tisdag, maj 23, 2006

Två nya på banan

Här är två bloggar som jag kommer att följa:

1. Carrfors. “Ta ställning – kräv din rätt”.
Kolla in ”Snälla DN – skriv om skandalen

2. Lamo. ”Hård utanpå – kall inuti”.
Vill till exempel tipsa om detta inlägg, apropå 17. mai:
17 maj. För mina svenska kompisar är det oerhört konstigt att jag har folkdräkt. "Det är det ju bara centerpartister som har" som någon sa till mig en gång. Men skillnaden på norsk och svensk nationalism är att den norska nationalismen har varit en rörelse underifrån, så småningom en vänsterrörelse. I år känns det extra skönt att fira att det är 100 år sedan unionen upplöstes.

Då drar jag i med en gammal strof som vi fick lära oss på gymnasiet (och som vi "småpiger" snabbt gjorde våran egen):

For Norge kjempers födeland vi denne skal vill tömme.
Og når nå vi får blod på tann vi sött om frihet drömme.

36 kommentarer:

Anonym sa...

Vad är det för blogg du har då,Jonas? och varför på engelska?

Påminner lite om en lite alldaglig Ulf Lundquist-värld där allt kretsar kring Nollberga någonstans ute i den Östgötska myllan, ro roxen runt....

Anonym sa...

Nu får du skärpa dig Ali!

Vad hände med inlägget från svenska runkföreningen? Du är väl inte Runkofob eller?

Har man tagit ställning för de sexuellas rättigheter i samhället bör det gälla ALLA olika grupperingar!

Anonym sa...

Suck!

Det tycks återstå mycket arbete innan vi kan bryta isen när till och med företrädare som Esbati hyser sådana aggressioner och fördomar mot oss inom SRF, hur skall då inte mindre folkgrupper som sko & strumpfetichister känna sig i en sådan fientlig miljö?

Vi kommer i alla fall bjuda in Esbati & Co till en glad runkparad på Stockholms gator i sommar, väl mött!

Anonym sa...

Skönt att höra att någon "tar saken i egna händer" i de här frågorna, det är nästan så att man anar fientlighet från vissa andra sexuella konstellationer.

Runkofobi borde vara jämställt med hatbrott! jag ser fram mot den dag då inte bara homo bi flat osv´s utan även våra aktiviteter nått allmän acceptans i det offentliga rummet!

Fram för ett mer sexuellt samhälle!

Isak BK Aasvestad sa...

Intressant att se att ni grabbar (för att ni är killar är ju helt säkert) tycker det är roligt att skoja med och parodiera homosexuella som misshandlas och mördas.

Anonym sa...

Jonas Barkå:"A-K, fint att du åtminståne slutat posta i andras namn. Att du skulle sluta att medvetet sprida desinformation förväntade jag mig inte."

?????

När man inte vill höra mer opposition till extremvänsterns fula rasistiska (mot judar och araber) agenda tar man till ohederligheter (tycks vara lätt gjort) som att knycka signaturer.

Liknande som när man skränar och tystar ner allvarlig debatt. Man vill inte höra att man tagit sida med terrorister. Skränare förstör för alla. Mobbning på debatten. Har man lärt sig det i svenska skolan?

Anonym sa...

Vad menar du Christian?

Det finns säkert tvåtusenfemhundra olika sexuella folkgrupper till som "misshandla och mördas" för att deras olika aktiviteter inte tolereras i vårat gemensamma offentliga rum.

Homo bi och flat har fått föra ut sin sexualitet på gatan och i nöjesindustrin så varför skulle inte vi andra få det?

Antingen får vi gå tillbaka till en mörk forntid då vars och ens sexualitet var en privatsak inom hemmets väggar eller så måste ALLA utan undantag få folkgruppsstatus och erkännande i offentlighetens ljus, släpp fram oss Christian!

Anonym sa...

Jag vet inte helt hur det förhåller sig för Fetisherna och SRF´s medlemmar men för oss Könsrockare är det något bättre, speciellt efter melodifestivalen (en av bandmedlemmarna är öppen könsrockare)

Men inte blir det bättre av att trångsynta Green-kopior som Christian förvägrar oss erkännande och folkgruppsstatus.

Anonym sa...

