fredag, januari 20, 2006

Tryggare kan ingen vara

Vi kan nu konstatera att allting är helt jävla galet.

Från DN. Mina fetmarkeringar:
Säpo letar terrorister bland invandrare

Den ökade hotbilden för terrordåd gör att säkerhetspolisen Säpo förändrar sitt sätt att arbeta. Bland annat letar man nu terrorister bland andra generationens invandrare, rapporterar Sveriges Radio Örebro.

Lasse Lind, Säpos enhetschef för Mellansverige, säger till Sveriges Radio Örebro att Säpo nu jobbar i helt nya miljöer. Det är framförallt en följd av bombdåden i London i somras. Analyser av bombdåden pekar enligt Lasse Lind ut nya grupper i samhället.

- Det här var andra generationens invandrare, socialt anpassade, hade arbete. Därför riktar vi radarstrålen just i de miljöer där de kan komma, alltså i hela samhället, säger Lasse Lind till Sveriges Radio Örebro.

Enligt Lasse Lind ska Säpo samarbeta med skolor, kommuner, försäkringskassor och Migrationsverket.
Alltså: eftersom de som begick bombdåden i London i somras av brittisk polis antas ha varit andra generationens invandrare (de är i och för sig inte hittade, det finns inga rimliga bevis för vilka de var, men låt oss bortse från det ett tag) i Storbritannien, så gör den svenska säkerhetspolisen ”analysen” att den ”nya gruppen”, andra generationens invandrare, i Sverige, alltså människor som är födda i Sverige men har svartmuskiga föräldrar, ska övervakas mer noggrant. Särskilt misstänkta är de som är socialt anpassade och har arbeten, enligt denna av Lasse Lind presenterade logik. Han ska nu se till att göra nålsticksoperationer, och ”rikta radarstrålen”, mot, eh, jo, hela samhället. Där de – de andra generationens invandrarna alltså – onekligen ”kan komma”.

Och så ska försäkringskassorna, Migrationsverket och skolorna hjälpa till i bevakningen av den suspekta gruppen andra generationens invandrare med jobb. Och de utan också, gissningsvis. För säkerhets skull.

Själv är jag ju första generationens invandrare, så jag kan säkert vara lugn. Och Jan Björklund och folkpartiet kan låta bli att lägga fler motioner om samarbete mellan Säpo och skolan, för det fixar sig ändå, tack vare våra vänner på Säkerhetspolisen.

Det känns väldigt, väldigt tryggt allting.

-----
Och mer glada nyheter för folkpartiet idag:

- I Holland har parlamentet godkänt regeringens planer på att införa ett prov för personer som vill invandra till landet. Fast inte om man kommer från USA. Både språk och samhällskunskap testas för 3000 kronor. Innan man får komma. Tyvärr är det många infödda holländare som inte heller klarar proven, så det kan hända att det blir lite mer glest befolkat där framöver.Läs mer hos Kalle Larsson.

- Ordföranden för Sverigedemokraternas ungdomsförbund skriver på SvD Brännpunkt: ”Jag vill även passa på att berömma LUF för deras Mellanösternpolitik”. No Shit.

24 kommentarer:

Anonym sa...

”Jag vill även passa på att berömma LUF för deras Mellanösternpolitik”

Så bekvämt att du kapade av citatet, Ali. Hela meningen löd så här:

"Jag vill även passa på att berömma LUF för deras Mellanösternpolitik och starka engagemang för ett självständigt Kurdistan."

Jag avskyr SD, men varför kapade du bort slutet på meningen? Stödjer du inte kurdernas frihetskamp från iransk, syrisk, turkisk och irakisk ockupation?

Istället försöker du skapa en "guilt by association" mellan SD och folkpartiet genom att trixa med citaten.

Förklara nu Ali: hur är din inställning till ett fritt kurdistan utan Turkiets, arabländernas och Irans ockupation och förtryck?

Anonym sa...

På Kinnunens blogg kan man läsa följande (20/1):

"Liberala ungdomsförbundets ordförande Fredrik Malm hade jag för övrigt nöjet att träffa under mer avslappnade former för ett par år sedan. Det hade varit ett möte i ABF-huset med Fredrik Malm och Lars Stjernkvist där de talade om sk 'främlingsfientliga partier' och om hur riksdagsparterna skulle agera [...] Efter ABF-mötet gick en del av oss sverigedemokrater till en närbelägen krog för att ta oss några öl. Väl där träffade vi på Malm och några av hans luf-kompisar med vilka vi samtalandes spenderade resterande del av kvällen. Vad som slog mig förutom att Malm var en trevlig kille att ta några öl med (och att han generöst bjöd på så väl cigaretter som öl) var hans falskhet. Från att ha stått på mötet och utmålat oss som högerextremister, på samma sätt som han gör i debattartikeln, så säger han rakt ut till mig att han inser att vi inte alls är några extremister. Så Fredrik Malm är ingen borttappad dumskalle. Han vet att vi inte är några extremister."

http://www.sd-kuriren.inf

Anonym sa...

