en skillnad är att över halva ledningen i V är kommunister medan alla i VVV tar avstånd från kommunismen?

Intressant definition av kommunismen av Jenny Lindahl i dag förresten. Nämligen att ur skjortärmen hysta fram 200000 nya offentliga jobb; bara en 200 miljardersgiv som V:s ickekommunist och ek talesman L. Bäckström tydligen betackat sig för. En stylad definition för övrigt.

Nog kan man väl skönja skillnader? Men det är ju på sätt och vis lite "sarkastiskt hoppfullt" att ni inte ser någon skillnad. Den ena liljan lär ju nämligen förr eller senare förtvina och bli kompost åt den andra - på exotisk utställning långt från riksdag dock. (Sarkartiskt sa jag ju.)

(Sälj rättigheterna till såpan, så har ni ekonomin räddad i alla fall!)

Anonym sa...

Anonymous 18.56, det är väldigt ostrategiskt att slänga in sitt bidrag för 2006 års mest förvirrade inlägg redan i början av januari, vänta ett par månader för sjutton!

Anonym sa...

Ali då? Han skriver ju årets mest förvirrade inlägg på daglig basis?

Klingen sa...

Då jag såg er nya logga var jag helt övertygad om att det var ett visset löv från något okänt lövträd...men det var ju tydligen en nejlika har jag fått berättat för mig...

Anonym sa...

Snålar inte, och det fanns ju ingen anledning att missunna någon ett så speciellt inlägg som du ju säger att det var. Som kanske rent av engagerade dig en smula att skicka replik?

Men förstår du inte inlägget nu så kanske (du menade att) du förstår det senare i februari? Eller ännu senare på en utställning med torra pressade döda liljor. (Se på liljorna i montern, kommer Jesus att deklameras.

Anonym sa...

ambedkar said...
Vänsterpartiet är ett parti och Vägval Vänster är ett debattforum. Så mycket mer är svårt att säga utan att tillgripa retorik...
-----------------------------------

Varför finns Vägval vänster?

Vilket är problemet enligt er som inte hoppat av?

Anonym sa...

Det är enligt mitt (och andras) förfarande inte lämpligt att innehavaren av bloggen tillåts bre ut sig. Bättre att avvakta inlägg i den ordning de kommer annars råder ljungens lag. Passa er för alfahannen. (Du med KAS) annars kommer inflationen och tar er. Eller Hamas för den delen. Nu är det läge för grafikerna att visa vart skåpet ska stå, de ska inte låta Ulf stå oemotsagd....

Anonym sa...

Den är närmast satanisk.

M Hazard sa...

Doyobi frågade tidigare om det är någon som vet hur Kommunistiska Partiets partisymbol ser, och jag anmäler mig.

Ni andra salongsbolsjeviker och reformistyngel som inte vet kan titta här.

Anonym sa...

Synd det var ingen som var intresserad.

Du kan ta bort länken och läsa ett kapitel till i nån av biblarna.

Anonym sa...

Skillnad mellan Vänsterpartiet och Vägval vänster är som jag har förstått det att Vänsterpartiet är FÖR massmord och Vägval vänster är MOT massmord. Tror det är den viktigaste skillnaden.

Johan Persson sa...

Där tar du nog fel. Såväl Vänsterpartiet som VVV är för massmord. Dock är VVV generellt sett mer öppna för att tillåta privatägda gulagläger.

Anonym sa...

Vilken typ av massmord menar ni? Hiroshima? Nagasaki?

Anonym sa...

"Vilken typ av massmord menar ni? Hiroshima? Nagasaki?

Det är ganska typiskt för kommunister att fly ämnet. Ofta när man talar om Gulag så kan man få höra om det svenska siponplanet som gick USA:s räkningar. När man talar om att människor halshuggs för sina åsikter eller småbrott i vissa länder så får man höra att rättsäkerheten är hotad här eftersom vi kritiserar det. När man talar om de vetenskapligt konstaterade politiska socialistiska veritabla morden av några hundra miljoner människor förra seklet så kan kommunisten ägna timmar ot att _enbart_ diskutera vad kapitalistisk rovdrift ger för effekter och att dessa är minst lika dödliga och illa.

Sålunda tillhör kommunister en råbarkad kriminell sekt (moraliskt alltså; jag är villig att låta både dessa och andra politiska våldsbringande ideologier - ni förstår säkert an jag tänker på - vara fria att tycka och organisera sig; trots samhällsomstörtande mål). Det är i alla fall en rimlig slutsats. Noll empati beträffande rena mord och massmord.

Ett minne för livet var visst kommunisten C-H:s tal för Esbati, skriver han i dag. All politik är säkert religion. De flesta beundrar frihetskämpar som Churchill när kommunisten beundrar en quisling och sekterist. Så äro tingens ordning.

Anonym sa...

Det spelar inte så stor roll vilken typ av massmord vänsterpartiet är för, jag tycer det är dumt med massmord i alla fall.

Fredrik Lindholm sa...

Jag tycker att det är en lyckad symbol. Den skulle kunna höra hemma på ett stridsflygplan. (De måste nämligen vara tydligt läsbara från många vinklar.)