fredag, april 21, 2006

Att slå in öppna dörrar

Hos Federley noteras visst missnöje med att bomb- och ballongalliansens gemensamma hemsida inte är superduperkul. Må så vara. Jag fastnar dock särskilt för en av kommentarerna, där ett antal förslag framförs på hur ett bättre propagandaarbete skulle kunna bedrivas från borgerlighetens håll. Tyvärr tycks den kommenterade kamraten inte ha befunnit sig i Sverige de senaste två åren. Jag vill därför meddela att förslagen slår in öppna dörrar.
* Hård kontinuerlig bevakning av den s-märkta korruptionen.
[Check with a vengeance. Alla medier är tokmed. Dagens nyheter utkommer varje morgon och når många hushåll. Det finns till och med folk som betalar för det]

* Granskning av ministrars oförmåga i jämförelse med den egna tänkta förträffligheten.
[Check. Se ovan. Tsunamin må vara över, men KU är hett i alla väder]

* Intervjuver om favoritfrågorna med egna utfrågare till exempel för Real Player eller som mpeg.
[Check. Aktuellt sänds ut över hela Sverige, och man kan se det på datorn sen. Egna utfrågare lite svårare när Adaktusson slutat på Agenda, men som minitröst har DN börjat köra TV-utfrågningar med Wolodarski]

* Valfilmer på samma sätt.
[Check. Se ovan]

* Djuplänka eller hosta lämpliga borgerliga bloggare och de samverkande pariernas sidor.
[Check. Svenskt näringsliv har ordnat]

* Regionala sidor där de frågor som inte kommer fram i riksmedia kan avhandlas.
[Ok, här finns det luckor att fylla. Å andra sidan är nog Norrbotten förlorat ändå]

* Ett borgerligt forum för registrerade forummedlemmar som kan skapa en dynamisk gemenskap mellan väljare och vald. De valbara måste ta sig tid att medverka. Det kan ge en långsiktig verkan och är bättre än partivisa mejllistor.
[Check. Men det finns motgångar att jobba på]

* Rapporter eller liknande material som kan ge en djup förståelse för varför den egna politiken på objektiva grunder är klok medan motståndarnas bygger på ovetenskaplig övertro
[Check. Timbro ordnar försättsblad till killarnas mejlkonversationer, alla andra rapporterar som om det var nyheter. Långsiktigt arbete bedrivs av teologie doktorer vid alla nationalekonomiska institutioner runt om landet]
Seså. Det går därför att lugnt återgå till lite förkovran för långsiktigt arbete, och mycket av de riktiga väsentligheterna:

29 kommentarer:

Anonym sa...

Som Teologistuderande så skulle jag uppskatta om du inte blandade in nationalekonomi i vår instutition, vi vill inte ha med de knäppgökarna att göra!

Anonym sa...

Jag ifrågasätter reliabiliteten i ditt urval. Behöver inte ens kolla efter. säker är jag på att du utelämnat mer nytänkande kommentarer.

Men de du hade med var bra analyserade. Ali. Analysmannen.

Anonym sa...

"Rapporter eller liknande material som kan ge en djup förståelse för varför den egna politiken på objektiva grunder är klok medan motståndarnas bygger på ovetenskaplig övertro" Där håller jag fullständigt med. Så är det lustigt nog också med mina åsikter i olika frågor medan de som inte håller med mig som regel bygger på ovetenskaplig övertro.

Anonym sa...

KDU har ju också protesterat mot bilagan "Dagens Stockholm" som var bilaga i Metro och som Socialdemokraterna betalat. Det är oklart om de generellt inte vill tillåta politisk reklam eller om det bara är endel politisk reklam som de inte vill tillåta. undrar om de också har synpunkter på innehållet på nyhetsplats i DN, SVD, SDS, GP och Expressen, som alla på nyhetsplats har s.k. politiska analyser.

Anonym sa...

"Jag ifrågasätter reliabiliteten i ditt urval."

På svenska kan man säga pålitlighet eller trovärdighet.

Anonym sa...

haha, bra, ali. hurra. fantastiskt. självklart är svenska folket ointresserat av alla skandaler inom politiken. de struntar i exakt hur korrumperad deras regering är. de förlåter allt och skall ingenting få veta. men det är ju de fria mediernas fel att de är för fixerade vid kontokort och oegentligheter. i valet mellan att be politiker att sluta med skandaler eller att begränsa pressfriheten väljer jag också det senare, ali. och det där med tsunamin. hehe. det var ju en jävla smäll, men inte ska vi ha någon diskussion kring hur ska förbereda oss för något sådant. så överdrivet.

