fredag, juli 14, 2006

Bushzarro world

Bush har koll på läget:
My attitude is this: There are a group of terrorists who want to stop the advance of peace. And those of -- who are peace-loving must work together to help the agents of peace -- Israel, President Abbas, and others -- to achieve their objective. You got to understand when peace advances, it's in the terrorists' interests in some cases to stop it. And that's what's happening.
Början och slutet blev för en gångs skull helt rätt. Detta är vad Israels terror handlar om.

Från gårdagens ”Press Availability”.

Jag hittade citatet tack vare Angry Arab. Håll koll hos denne libanes i dessa dagar.

Jag skrev häromdagen om de arabiska ledarnas tystnad inför det som sker. Angry Arab om Syrien:
I heard a Syrian propagandist on Al-Jazeera today. It was quite nauseating. Here is a government that shouts about "liberation" and about "resistance" and has never lifted a finger to support Arabs in distress. How could that government speak of "liberation" when the Ba`thist government accepts the humiliating occupation of the Golan Heights, and the government brags about its strict adherence to the cease-fire agreement with an occupying power. When it comes to Palestine (or South Lebanon), the Ba`th has only given us empty and jarring rhetoric.

28 kommentarer:

Anonym sa...

Om man får välja på Irak nu och Irak under Saddam väljer man förstås .... Saddam? Mer demokrati då eller?

Anonym sa...

Efter att Israel evakuerade Gaza så hade man ju kunnat tro att palestinierna skulle göra något bra av det, som t ex att börja bygga ett samhälle. Istället använde de det som bas för att skjuta hundratals raketer in över Israel.

Det är synd om de fredligt sinnade palestinier som får ta konsekvenserna av att vissa palestinier inte tycker att offra sitt eget land är ett för högt pris i målet att förstöra staten Israel.

Micke sa...

I heard a Syrian propagandist on Al-Jazeera today. It was quite nauseating. Here is a government that shouts about "liberation" and about "resistance" and has never lifted a finger to support Arabs in distress.
----------------------------

Det var ju en jävligt dum kommentar med tanke på att Hizbollahs raketer inte kommer från ingenstans.

Väntar han sig verkligen att ett land som inte själv vågar gå i krig med Israel öppet skulle stödja sin proxymilis ?

Proletären sa...

I fredags arrangerade Kommunistiska Partiet i Göteborg ett appellmöte för att protestera mot Israels angrepp på palestinierna i Gaza. Det blev en lyckad protest med spridning av Bojkotta Israel-flygblad och Proletären. Talade gjorde Henry Ascher, kandidat för Kommunistiska Partiets i kommunvalet i Göteborg. Proletären publicerar talet.

Under de senaste veckornas heta sommardagar är det väl inte utan att man stundtals drömt om ett stilla sommarregn. Samtidigt faller det just nu ett sommarregn över en miljon människor i en annan del av världen, en del där det normalt aldrig regnar på sommaren. De bor i världens mest tättbefolkade område, hopträngda på bara en gånger fem mil i det område vi känner som Gaza-remsan.

Regnet som faller på dem bjuder inte den minsta svalka. Det består av bomber, raketer och granater och utgör den militära offensiv som Israel cyniskt kallar för ”Operation sommarregn”. De människor som är målet för attacken lever i ett gigantiskt fängelse, där landgränserna liksom luften över, jorden under och havet utanför styrs av den israeliska ockupationen.

Israels mångåriga blockad har lett till att 80 procent är arbetslösa, att över 50 procent lever på en inkomst under 1 US-dollar per dag, att mer än en tredjedel av barnen är undernärda och att bortåt 80 procent av barnen visar symtom på psykisk traumatisering som en följd av de upplevelser av våld och krig de har och det ständigt närvarande hot de lever under. På alla dem faller det israeliska ”sommarregnet”…

Vad vill Israel?
Vad är orsaken till det israeliska angreppet? Israel skyller på tillfångatagandet av en israelisk soldat. I själva verket är planerna mycket mer välförberedda än så. Israel är ute efter att störta den demokratiskt valda palestinska regeringen. Det är inte första gången Israel använder enstaka händelser som förevändning för krig och våld. 1982 påbörjade Israel under Sharon kriget mot Libanon, ett krig som ledde till närmare 40000 libanesers och palestiniers död. Den gången skyllde Israel kriget på mordet på Israels ambassadör i London.