Helt klart att någon är uppruskad.

Anonym sa...

Ja verkligen, tack för det goda debattklimatet här förresten.

Själv fick jag som transfetishist erfara hatbrott då jag bryskt blev utslängd från en Restaurang i förrgår.

Först fick jag efter mycket om och men komma in men då till ett litet hörn av lokalen, när sedan min partner anledde och vi ville visa vår kärlek sade någon hitlertyp att "detta inte är en porrklubb" och att vi var "groteska" varpå vi handgripligen blev ledda ut.

Givetvis kommer jag att anmäla detta.

Anonym sa...

Om alla sexuella avvikelser skulle ha en egen parad skulle det snart bli djävligt trångt på gatorna, speciellt om de ägnade sig åt sina olika "aktiviteter" samtidigt, och vad är det förresten för fel med att lämna sexualiteten hemma? Alla kanske inte VILL ha ett sexualiserat offentligt rum?

Med all respekt för Homo bi trans transbi och vad ni nu är, frågan är väl snarare om det inte räcker med individuella splittringar som det är?

Om vänstern någonsin skall kunna ena sig i gemensam front mot kapitalet och marknaden vore det bättre om vi lämnade feminismen och bögeriet för en stund och ägnade oss åt att hitta likheter istället?

Mycket skulle lösa sig av sig självt i ett annat sammhällsklimat än den marknadsdiktatur vi har idag, det är jag helt säker på.

Anonym sa...

Enighet:

"Om vänstern någonsin skall kunna ena sig i gemensam front mot kapitalet och marknaden vore det bättre om vi lämnade feminismen och bögeriet för en stund och ägnade oss åt att hitta likheter istället?"

Likheterna ligger i maktsstrukturerna. Att bortse från andra maktstrukturer än just klassperspektivet är rentav reduktionistiskt. Vänsteranhängare tenderar till att inte vara, som du förordar, intresserade av konsensuslösningar. Istället är det konfliktinspirerade kritiska förhållningssättet av större intresse för oss.

Anonym sa...

Anar man några bittra homofober som tar chansen att ventilera lite uppdämd frustration?

Kan inte va lätt att tvingas åskåda en Prideparad om man själv har gjort ett bra jobb med att förtränga sina bög-impulser. Mycket jobbigt material som tränger upp ur det undermedvetna?

"Homo bi och flat har fått föra ut sin sexualitet på gatan och i nöjesindustrin"

När såg du senast två killar knulla "på gatan"?

Anonym sa...

Bakom den norska kvinnans skylt står två killar och sätter på varandra analt, det är därför hon håller upp skylten. Jag såg några på bussen igår också, riktiga föregångspersoner. Kan ha varit kommunister.

Anonym sa...

Ja, Jonas Barkå, barnungarna knycker nicks rätt ofta. Det är bara att vänta. Själv har jag aldrig postat i andras namn.

Anonym sa...

Robin Hood:

"Jag kan slå vad om att majoriteten av män känner obehag inför män som "visar sin kärlek" eller inför vetskapen att en man kan vara sexuellt attraherad till en. Det är det som är homofobi."

Vore intressant med belägg för detta. Om vi ändå ponerar att så är fallet; vore det inte intressant att studera varför det förhåller sig på så vis?

Anonym sa...

Det är fan ingen rättighet att få sitta och råhångla på en restaurang, krog, buss eller annan offentlig lokal. Det är provocerande och anstötligt för många människor, oberoende av vilka det är som gör det.
-------------------------------
Men kommunala eller staliga tillfälligt hopsnickrade parkeringsfickor med nödsignal till hororna under fotbolls vm är en fråga om frihet antar jag?

Vilka är det som driver hångla på krogen kravet?

Anonym sa...

förbjud heterosexuella par som hånglar på offentlig plats. det ser trevligare ut när bögar och flator gör det.

jag har en skräckupplevelse från en buss där en ung kvinna och man hånglade. det riktigt slaskade på ett äckligt sätt och jag stod bredvid dem. kunde inte röra mig för att det var så mycket folk.

finns det något värre än människor som slaskar och som liksom vill att andra människor ska höra precis hur mycket de njuter. flator och bögar har mer stil och beter sig inte så där.

