lördag, januari 07, 2006

Stort

Medierna har rapport lite politik idag. (Nåja, inte Expressen kanske, men det har ju sin charm det med).

Verkligt storartat var det att lyssna på CH Hermanssons hälsningsanförande. Skarpt och rörande. Talet går att läsa, och ännu hellre lyssna på. Minne för livet.

18 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kan rapportera från min tid i TV-soffan. Tomtarnas vaktparad förbi talarstolen, eller om det var ombud från olika landsändar. Nån lirare från stockholm hade leninskägg och nån slags östtysk soldatjacka eller vad det såg ut som. Kan tänka mig att uniformsintresse finns både hos (v) och ND. Bara skärningar och färger som varierar.

Anonym sa...

Ingen kammad med fläsk kotlett med andra ord?

Bra.Jag skulle inte stå ut om det slog igenom där också.

Anonym sa...

Nationalsocialister är också socialister, glöm inte det.

Anonym sa...

Centerpartister är också mjuk tofféefyllning med smak av karamell i mjölkchoklad, glöm inte det.

Anonym sa...

Glöm inte heller att Det Danska Folkeparti också är ett folkparti

Anonym sa...

Det går inte att förstå ett dugg vad dom 5 första kommentatorerna menar.

Kommer Ni att ta upp sjukvårdsfrågan på kongressen så titta över det här med antalet platser i psykvården :).

KAS

Anonym sa...

Psykvården är nedlagd sedan länge. Just därför har vi så många stollar i diverse partier.

Alejandro Firpo sa...

Det som några tidigare kommentarer tar upp är intressant, alltså den bild som media målar upp jämfört med den bild som vissa vänsterpartister försöker få fram.

Vem har rätt? Är allt en evig konspiration mot Vänsterpartiet? Eller har Esbati en poäng i hans kritik mot media? Har precis postat ett inlägg om detta på www.alejandrofirpo.blogspot.com
Tack för en intressant blogg!

/Alejandro

Anonym sa...

Kas
Det går inte att förstå ett dugg vad dom 5 första kommentatorerna menar.

Har du inte sett hårmodet bland dom borgerliga yngre Kas?

Dom kammer sig enligt både Jan Guillo och hovets pressrådgivare Elisabeth Tarass Wahlberg med en fläsk kotlett.

Själv tycker jag att stilen är en variant på den klassiska hallick looken.Fett hår kammat rakt bakåt och långt hår i nacken.

Men vi vet att du inte röstar på dom så det är lugnt om du inte likt den första kommentatorn ser kläder som avgörande för politiken.

Anonym sa...

Skrattretande när Schibstedtsblaskan Aftontramset understryker "förnyarna" dvs. de nyliberala mittenkrafter som vill dra ut partiet åt höger, jämt och ständigt.

Underföstått tycks vara att resten & majoriteten då är förlegade bakåtsträvare som inte vill ta åt sig "strukturomvandlingsprogrammen" "förnyarna" vill välsigna partiet med...

Anonym sa...

Bakåtsträvare är också förnyare, glöm inte det!

Anonym sa...

"Det som några tidigare kommentarer tar upp är intressant, alltså den bild som media målar upp jämfört med den bild som vissa vänsterpartister försöker få fram."

Av det jag sett på TV så får jag intrycket att det som Ali säger varit en lugn tillställning. Men nog finns det motsättningar som bubblat upp. Vad pressen gör si skyldig till är väl att tolka dessa konflikter väl blåsa upp de motsättningarna.

Anonym sa...

"Skrattretande när Schibstedtsblaskan Aftontramset understryker 'förnyarna' dvs. de nyliberala mittenkrafter som vill dra ut partiet åt höger, jämt och ständigt."

Det här är STOR humor. De nyliberala mittenkrafterna, som är med i Vänsterpartiet. Oh my god! Bo Lundgren skulle kanske med en generös tolkning kunna betecknas som en nyliberal mittenkraft. Ingen vänsterpartist.

Anonym sa...

Wow, Alejandro, briljant analys! Stämningen i ett parti mätt genom hur stor del av riksdagsgruppen som ställer upp till omval. Du tror inte att kongressen, som trots allt har representation från hela partiet, vore ett bättre mått?

Anonym sa...

intelektell frågar

"Har du inte sett hårmodet bland dom borgerliga yngre Kas?"

När jag var ung då på stenåldern kom nått som kallades pomada det hade man i håret som blev slätt som attan resten av det som var kvar i tubben kunde man blanka upp myggjagarna med. Myggjagare var ett par blanka skor nästan som lackskor 30 cm långa och sylvassa som isdubbar. Pomadafolket var totalt politisk okunniga, troligen på samma sätt som fläskkottlettfolket är i dag.

KAS

Eddie Vivenius sa...

Missade du något viktigt på webradion? Då har du chansen igen. Här kommer vi att publicera ljudfiler med highlights från kongressen. Klicka på länken för att lyssna.

Filerna i ljudarkivet är i mp3-format.

Men det fungerar inte!
Jag undrar varför?
Tacksam för svar!

Ali Esbati sa...

Kan inte svara på det. Det funkar för mig. Det kan bara ta lite tid om du har en långsam uppkoppling.

Anonym sa...

"Jag kan rapportera från min tid i TV-soffan. Tomtarnas vaktparad förbi talarstolen, eller om det var ombud från olika landsändar. Nån lirare från stockholm hade leninskägg och nån slags östtysk soldatjacka eller vad det såg ut som. Kan tänka mig att uniformsintresse finns både hos (v) och ND. Bara skärningar och färger som varierar."

Misstänker att den liraren var jag. Undrar vilket av mina inlägg du såg, när jag pratade om vikten av fördjupad demokrati, eller att vi skulle skriva in kampen för yttrande friheten i valplatformen eller kanske fördelarna med fildelning?

För övrigt är jackan köpt på H&M.

Mattias Ericson, som är helt onintresserad av uniformer

kongressombud Storstockhholm
www.pooma.se