En viktig orsak för Israel att starta sitt anfall mot Gaza just nu var uppgifterna om att ett fredsinitiativ var på gång från Hamas. Israel har flera gånger slagit till just i sådana situationer. För ett par år sedan förhandlade Hamas i Kairo om att lägga ned vapnen permanent. När en uppgörelse var mycket nära släppte Israel flygplan en entonsbomb rakt mot ett höghus i Gaza City. Många civila offer krävdes och i den situationen var det omöjligt för Hamas att gå vidare med fredsinitiativ.

Israels propagandabild av att man agerar för att skydda israeliska liv är alltså i grunden falsk. I själva verket vill regeringen inte alls ha fred. Man vill kunna odla bilden av att man inte har någon motpart att förhandla med (som om det skulle finnas någon konflikt där man väljer sin fiende…). Därmed blir det upp till Israel att agera på egen hand, att själva fastställa sina gränser osv.

Statsterrorism
Men är det inte så att Israels agerande har som utgångspunkt att bekämpa terrorism? Jo, åtminstone om man skall lyssna på vad de själva säger. Men man måste nog fundera över vad vi i så fall menar med terrorism. Är det att tillfångata en soldat i en ockupationsarmé? Är inte det något man måste räkna med sker i krig och under ockupation, i ett verkligt krig som inte utspelar sig bara på en datorskärm?

Var i så fall motståndsrörelserna mot Nazitysklands ockupation av Danmark, Norge, Frankrike och Polen också terrorister? Och är det i så fall inte terrorism att som Israel hålla 8503 palestinska politiska fångar?

Är det inte terrorism att förstöra tiotusentals palestinska hem? Eller att rikta bomber, raketer och granater mot tättbefolkade bostadsområden? Är det inte terrorism att bomba Gazas enda elverk för att därigenom slå ut el, vatten och avlopp för Gazas en miljon invånare mitt under sommarperiodens 35-40-gradiga hetta? Eller att blockera all införsel av mat, medicin och förnödenheter? Eller att stjäla de 60 miljoner US-dollar per månad som tillhör Palestinska Administrationen och som innebär att löneutbetalningarna till en stor del av befolkningen omöjliggörs?

Faktum är att var och en av dessa åtgärder, varenda en av dem, utgör ett brott mot internationella lagar och konventioner!

Det gör också fängslandet av de lagliga, demokratiskt valda palestinska regeringsmedlemmarna och parlamentsledamöterna. Det gör också överflygningen av militärt flyg över den syriske presidentens palats (något som enligt internationell lag definieras som en krigshandling). Det gör också flygbangarna som varje natt håller Gazas befolkning vakna och i skräck för att det handlar om nya bombanfall. Och det gör också murbygget djupt inne på palestinskt område på Västbanken som fördömts av Internationella domstolen i Haag som kräver dess omedelbara rivning.

Stöd från de mäktiga
Hur är det då möjligt för Israel att genomföra alla dessa brott mot mänskliga rättigheter och internationell lag?

Naturligtvis skulle det vara omöjligt om man inte hade försäkrat sig om stöd, eller åtminstone ett tyst medgivande, från världens mäktiga. Vi kan vara helt säkra på att det var just det Israels premiärminister Ehud Olmert fick av George W Bush när han nyligen besökte Vita Huset. När Kofi Annan varnar för en gigantisk humanitär katastrof i Gaza väljer Rumsfeld att ställa in sitt planerade besök i Israel, ett sätt att slippa behöva komma med kritik. Från EU kommer efter två veckors offensiv ett pliktskyldigt fördömande i ord medan Israels förmånliga handelsavtal med EU, som bygger på att Israel respekterar mänskliga rättigheter och ingångna avtal, inte rivs upp och inga andra handlingar vidtas.

Vad gör då den svenska regeringen? Sverige har ju en stolt tradition att luta sig emot när det gäller försvaret för mänskliga rättigheter. Efter nazismens brott mot mänskligheten byggdes en internationell rättsordning upp som vilade på principen om att alla nationer skulle omfattas av samma rättigheter och skyldigheter oavsett om de var stora eller små, inflytelserika eller fattiga. Det är väl en överdrift att hävda att detta i verkligheten fungerat men principerna och inriktningen har varit betydelsefulla och Sverige har i perioder spelat en viktig roll i det sammanhanget.

