torsdag, april 27, 2006

Form och innehåll

16 kommentarer:

Anonym sa...

Det är verkligen hög, genomtänkt klass på dina inlägg...

Anonym sa...

Jo, nog är klassen hög kan tänka. Ideologiskt har vänstern redan förlorat debatten om vår framtid, de utgör inget alternativ vilket tydligast ger sig till känna när de påminns om kommunismens blodiga arv och storslagna förmåga att medelst planhushållning svälta sina egna medborgare till döds.

Det blir alltid, utan undantag, tyst i dessa led när de påminns om den tragiska historien och allt elände socialismen givit sina undersåtar. Den som inte vill se, ser heller inte. Hitler var åtminstone rak, han gjorde det han sade. Kommunisterna döljer sin totalitära samhällsyn bakom taktiska dimridåer och kallar sig numera demokrater!

Historien upprepar sig tyvärr, och den siste idioten är inte född ännu.

För övrigt är moderaterna knappast ett högerparti. De omfamnar i huvudsak sossarnas alla värderingar. Kalla det sosse light om ni vill. Vem vill rösta på dessa blå/röda s k moderater.

Anonym sa...

Det är ett väldigt intressant fenomen att hängivna försvarare av det rådande systemet nästan alltid förlorar sitt sinne för humor. Jag menar, hur ofta träffar man en (medvetet) rolig tokliberal?

Anonym sa...

Simon,..., du missar en mycket väsentlig sak, jag försvarar inte det rådande systemet under SAP´s långa regeringsinnehav. Jag vill ha förändring, men det kommer nog inte att ske under min livstid.

Humor är alltid subjektiv. Jag kan ju om inte annat i likhet med andra totalitära samhällsuppfattningar, kalla mig demokratisk nationalsocialist och förneka Hitlers brott såsom kommunisterna förnekar Stalin, Pol Pots övergrepp o mord på människor.

Säg mig vad är skillnaden? Eller är det ett utslag av konverterad vänsterhumor?

Anonym sa...

Visst är det kul! Oavsett valutgång blir det ändå samma sak, bara kanske en ny tupp i hönsgården och endast lite kommer att förändras. Tror knappast någon märker skillnad med borgarnas politik. De är bundna till händer o fötter och kan intet göra under 4 år.

Statsapparaten kommer att bli samma korrupta verksamhet under borgerlig utnämningspolitik. Inget förändras i sak, tro mig. Politikerna behöver folket, men folket behöver inte sina politiker.

Anonym sa...

Eftersom det nästan bara är sådana som inte håller med Alis åsikter som postar kommentarer så får jag väl offra mig :P

Eller, snarare är min avsikt att ge mina komplimanger till Alis fina krönika i dagens Flamman! Måste säga att jag är imponerad över bild-bylinen. Jag har två frågor angående detta!!
1. är det den största bylinen i Flammans historia?
2. Kan vi prenumeranter vänta oss att detta med en stor krönika är ett inslag som kommer varje vecka? (det skulle i så fall vara kul.)

Elisabeth Biström sa...

Om det här: "Humor är alltid subjektiv. Jag kan ju om inte annat i likhet med andra totalitära samhällsuppfattningar, kalla mig demokratisk nationalsocialist och förneka Hitlers brott såsom kommunisterna förnekar Stalin, Pol Pots övergrepp o mord på människor" är botnias försök att tala emot Simon och visa att liberaler minsann visst är roliga, då lyckades ju det jättebra... Verkligen.

Anonym sa...

Kanske det var detta Ali tänkte på när han skrev sitt inlägg.

http://www.alba.nu/motvallsbloggen/

Upplysande eller hur.

Anonym sa...

Det är lite svårt att skratta åt den "humor" som våra politiska förtryckare totar ihop. Politik är för mig inte flams och trams. Det är blodigt allvar. Jag tvingas arbeta 7-8 månader per år åt staten mot min vilja. Det är ett slavläger i moden tappning.

Skillnaden mellan m och s är minimal. Jag kommer inte rösta på något av sossepartierna.

Anonym sa...

nyliberal, varför inte lämna Sverige då om det är så jävla kasst?

Anonym sa...

Var inte orolig för att han skall lämna Sverige, han förstär nog bättre än så.

Anonym sa...

Var inte orolig för att han skall lämna Sverige, han vet nog bättre!

Anonym sa...

Som Gruv.arb. påpekar ovan, om än indirekt, så har i alla fall f.d. ordförande i MUF-Malmö föredragit att kasta MUF i papperskorgen :-)

Anonym sa...

Så det är här de politiska stolpskotten samlas. ;)

Och Gruv.arb, du behöver inte oroa dig, till skillnad från dig så har flera av oss icke-röda lite 'Go' i oss och har därför redan flyttat utomlands. En väldigt bra sak att göra för att få perspektiv på saker och ting. Du borde prova på det med.

Anonym sa...

De politiska stolpskotten samlas här? Ja,definitivt. Du har hittat hem-välkommen Johan.

Jag ser att du i din liberala självgodhet förutsätter att gruv.arb. aldrig har bott utomlands. Hur skulle en arbetare ha kunnat göra det? Han är väl arbetare just för att han inte något 'Go' i sig. Men det är ju tur för dig att han krupit ner i gruvan för att bygga den välfärd som betalt din utbildning.

Anonym sa...

"Johan said...
Så det är här de politiska stolpskotten samlas. ;)"
Ja, du har ju tydligen hittat rätt och verkligen funnit din platts, kanske titteln hedersledamot passar.;D