tisdag, juni 27, 2006

Duv-globalisering

I ett PS till inlägget om Norge igår skrev jag om ungdomsförbundet SU:s landsmöte, som avslutas idag. Nu har Kirsti Bergstø blivit vald till ordförande. Här är en liten intervju med henne från Dagsavisen igår. Cool tjej. Och det är intressant att se likheterna i politiska ståndpunkter i de något skilda politiska omständigheterna Norge-Sverige.
Hvilken sak er du villig til å gå i demonstrasjonstog for?
– Oj – kan jeg ta en topp-tre liste?
– Greit, kom igjen.
- Boikott Israel og fritt Palestina. Det var én, altså. Norsk veto mot EUs tjenestedirektiv. Og kriminalisering av horekunder.

Bør Norge inn i EU?
– På ingen måte! EU er et folkefiendtlig prosjekt. Ingen som jobber for folkestyre kan være for EU.
Helt galet roligt blir det (förutom att norska alltid är lite skoj – jag säger bara slemt!) att läsa nedanstående – apropå min egen tidigare rapporterade duvproblematik på den till naturens barbari förlorade förortsbalkongen:
Hva er din mest rampete egenskap?
– Hva mener du med rampete?
– Noe litt slemt, kanskje?
– Jeg sparker etter duer på gata. Men jeg treffer aldri, da. Byduer er ikke fugler, de er flygende rotter.
Tipset från Tora, som är på plats i Norge och lovar rapportera mer efter hemkomsten.

9 kommentarer:

Amir Sariaslan sa...

På tal om "kriminalisering av horekunder" bör man läsa Johan Linanders dumdristiga blogginlägg som vittnar mer om hans människosyn än några komparativa analyser av förhållningsätt till företagande.

Anonym sa...

Tycker inte att hon ska sparka på djuren, tur att hon missar varje gång.

hanna sa...

jag har faktiskt slagit till en duva en gång, ungefär som när man fäktar efter en geting. Kändes befriande.

doyobi sa...

Vilken skön intervju. Sjukt okomplicerad tjej.

Mika sa...

Att hon skulle vara lite slem eller stygg elak, tycker jag inte, i så fall helt rättfram och ärlig.

Speciellt om den av västmakterna upprättade och uppbackade apartheidstaten "Israel", vågade man ta första steget där och bojkotta fascistregimen och dess folkmordspolitik skulle många fler följa efter minus "stor-israel" USA och England, en försumbar "förlust"...

Men det allra första steget borde vara ett klart och tydligt utträde ur aggressionspakten NATO och deltagandet i anglo-amerikanska ockupationer, Norge gick ju med en gång för att förhindra det man nu deltar i...

Anonym sa...

Kiss-Mika

Om du förbjöds att använda kiss o bajsterminologi och dessutom inte tilläts använda slagord så skulle du vara utan språk.

Edvard sa...

Jäkligt kul att Kirsti blivit vald till "leder" för SU. Hon är ju inte bara en ganska okomplicerad och trevlig tjej, hon är dessutom jäkligt smart. Skoj också med en ordförande som kommer så långt norrifrån att Kiruna är rena rama södern...

Och duvor är onekligen ganska äckliga djur.

Mika sa...

Jag kan tyvärr inte hjälpa dig "anonym", läs igenom mitt inlägg en gång till så skall du se att du inte hittar de underliv och kroppsvätskor du söker.

Vill du ha mer "kinky" läsning så är nog inte Alis blogg rätta stället för dig....

A-K Roth sa...

Men Mika, dina slagord är faktiskt ordbajseri även om du höll dig från de mer overta otrevligheterna i senaste inlägget. Propagandalögner och den ensidiga smutskastningen är folkkränkande.

Du har nog inte vett att skämmas men det är skamligt. Grupptänket, solidaritet i hat, suger! Det du häver ur dig är inte bara falskt och hycklande; det är oanständigt.