Anonym sa...

Det sköna med de desperata kommentarerna på Alis blogg är att S-V-MP kommer att vinna valet ändå. Till skillnad mot vad de medietränade brun-utan-sol-partiledarna tror så är det svenska folket inte så lätt att dupera med tomma anklagelser och utfästelser. Inte heller ballongkonventen kommer att ha effekt. Det är enbart för pr-konsulter innanför tullarna (och för religiösa extremister i Gaza) som brandgult är en politiskt trendig färg, inte för vanligt folk. Och då menar jag vanligt vanligt folk, inte enligt den moderata metaforen ("vanligt folk" = miljonärer).

Anonym sa...

Shit. Urvalet var korrekt. Får bli undantaget som bekräftar regeln.

Anonym sa...

" Och då menar jag vanligt vanligt folk, inte enligt den moderata metaforen ("vanligt folk" = miljonärer)."

En miljon svenskar är miljonärer.

Anonym sa...

"En miljon svenskar är miljonärer."

Inte riktigt. Om man applicerar den senaste pålitliga statistiken, som anger att 9,9% är miljonärer, skulle det baserat på 2005 års folkmängd vara drygt 895 000. Även om det stämmer, betyder det ändå att ungefär 8 152 000 personer inte är det.

Källa: SCB

Anonym sa...

"" Och då menar jag vanligt vanligt folk, inte enligt den moderata metaforen ("vanligt folk" = miljonärer)."

En miljon svenskar är miljonärer."


En miljard svenskar är miljonärer.

Redaktörn sa...

Ali,
du tycks vara en klipsk kille. Bra skriver du också, även om jag inte delar dina åsikter.
Men fimpa konspirationsteorierna. På dig låter det som att DN:s nyhetsredaktion, Lars Adaktusson, Timbronissarna sitter i Fredrik Reinfeldts källare på söndagnätterna, dricker grisblod och lägger upp taktiken inför veckan. Det gör de inte. Kan du bevisa motsatsen har du ett scoop.

Ali Esbati sa...

Nej, det låter inte så på mig. Möjligen läser du in detta i det jag skriver, för att du är något konspirativt lagd. Men det är inget jag kan bevisa.

Anonym sa...

Jo, det låter så på dig men det kan du aldrig förstå, alt förstår äckligt väl. Vet inte vilket alternativ som stämmer men något av dem är det.

Anonym sa...

"Inte riktigt. Om man applicerar den senaste pålitliga statistiken, som anger att 9,9% är miljonärer, skulle det baserat på 2005 års folkmängd vara drygt 895 000. Även om det stämmer, betyder det ändå att ungefär 8 152 000 personer inte är det."

Källa: SCB

Ja det är nog riktigt. Men ungefär en miljon svenskar är miljonärer. Sedan att 8 miljoner inte är det är väl en sak. Att 10% av befolkningen är miljonärer visar väl att det inte är en så exklusiv liten krets egentligen. Det är vanligt folk i mina ögon. De flesta är också äldre människor som arbetat i bra många år och sparat flitigt (ofta i bostaden). Bra folk som inte ska skämmas de allra minsta.

Med alliansen skulle vi få fler miljonärer i det här landet.

Anonym sa...

Det är väl bättre med miljonärer än fattighjon som parasiterar på bidrag och kräver försörjning i socialismens namn, utan att göra ett endaste dyft. Dom arbetar ju inte ens.

Anonym sa...

botnia:

och det är ju praktiskt att nyliberalismen har skapat arbetslösheten, så att ni nyliberaler har något att spotta på. ge mig ditt jobb om det är så förjävligt.

Anonym sa...

Det får du direkt, om du inte kräver jag skall betala för dig till döds dagar som med nuvarande LAS.

Anonym sa...

LAS är skit, vem med normal intelligens vill anställa någon i detta land och riskera sina egna tillgångar? Därför ser det ut som det gör. Enda hoppet är väl Alis 200 000 plusjobb i offentlig sektor. Ett storvulet lallande i offentlig regi, utan mål o mening, bekostat av skattemedel dessutom, o de som beskattas hårdas är låginkomsttagarna. Ni socialister är sjuka i huvudet.

Anonym sa...

botnia:

är jag psykiskt sjuk för att jag inte delar dina åsikter? låter rätt sjukt om du frågar mig. but hey, it takes a fool to remain sane.

för övrigt hatar jag inte psykiskt sjuka människor som du tycks göra. de behöver hjälp. jag vill inte använda dem som slagträn.

chilla, macho pichu.

Anonym sa...

