måndag, mars 06, 2006

Händelser vi minns: politisk debatt

Är det någon som minns sist det var en mer genomgripande politisk debatt i medierna? Alltså diskussion om politiska förslag som ställs mot varandra. Det har varit tsunami, utnämningspolitik, Göran Perssons till psykopati gränsande maktbegär, avhopp, splittring kontra enighet, mer tsunami, allians kontra kartell, maktfullkomlighet, satirförbud, fuskskandal, suttit-för-länge-vid-makten-analyser, ministerstyre, brist på ministerstyre, badtunnemedverkan, trötthet, och så vidare och så vidare. Med borgarnas medverkan, till borgarnas glädje.

Men minns någon sist det var en politisk debatt i medierna? Jag har ett svagt minne av att det blev några dagar av det när bomb- och batongalliansen efter fotograferande och samövat kvartettleende, pressade fram några förslag om att skära ned a-kassa och sjukförsäkring, för att sänka lönerna på arbetsmarknaden.

Då ställdes en del politiska förslag mot varandra. Några dagar. Politisk debatt.

Det bröt borgarnas opinionsframgångar. Go figure.

12 kommentarer:

Erik Hultgren sa...

Tror du på det där själv? Den borgerliga alliansen har med jämna mellanrum släppt sina rapporter och överenskommelser i diverse ämnen som skolpolitik, kriminalpolitik, jämställdhet och så vidare, vilket har tagits upp av media. Där har man konkret visat vad man vill och gjort presskonferenser och mediautspel på. På allianskonventet presenterades den konkreta politiken och förslagen som de olika arbetsgrupperna kommit överens om.

Förresten var det väl inte länge sedan som centerpartiets förslag om ungdomsavtal väckte stor debatt.

Ditt minne är väldigt selektivt. Kan man få en sammanfattning av vad vänsteralliansen har presenterat för förslag de senaste månaderna?

Erik Hultgren sa...

Senast idag släpptes det ett politiskt program för Norra Sverige, samt att vi gick ut med vilka statliga företag vi planerar att sälja ut vid valsegern.

Om inte media nappar på det vi går ut med är det naturligtvis synd, men för den som är intresserad så marknadsförs det i alla fall på våra hemsidor för den som är intresserad och vill veta vad vi tänker göra.

Anonym sa...

Att debattera själva maktutövningen är väl också politik...eller?

Anonym sa...

Givetvis är själva förutsättningen för att den borgerliga alliansen ska kunna vinna höstens val att man INTE diskuterar politik.
Skulle man mot förmodan diskutera politik har de inte en chans att vinna valet. Det vet de om. Därför har vi den debatt vi har.

Ludde sa...

Det är så synd om vänstern.
Det är så synd om Socialdemokratin.
Den är så maktlös.
Stackars vänstern.
Tänk vad onda alla borgare är, som vill alla illa.
Stackars vänstern.
Den är så maktlös.

Tänk vilket idealiskt samhälle vi skulle få, om bara vänstern fick styra.
Tänk, om Socialdemokraterna fick makten.
Guld och honung till alla.
Tänk, om bara vänstern fick makten.
Vad bra det skulle bli, för alla!

Stackars vänstern.

Anonym sa...

Men hallå- det är ju sossarnas och eran godsherre som sitter vid makten - är ni helt i opposition mot er själva? Ni kan ju inte skilja på era egna pengar och medborgarnas?

Erik Hultgren sa...

Tror ni på det där själva? Idag gick alliansen ut med vilka företag de tänker sälja ut och en rapport om deras politik för Norra Sverige. För några veckor sedan var högsta nyheten i många medier borgarnas överenskommelse om skolpolitiken. På allianskonventet presenterades samtliga arbetsgruppers resultat vad gäller politiken.

Utspel som det om skolan, eller politik för norra Sverige kommer lite då och då. Ibland lyckas de komma högt upp på nyhetsplats, som när vi lanserade den gemensamma kriminalpolitiken, arbetsmarknadspolitiken eller skolpolitiken.

Kommer vi få veta vad vänsteralliansen planerar att ha för politik om de behåller makten. Hur mycket av vänsterpartiets välfärdssatsning med 200 000 jobb kan sossarna tänka sig gå med på o.s.v.

Anonym sa...

Hur mycket av "centerpartiets" krav på förbjudna åtgärder för fackföreningar och krossad arbetsrätt för unga tänker moderaterna gå med på? Hur mycket av folkpartiets bomb- och batonghets skriver moderaterna under på? osv.

Anonym sa...

Missade ni att Esbati menade mediadebatten, det vill säga den debatt som styrs av de politiska redaktionerna på Bonniertidningarna!

Anonym sa...

http://www.yelah.net/news/20060208134405

Gällande Maud Olofssons utspel för ungdomar..inte så populärt visst som i de kretsar Maud själv rör sig i.

Anonym sa...

"inte så populärt visst som i de kretsar Maud själv rör sig i."

Inte så konstigt att det finns de som gått på vänsterpropagandan även i Frankrike.

Anonym sa...

Gått på en vänsterpropaganda?? Eller människorna kanske inte vill acceptera orättvisa arbetsförhållanden? I en mörk liberal verklighet är de hungriga vargarna som jagar bäst. Fransmännen vill tydligen inte ha det på detta viset.

Att demokratin ifrågasätts av högern är klassiskt och höjs upp till skyarna när det passar en själv.