måndag, juni 12, 2006

Global Fussball OK

Det var la skit att Irans spel skulle självimplodera i andra halvlek mot Mexiko. Varken kärnvapen eller speldisciplin. Häpp häpp. Nooshi D intar en mer offensiv hållning till skuldfrågan. Den bästa kommentaren, erhölls via sms från en kamrat som jag tills vidare låter vara anonym: ”Man kan aldrig lita på Mexiko. De gömde undan Trotskij ju”.

Henning Süssner levererar för övrigt en underbar liten betraktelse, publicerad inför evenemangets start:
Åt helvete med den postmoderna vurmen för diskurser, symboler och representationer: VM har börjat!

Alltsedan jag, en dag år 1974, fick min himmelsblå tröja med gubbarna Tip och Tap på och mina suddiga första minnen av stannade tåg på stan, folkklungor utanför teveaffärernas skyltfönster och allt det där, allt sedan dess har jag vetat att VM i fotboll är något alldeles speciellt.

Och så kom det ögonblick då jag ramlade från morfars knä och slog mig. ”Spaaaarwaaaaaasssser!” hade just precis sänkt Västtyskland. Jag fick denna ödesdigra dag i juni 1974 lära mig att DDR var det ”bättre Tyskland”, och att ett litet blåmärke är inget att gråta över. Olyckan hade skett: morfar hade gjort mig till en liten kommunist.

Av min morfar har jag alltså fått en kommunistisk världsåskådning och till råga på allt kärleken för fotboll och Fortuna Düsseldorf med i bagaget.

Båda sakerna har jag under årens gång haft tillfälle att ångra djupt, men - bannemej! - liksom inte kunnat ändra på.
Läs hela

12 kommentarer:

Anonym sa...

Klart rättvis seger för Mexico. Iran hängde med bra i första halvlek, men de offensiva mexikanska inhoppen gjorde att Irans brister blev uppenbara. De får ta med sig första halvleken och försöka undvika jumboplatsen, vilket jag tror de gör om de får lite ordning på backlinjen.

Eller utfärda en fatwa, dra igång några miljoner turbiner eller något.

pyelo sa...

inte undra på att tyskland är så negativt till att ahmadinejad besöker VM, om de tänkte ha shahlejonet som maskot.

NIklas Theodorsson sa...

Vem blir årets frisyrlag? Japan brukar vara stabila med både färg och höjd och längd. Samma med Korea. Argentina har alltid halva laget med långt hår. Italien har alltid mest hårvax och flest pannband. Iran hade få korthåriga men får jobba upp frisyrerna för att kunna utmana. Sist kommer väl England.

Anonym sa...

Bilderberg konferens eller VM i fotboll?

Emil Lindahl Persson sa...

Årets frisyrlag är väl utan tvekan Angola - som för övrigt spelade grymt bra mot ett underladdat konlonial-Portugal igår.

Avanza Angola!

Lazze Ohlyz sa...

Hadde Iran insett hur viktigt det är med takt i kroppen hadde de vunnit lätt. Detta för mig osökt in på en helt ny blogg "Dans och klasskamp i parken"!Kolla den.

Pelaseyed sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Pelaseyed sa...

Jag vill utfärda en varning till alla de som slänger ut sig dekadensiösa glåpord om Irans framträdande i detta VM-slutspel. 2500 års kulturelitism har överlevt 1400 års islamistisk jihadism. Iranian football directly out of Persepolis! Iransk fotboll har överlevt mycket. Iran kommer rulla över Portugal och Angola (den matchen ska jag se Live i Leipzid i Östtyskland) likt en mänsklig jätteoffensin på väg mot Karbala.
Jebhehaye Saheb Zaman, Amade bash! Amade bash!

Andreas D sa...

Jag förstår att ni hejjar på Iran eftersom de omfamnar samma "tvångsdemokrati" som ni vänster/kommunister så varmt vurmar för.

http://www.ladysun.net/archives/000094.html

Hejja Iran! Ner med kvinnors rättigheter!

Puckon...

Anonym sa...

Heja Ghana!

Anonym sa...

http://www.haaretz.com/hasen/spages/727910.html

Heja Ghana!

Anonym sa...

Fotboll förenar:

http://www.al-hamatzav.org/