Konstigt nog är ca halva Sverige i behov av bidrag o stöd,........märkligt. Är det politiken eller är vi så jävla korkade o slut i huvudet?

Anonym sa...

botnia:

har du hört talas om något som kallas arbetslöshet?

Anonym sa...

Ja, det har jag och vet vem som bär ansvaret för arbetslösheten genom sitt regeringsinnehav. Sossarna, vänsterpartiet och miljöpartiet. Eller är det borgarnas fel det också?

Det är klart att när man betraktar företagare som ett patrask som skall nypas dit, tröttnar man, sköter sig själv och skiter i andra. Jag kunde lätt anställa 3-4 personer, men varför skulle jag skaffa mig dessa problem. Att anställa är numera som att adoptera ett litet barn. Avskaffa LAS o se på förebilden Irland. I raketfart har dom från en hopplös situation nu kört ifrån oss.

Anonym sa...

Så här funkar arbetsrätten. Har en kompis som belånat hus o kastat in 400 000 egna pengar f att rädda bolaget. En person friställs med 6 månaders lön ca 240 000. Fin fin ledighet o han lyfter inte ett finger för att söka jobb innan 6 månader gått.
Vem faen annan än en idiot vill anställa i Sverige annat om du måste. Det finns ju inga morötter o 3:12 reglerna hindrar i praktiken all aktieutdelning, sen har du facket m sina avtal, mammaledigheter, friår o all annan skit. Vi jobbar ju inte längre o alla bara kräver sin rätt, speciellt brattvänstern. 200 000 effentliga jobb, 6 timmars arbetsdag mm, detta i en situation vi arbeterar för lite och allt för få försörjer allt för många.

Tacka du faen för att det inte finns några jobb. De som är ansvariga är SAP/VP/MP, säg inte annat är du snäll.

Anonym sa...

"En person friställs"
>>Säg "få sparken" ditt skönmålande as.

"Vem faen annan än en idiot vill anställa i Sverige annat om du måste?."
>>Är du psykopat? Har du ingen förståelse alls för arbetaren? VEM vill ha ett jobb när man kan "friställas" när helst arbetsgivaren känner för det? VEM vill känna den otryggheten? VEM vill ha magknip hela sitt arbetsliv? VEM vill inte ha en stabil försörjning?

"3:12 reglerna hindrar i praktiken all aktieutdelning"
>> Hur förklarar du att aktieutdelningen i Sverige uppgick till 170 miljarder förra året? En rekordsumma för företagen.

"En person friställs med 6 månaders lön ca 240 000. Fin fin ledighet o han lyfter inte ett finger för att söka jobb innan 6 månader gått."
>> Jag vet en man som "friställdes" med 3 års avgångsvederlag efter nästan 30 framgångsrika år i tjänsten. Arbetsköparen vill "effektivisera" företaget och tvinga de andra arbetarna att ta på sig ännu mer jobb - trots att företaget inte går ekonomiskt dåligt. Nu söker denne man jobb varje dag och är utledd på arbetslösheten. Utan framgång, för ingen vill anställa en äldre man.

Arbetsgivare är psykopater. Känslokylan...

Anonym sa...

Lille vän, fattar du inte vad jag skriver, eller vill du bara inte förstå? Att anställda innebär mer åtaganden än att gifta sig. Vem ända in i glödaste helvete vågar anställa när du enligt motparten o lagstiftningen i princip skall ha försörjningsbördan resten av dennes liv.

Som sagt satsa själv o risker 400 loppor är väl inget som räknas i sammanhanget. Bättre stå o skrika om sina rättigheter enligt LAS. Fattar du fortfarande inte?

Andra skall betala o göra jobbet så länge de nu finns. Sen blir bara parasiterna kvar.

Anonym sa...

fattar inte varför esbati låter uppenbara fascister som botnia sprida dynga här.

Anonym sa...

Jasså, här tröt alltså argumentationen! Sverige arbetsgivare o småföretagare är fascister. Men du är verkligheten verkligen så enkel?
Vrider du en gubbe tillräckligt mycket åt vänster kommer han fram till höger, precis som Enito Mussolino. Kommunist eller nationalsocialist är samma sak enligt min mening o inga andra idiologier har mördat så många människor.

Anonym sa...

Bortsett från Dina kritiska pekare till övriga medier, håller Du inte med om att sidan skulle bli både roligare och effektivare åsiktsbildning om mina fösrslag genomfördes? Du missar emellertid synnergieffekten. Jag vet inte vad de har har hit-rate nu men den måste vara urdålig. Jag kan inte se varför någon skulle vilja surfa in dit. Skall vi anta att alliansen anser webben overksam som valvinnare?