onsdag, februari 01, 2006

Trafik-tajming

nyhetsplats i GP idag:
Luften i Göteborg är så förorenad att den kan vara livsfarlig för personer med hjärt- eller lungproblem.
debattplats i GP idag:
Trängselavgifterna är tillväxtfientliga och bygger barriärer mellan stadsdelar och förortskommuner.
Signerat borgerliga alliansen.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Miljöpartiet+Folkpartiet=Sant
Jag är boende i Danderyd, aktiv folkpartist och hoppas på ett "ja" i folkomröstningen om våra omtvistade trängselskatter. För mig är trängselskatterna ett lyft, eftersom jag nu slipper se allt låginkomst slödder på våra vägar. Om vänstern föreslår en höjning till 500kr per dag, kan ni räkna in en ny medlem!

Anonym sa...

DN hade en ledare för några dagar sedan som undrade hur dom borgerliga i Stockholm skulle tackla det faktum att "försöket" men vägtullar inte skapat det av dom utlovade kaoset samt att det påverkat trafiksituationen i avsedd riktning och vidare att försöket bör permanentas samt att dom förslag ni gett för att lösa situationen är blaj.Slutligen också att det var ansvarslöst av er att driva motkampanjen på ett sätt som förkortat försöket avsevärt samt slösat bort en hel massa kosing för skattebetalarna (gräsrötterna...den tysta majoriteten som i brukar åkalla alltså..)

Du får ringa dom Andreas....dom är verkligen inte hjälpsamma på DN.

Trevligt också att se med vilken värme du med sarkasmens hjälp vurmar för låginkomst tagarna.

Man känner verkligen Folkpartiets fina ambitioner när man läser din post.

Anonym sa...

Jepp det stämmer. Intervjuades av en P4-journalist idag som påpekade detta med luften med tillägget att de som cyklar, vilket jag gjorde, exponerades extra av föroreningarna. Jag spydde sedvanlig galla över de etablerade partierna för att inte ta miljöfrågor på allvar, och avslutade med att det trots allt är hälsosammare att vara fattig student i gbg än att vara dito i övriga världen. Och som svarskalle fick man överhuvudtaget vara tacksam över att få leva. Undrar om intervjun kom med?

Anonym sa...

Det är uppenbart att alliansen inte tagit del av någon forskning rörande stadsplanering. Om det är något som skapar barriärer mellan stadsdelar så är det motorleder. Det upptäckte man i New York på 60-talet och har sedan dess så gott som enbart satsat på kollektivtrafik. Enligt alliansens förvridna idéer bör således New York, kapitalismens huvudstad, vara ett riktigt sossetillhåll.

Anonym sa...

Ja borgarna står verkligen där med byxorna nere nu. Man har satsat på en massiv missnöjeskampanj (gnälloffensiv) mot trängelskatten, utan att ha några egna realistiska alternativ till hur vi ska få ner utsläppen av koldioxid och minska bilträngseln.

Om någon tvekade: borgarna skiter i miljöfrågor. För deras del kan vår planet gärna ruttna och våra barn ärva ett toxiskt drivhus, det viktiga är att inte ett finger lyfts mot den heliga bilismen.

Anonym sa...

Nja..det handlar inte om bilar för dom.
Det handlar om såssar..
Det är inte svårare än så.
Det är ...såssar somn administerat det hela.

Dom behöver aldrig mer argument än så.
Å andra sidan kommer jag aldrig att behöva mer argument än..."Axen Olin"...för att dra igång halvårslånga kampanjer mot alliansen.