onsdag, maj 10, 2006

Det *nya* feministiska partiet

Anders G Högmark (m), Patrik Norinder (m) och Henrik Westman (m) reserverar sig kring skrivningar om mäns våld mot kvinnor:
”Våldet mot kvinnor är enligt Moderaternas uppfattning inte ett jämställdhetsproblem, utan ett rättsväsendeproblem”.

14 kommentarer:

NIklas Theodorsson sa...

Det är läge att travestera Asterix gamla "Dom är inte kloka romarna." Moderater. Är. Inte. Kloka. Alls.

Jag tror det finns ett diagnosnamn på att helt sakna empati.

Anonym sa...

Varför skulle mäns våld mot kvinnor komma av andra orsaker än mäns våld mot män, mäns våld mot barn, ja mäns våld mot allt?

Anonym sa...

nämenvafan är det som händer med sverige om vi skulle välja att byta regering.

moderaternas "jämställdhetsanalys" är iaf droppen i min bägare.

Olof K.

Anonym sa...

Det är ju helt vidrigt.

Anonym sa...

GOOD LORD!! Några gånger senaste året har jag tänkt att jag ska proteströsta på m för å slippa Persson eller få liv i sossarna eller nåt men shit vad jag INTE kommer att göra det.

--Annelie

Anonym sa...

Proteströsta åt vänster i alla fall...

Anonym sa...

Ali, du var emot "särlagstiftning" i förrgår i debatten i svt24. Vad anser du om den sveriges andra lagstiftning som är baserad på att hantera kön olika i lagen om kvinnomisshandel, eller att behandla andra politiskt korrekta minoriteter annorlunda, som i tex när det gäller hetsbrott?

Anonym sa...

Vad är grejen med mytbildningen om "särlagstiftning"? Vad som är problemet med terroristlagarna och som Ali uttryckte i debatten är att de öppnar för politiskt godtycke om vad som är terror och vem som är terrorist. Att rättsväsendet ser allvarligare på kvinnomisshandel och hatbrott mot minoriteter är däremot rimligt eftersom dessa är reela samhällsproblem, vilket "Sveriges Al-Quaida" knappast kan sägas vara.

Anonym sa...

det är ett jämställdhetsproblem.

Dels för att män drabbas av mer våld, vilket är orättvist.

Dels för att män utövar mer våld, och därmed troligen utövar mer ostraffat våld, vilket är orättvist åt andra hållet.

Båda varianterna är också rättsväsendeproblem.

Iofs måste man ju då säga att så fort två grupper inte är exakt lika i statistiken så är det ett jämställdhetsproblem. Vilket inte säger så mycket om hur man kan lösa det.

Skulle män drabbas av mindra våld om det fanns fler kvinnliga ingenjörer och fler manliga vårdbiträden? Nån som kan förklara?

Anonym sa...

Moderaterna är inte kloka: polisbeskydd och en rejäl brottsutredning som slutar med att hennes plågoande hamnar i fängelse?! När hon borde få fast jobb i vården, lägre dagisavgifter och en rejäl kurs i poststrukturalistisk feministisk teori? Ja jag säger då det.

Anonym sa...

Jag är rättvis mot mig själv! Eftersom jag är man är jag testestoronstinn och vet inget bättre än att slå värnlösa kvinnor i parti och minut gula och blå, det är mitt genetiska arv. Då mår jag jättebra?

För att stävja detta odemokratiska o antifeministiska initiativ, har jag börjat med självspäkning.

Häller kokt olja på kroppen varje morgon plus piskar mig själv. Hoppas ingen lagstiftning stoppar mig från att använda mitt eget begåvade förnuft.

Anonym sa...

Etta annat jamstaldhets problem ar att de man som ar storre oftast slar ner dem som ar mindre, samt att de som ar brottsliga ofta begar brott mot de som inte ar brottsliga.

Det basta kanske vore om vi laser in alla man i fangelse i en vecka vardera sa att de kollektivt kan straffas for den gemensamma skuld de har till kvinnors fortryck.

Da kan vi samtidigt losa arbetslosheten efterssom det da skulle finnas en massa lediga jobb att tillga.

Anonym sa...

Moderaternas "jämställdhetsanalys", vilket skitsnack.

Ett rättsväsendeproblem är det förvisso till viss del, då de flesta förundersökningar läggs ned, jag har skrivit mycket om det i min blogg, bl.a:
http://www.tiger.se/blog/archives/2003/10/farliga_innerdoerrar.html
http://www.tiger.se/blog/archives/2004/03/inte_skyddsvaerd.html

Men likt förbenat handlar det om jämställdhet och det kan inte ens moderaterna ändra på.

Annica
Annica

Nisse sa...

En förklaring till att de reserverar sig skulle ju kunna vara att dessa män har kontakt med verkligheten, har satt sig in i problemet och vet vad de pratar om.

Till skillnad alltså från dem som utgår från ideologiska låsningar och könsfördomar.