Det här med kurderna är väldigt intresant. Förinte så länge sedan skrevs en debattartikel i expressen som hanlade om att vänstern övergett kurderna för att istället alliera sig med halshuggare och mordbombare.

Anonym sa...

Jag minns en gång i tiden hur man minsann var tvungen att ta ställning för antingen Natos bombningar i Jugoslavien eller för Milosevic.

Att ta ställning för mänskliga rättigheter och folkrätten blir allt svårare.

jinge sa...

Enligt Lasse Lind ska Säpo samarbeta med skolor, kommuner, försäkringskassor och Migrationsverket.

Det var väl det som Jan Björklund (fp) tjatade om förut. Lärarna ska bli agenter åt Säpo. Att även försäkringskassan ska delta i jakten på andragenerationens invandrare är ju logiskt.

Och kommunerna?

De är inte kloka helt enkelt..

Johan Ingerö sa...

Alltid lika omsorgsfull om sanningen, Ali. Sd-artikeln i SvD var en replik på en artikel som Malm skrev om det farliga med sverigedemokraternas framgångar. Mellanösternreferensen handlade om Kurdistan och inget annat.

Men att skriva det hade ju sabbat din punchline....

Anonym sa...

"Vänstern" tror alltid att de kan vinna en debatt om tex "kriget mot terrorism" genom att säga "Dick Cheney" och veta att tillräckligt många kommer att bua när namnet nämns. Billiga skratt och lätta skämt räcker för vissa. "Halliburton" kan man ropa och då är debatten över.

daniel. sa...

"Alltid lika omsorgsfull om sanningen, Ali. Sd-artikeln i SvD var en replik på en artikel som Malm skrev om det farliga med sverigedemokraternas framgångar. Mellanösternreferensen handlade om Kurdistan och inget annat.

Men att skriva det hade ju sabbat din punchline...."

Kanske skrev så för att delar ur vänstern är plågsamt medvetna om att de i övrigt delar extremhögerns syn på mycket i mellanöstern, som t.ex förintandet av Israel...

I övrigt håller jag med om att SÄPOs utspel är helt bissart. Snacka om att försöka misstänkliggöra alla invandrare.

Anonym sa...

Förläst Djävel said...

Alla vet vad som väntar Sverige efter en eventuell borgerlig seger. Inte bara Säpo kommer få fler befogenheter att driva nervösitetsverksamhet in i absurdum.

Borgerlighetens egna trumpet och stockholmarnas morgonrevelj, Dagens Nyheters ledarsida, skrev idag(20 Jan)att våra universitet är socialistiska idiotprojekt som borde strunta i att många vill läsa vidare och istället införa avgifter för att som på engelska 1800-talet utexaminera en motiverad och privilegierad högadel.

Fan va läbbiga dom är ibland, ogina och demolerande högerkrafter beredda att utverka alexanderhugg när som heöst, bara effektivitet och kapitalinströmning säkerställs.

Anonym sa...

Vad hände i London i somras?
Ta reda på mera:
London Bombings Data Page
Latest footage of London Bomber: More evidence of a frame up
De Menezes Shooting: All the facts point to a cover up
7/7 Mastermind was working for British Intelligence
Bombing Mastermind Aswat Works for MI-6
London Underground Bombing 'Exercises' Took Place at Same Time as Real Attack

Anonym sa...

Svenskarna hittar hela tiden nya sätt att legitimera diskrimineringen. Nu påstås alltså socialt anpassade invandrare med arbeten vara potentiella terrorister. Ja men sluta anställa invandrare helt och hållet då, era fega jävla paranoiker utan egen vilja. Då blir Sverige säkerligen ett mer jämlikt och tryggt land.

Det märks att invandrare inte är välkomna i den högre politiken...

Humus sa...

Bra Ali att du lyfter fram faran med kollektivismen.

nedruk sa...

Till att börja med vill jag be Ali (och övriga läsare) om ursäkt för att jag spinner vidare på det orättvisa stickspår som skapats i diskussionen, men jag anser det vara nödvändigt. Har någon sagt A så måste (åtminstone) någon annan säga B.

Huvuddragen (det egentliga syftet) i Alis inlägg är, som alltid, klokt och tänkvärt.

Jag är en flitig läsare av Ali Esbatis kommentarer. Det är inte ofta, rättare sagt väldigt sällan, Ali blandar in kurder eller Kurdistan i sina kommentarer.

Ali Esbati har skapat sig trovärdighet. Inte bara bland kamrater men även hos de som inte bekänner sig till samma /politiska färg/ som honom. En skicklighet som Ali har är att få sina läsare bli intresserade av de texter som han i sina texter refererar till. Så det är få läsare som missar ”kurdistan-ändelsen” i citatet ovan (”Jag vill även passa på att...”).

Om jag vore Ali skulle jag inte underskatta faktumet är jag har ”iransk bakgrund” och att kurder och Kurdistan idag är... ja, jag behöver inte förklara mer.