Anonym sa...

Varför tycker heteromän att det är obehagligt att se andra män hångla eller visa intresse? Jag har inget emot att se er heteros leka era parningslekar ute på gator och torg. Tycker att det är lite sött med par som hånglar. När tjejer stöter på mig på krogen så ler jag tillbaks och blir glad över komplimangen.

Kan det vara för att jag inte har några problem med min läggning och förträngda sexuella impulser? Inga hemska heterosexuella drifter som pyser upp ur det undermedvetna vid första bästa provokation :)?

Varför är det inte en rättighet att hångla offentligt? Sen är det en annan sak att det inte alla gånger är estetiskt tilltalande för eventuella åskådare. Finkänslighet är ju aldrig fel. Men finkänslighet övergår i självförnekelse i de flesta homosexuellas fall. När såg du senast två killar eller tjejer gå hand ihand på stan?

Anonym sa...

Jag tycker att samhället skall vara fritt och gärna genomsexualiserat, låt vilka impotenta sexuella konstellationer som helst göka som de vill vare sig det är på Apoteket restauranger affärer eller bensinmackar, vem bryr sig?

Ormgropar eller avancerat bögsex på Cafe opera? javisst! Titta åt ett annat håll eller ät hemma om det stör dig!

Allvarligt talat, vill vi ha det så här?

Om det överhuvudtaget finns några sedlighetslagar kvar i samhället och det offentlliga rummet så tycker jag inte att de sexuella skall få utgöra något undantag, det finns andra sätt att synas och hävda sin identitet än att föra ut seualiteten på gatan.

Ta bara en sådan sak som "Stockholms gaykör" Hallå?, kan någon berätta för mig på vilket sätt prefixet "gay" har med normal körverksamhet att göra? Såvida de inte utövar sin sexualitet i samband med framträdandet så tjänar det inget syfte överhuvudtaget, varför kan de inte lämna "gay"-verksamheten hemma och sjunga ändå.

Eller en förmodad "Trans-bi"-brandkår....., att en brandkår släcker bränder är väl ett högst förväntad och önskvärt resultat av deras utbildning om de sedan springer omkring och hånglar i kjolar och peruker är en i sammanhanget helt ointressant information som om den kombineras med yrkesutövandet kan innebära livsfara...

Kalla er gärna Skomakare eller Börshajar eller konstnärer men lämna den sexuella biten till erat privatliv.

Ali Esbati sa...

Antar att våra liberala vänner inte heller ser några problem med skyltar av typen "no dogs and blacks allowed" som man till exempel kunde finna på restauranger och barer i den amerikanska södern. Det är ju ändå ägaren som måste bestämma vad som är ok i privata sammanhang.

Anonym sa...

...och pengar skall begränsa individernas frihet... eller hur går den liberala retoriken nu igen?

Anonym sa...

hur som helst är det tydligt att man är en idiot om man inte fattar att d inte funkar så a man tänker 'aha, här avskyr de negrer och släpper inte in oss, jaha då går vi väl till nåt annat ställe', o så är allt som vanligt.

liberalism o idioti verkar vara väldigt besläktade nu för tiden.

/j

Anonym sa...

I den amerikanska södern? Är det inte så på Stureplan också?

Anonym sa...

Märkligt att liberalmupparna som ju annars hyllar fragmenterad individualism och privatliv inte anser att vars och ens sexualitet är en privatsak?

Sedan "Marion" så kanske det är så att vissa "forntidsmänniskor" och "hitlertyper" som ju tycks utgöra en majoritet, fortfarnade trots ihärdiga försök anser att man huvudsakligen ÄTER på restauranger?

Anonym sa...

Det är uppenbart ett brott om svarta människor förnekas inträde men det var ju knappast vad diskussionen handlade om, frågan var om olika sexuella grupperingar oavsett hudfärg skall ha rätt att slippa ta hänsyn till sin omgivning som vi andra tråkiga vanliga samhällsmedborgare får göra.

Anonym sa...

"frågan var om olika sexuella grupperingar oavsett hudfärg skall ha rätt att slippa ta hänsyn till sin omgivning som vi andra tråkiga vanliga samhällsmedborgare får göra."