För att göra en lång historia kort. Vi som läser Alis kommentarer förtjänar en förklaring, tycker jag. Det minsta som kan göras är att förklara ATT:

De s.k. ”liberalerna”-s (dvs hök-högerns/bomb-högerns) ”Mellanösternpolitik” och ”engagemang för ett självständigt Kurdistan”

går INTE hand i hand med varandra. Tvärtom, historiskt har högerns/imperialismens ”Mellanösternpolitik” alltid gått stick i stäv med ett självständigt Kurdistan.

Så låt oss hålla dessa två begrepp...

högerns ”Mellanösternpolitik” och ett självständigt Kurdistan

...ifrån varandra


OBS
Självständigt Kurdistan, där ordet Självständigt har enorm tyngd. Alltså ett Kurdistan som styrs av Kurdistans invånare och inga andra: styrt av varken turkiska statens, syriska statens, irakiska statens, iranska statens ELLER den amerikanska statens millitär och ekonomiska intressen. Självständighet kommer endast i en form – folkligt styre av ett självständigt Kurdistan.

Anonym sa...

Vet inte hur en del hör har det med läskunnigheten, men att SD berömmer BÅDE Fp:s mellanösternpolitik OCH deras engagemang för kurderna framgår väl ganska tydligt.

Men det är väl glädjande med denna förbrödring mellan SD och Fp, himla fint när folk kan vara vänner och kulturberika varandra. Även om det verkar vara mer så att det är SD kuriren som numer frekvent hyllar Fp för dess starka engagemang i SD:s hjärtefrågor.


Förut när jag hörde att andragenerationens invandrare i Sverige var betydligt mindre kriminella och missanpassade än i många andra industriländer trodde jag det var positivt. Men det får man allt omvärdera nu,

Analyser av bombdåden pekar enligt Lasse Lind ut nya grupper i samhället.
- Det här var andra generationens invandrare, socialt anpassade, hade arbete. ...


Det ska fan vara andra generationens invandrare, är de inte kriminella arbetslösa bidragsberoende socialfall så är de socialt anpassade, arbetar men med terrorist böjelser.

Anonym sa...

Tror att du mer än gärna skulle vilja censurera på gator och torg och i riksdag och på arbetsplatser också. Vilken jävla tur att du bara har censurmakt över din blogg.....

schonas sa...

Åhåjaja.. Inte är det lätt att vara invandrare idag inte. Speciellt en framgångsrikt integrerad och socialt anpassad sådan. Det lönar sig ju tydligen att stanna kvar i betongen och sluta drömma för att inte bli godtyckligt arresterad.

Svenska statens nya fiende nr 1: Mörkhyade personer med arbete och utan brytning.

Grattis...

Anonym sa...

Varför vill du ta min inkomst ifrån mig, Ali??

Anonym sa...

Byt ut merparten av ordet "terrorister" hos mediakonglomerat och politiker mot "oliktänkande" så kan vi börja skönja vissa konturer....

Anonym sa...

Eftersom det enligt Ali Esbati inte finns några "rimliga bevis" för "vilka de var" som "begick bombdåden i London i somras" vill jag tipsa om följande:

http://www.timesonline.co.uk/article/0,,22989-1693739,00.html

Anonym sa...

Intressant på sätt och vis, de "helsvenskar" som bedriver terrorverksamhet i min hemstad Umeå kommer också från välordnade medelklassförhållanden.

Även andra delar av vänstern (som ju är övre medelklass) som påstår sig värna arbetarna och betongkidsen har ju finansierat terror-organisationer (Ali själv). Så det kanske ligger nåt i det där ändå?

Susanna sa...

Ja, ibland behöver man knappt göra mer än feta till vissa ord och kommentera lite lätt för det som skrivs eller sägs talar så tydligt sitt löjliga språk, på något vis. Men tack för sammanställandet, det är första gången jag läser din blogg!

Mr Latvia sa...

Ja det är ju helt hemskt att vår polismakt letar efter brottslingar, så att vi andra laglydiga kan var hyfsat trygga. Jag tycker de ska sluta med att stanna lastbilar och kolla deras bromsar, de misstänkliggör ju alla lastbilschaffisar. Bättre att vänta tills en lastbil brakat in i en busskuyr och slafsat en hop skolbarn, så tar vi och bötlägger åkaren då. Problemet löst! Härligt att leva i en vänsterdimma...tyvärr ser jag världen genom tråkiga realistiska ögon, men ett par pavor vin i kväll ska råda bot på det! Skål!

Alejandro Firpo sa...

Det har varit lite för många domedagsprofetior sista tiden...jag menar i samband med bland annat Bodströms datalagringsförslag...har skrivit ett inlägg om vikten av att föra en konstruktiv debatt, läs gärna och kommentera här.

Anonym sa...

Talar man om islamofobi då talar man om säpo och FP.

Säpo och fp kommer att fövandla Sverige till USA's toa papper