Jasså var det det frågan var, tack för att du klarade upp det. Jag trodde vi pratade om alla människors rätt att ge sin pojk- eller flickvän en puss eller kram på krogen, t-banan eller gatan utan att riskera portning, bögknackning eller mordförsök.

Just hänsyn till omgivningarna och majoritetens sårade sedlighet var för övrigt tillståndsmyndighetens argument för att klampa in på både bögkvällen på Patricia och den heterosexuella fetisch-klubben Dekadance och tala om att så här får det minsann inte gå till. Folk hade, usch och fy, dansat utmanande och på Dekadance hade till och med blottade rumpor, bröst och ett och annat könsorgan kunnat skymtas. Att det handlar om ett slutet sällskap bryr sig inte moralens väktare om.

Sen måste jag återigen fråga moralens väktare i bloggvärlden vem det är som "för ut sin sexualitet på gatan"? Var när och hur? Det enda exemplet på påtvingad sexualitet "på gatan" som slår mig är heterosexuella mäns våldtäkter på kvinnor, men om det så har ni än så länge inte sagt ett knyst...

Anonym sa...

Det borde vara OK att knulla med vem man vill i den offentliga sfären. Som sagt är det bara att titta bort. Min eventuella prydhet ger mig ingen rätt att hindra dig i din sexuella utövning såvida du inte inbegriper mig mot min vilja i din utövning.

Det är dock en skillnad mot att göra det i den privata sfären på exempelvis en restaurang eller klubb. Där är det helt enkelt ägaren som sätter reglerna. Gillar du inte reglerna är det väl bara att ta dina pengar till en annan klubb eller varför inte starta en själv? Själv skulle jag inte vilja köpa en öl av en rasistisk/homofobisk barägare.

Förargelseväckande beteende känns väldigt 1900-tal annars.

Anonym sa...

Jonas Barkå:

Ser du inte motsägelsen i ditt liberala resonemang? Å ena sidan ska människor inte hindras i sin strävan efter det de vill ha. Å andras sidan ska det vara okej hindra svarta att ta sig ett glas på krogen? Liberalism - frihet för de vita, eller vad då?

Anonym sa...

sann liberalism förutsätter alla människors lika värde och likhet inför lagen. så jag tror att de som legitimerar diskriminering här misstar sig något gruvligt. ni är inte liberaler, ni är rasister.

Anonym sa...

Men suck, krogar och diskotek är öffemtliga mötesplatser. Att likna dem vid någons privata lägenhet är bara obegåvat.

Likväl som samhället tar sig rätten att ha synpunkter på andra delar i krogars verksamhet, som kökshygien och alkoholtillstånd, så kan vi kräva att krögare och festfixare respekterar våra grundläggande värderingar om tolerans och allas lika värde.

Anonym sa...

Hehe, offentliga också...

Anonym sa...

Så, som Ali påpekade så har du inget emot att krogar sätter upp skyltar med "No niggers" i entren?

Tur att inte du bestämmer Jonas; jag vill kunna gå ut och äta utan att på samma kväll riskera matförgiftning, bli blind av svartsprit och bögknackning av bigott krogägare.

Anonym sa...

jonas barkå:

en krog är inte en privat lägenhet. det är ett företag med rättigheter och skyldigheter för både arbetsgivare och anställda - men även för kunder. och en rättighet som kunden har enligt svensk lag är att inte bli diskriminerad på etnisk grund. den svenska riksdagen som representerar det svenska folket har beslutat att det ska vara på detta sätt. alltså bör den krögare som vill diskriminera sina mörkhyade kunder flytta från sverige. det är INTE kunden som ska behöva flytta på sig och välja en annan krog.

Anonym sa...

jonas barkå:

absolut, civil olydnad kan vara berättigat i många fall. ett bra exempel är medborgarrättskampen i usa. eller kampen mot apartheid i sydafrika och i israel. men denna typ av civil olydnad hade stöd av stora delar av världssamfundet och av fn:s deklaration om de mänskliga rättigheter. en diskriminerande krögare, däremot, har inget stöd för sin sak i någon konvention eller i något demokratiskt land överhuvudtaget.

Anonym sa...

Att något är lagligt kan aldrig vara ett argument för huruvida en lag är bra. Eller hur? Konstigt att det var så svårt...