Men nu tycks regeringskansliet ha stängt igen helt för semester. Eller tror man det är annandag jul? Tystnaden är öronbedövande och handlingsförlamningen är imponerande! Kofi Annans desperata vädjan om handling för att förhindra en katastrof tycks bara få utrikesministern att gäspa.

Det är allvarligt, mycket allvarligt! Inte minst därför att tystnaden innebär ett accepterande av en återgång till den rättsordning som rådde under 1930-talet där råstyrkan var rätten.

Bojkotta Israel!
Därför måste vi protestera mot regeringens eftergiftspolitik och omedelbart kräva ett stopp för allt militärt samarbete med Israel inklusive Sveriges import av israeliska vapen till ett värde av 37 miljoner kronor per år.

Vi måste kräva av regeringen att den står upp till försvar för mänskliga rättigheter, internationella lagar, FN-resolutioner och Haagdomstolens beslut. Regeringen måste upphöra med sitt fega kryperi för de obegåvade dumskallarna i Vita Huset och erkänna den demokratiskt valda och lagliga palestinska regeringen.Bojkotta Israel!

Anders sa...

Jag undrar om inte Killinggänget hänger stadigt på Alis blogg? Vi har ju redan en ansenlig skara lill-Percys och nu så är tydligen Veiron i ottan här och proletären-spammar. Nostalgi!

A-K Roth sa...

Prolerären! Inte för att du kommer att bry dig, du har ditt färdigskrivna agenda, men det går knappast att ignorera sån smutskastning.

Bladder, bladder och åter bladder!
Dumheter, falskheter, propaganda och ensidigt demoniserande!

Vad har du och dina kamrater gemensamt med gåsmarscherande, stöveltrampande Hizballah? Med Hamas?

Ni tror ni kan samarbeta för era politiska mål? Ändamålet helgar medlen! Noll moral! Se hur det gick i Iran? Där styr mullorna nu.

Är du så in i attan intresserad av att stödja förtryckande teokratiska grupper som nu kidnappar och för krig? Eller är det bara när det gäller den judiska staten det är angeläget? Tvi för hatiska människor som du och dina gelikar!

Om du vill palestinier väl, be dem lägga ner vapnen, förhandla försvarbara gränser enligt FN's 242, och bygga upp sitt land, tänka på folket! Du och dina är medlöpare! Ni löper med fascister! Sitter säkert i Sverige och dömer dem som är utsatta för terrorkrig och nu krigshandlingar över erkänd gräns.

Om du hade en uns av hederlighet skulle du skicka protester till Libanons regering som tillåter detta, till Iran, till Syriens Assad som ger högkvarter till Hamas' Mashaal! Man skäms att vara svensk när svenskar som du och dina går fascisters ärenden?

Är ni alla så hjärntvättade? Förlåt dum fråga; är ni hjärntvättade torde ni knappast veta om det....

olydig sa...

Väldigt bra skrivet av Proletären!

Knut Gunér sa...

Det bör påpekas att Henry Ascher är en självhatande jude som avskyr allt judiskt. Han njuter av att kritisera Israel. Det är för att han hatar judendomen så intensivt. Notera att jag är ironiskt. Det är bara på skoj.

Karl Marx var också en självhatande jude. Han vill döda dem med dåtidens motsvarigheter till primitiva rakter som Hizbollah använder sig av (det var också ironi). Marx skriver följande: Om Judefrågan

Jag vet en till antisemit. NOAM CHOMSKY! Israel är idag, enligt Chomsky, "i praktiken en amerikansk
militärbas, och också starkt integrerat med den amerikanska
militärindustrin".

Ofta brukar vänsterns kritik mot Israel anklagas för att ha anstrykningar av antisemitism. Läs om det här: SAC och KP minst antisemitiska

marcus sa...

det är sjukt (och) intressant att sionister som A-K Roth alltid går på defensiven när någon kallar Israel en icke-demokratisk, rasistisk stat - men sedan själv konsekvent pratar om "den judiska staten".

hur fan ska ni ha det? är det en judisk stat, eller ett land öppet för alla?

FE Jr sa...

Olmert: Israeli lives worth more than Palestinian ones http://news.independent.co.uk/world/middle_east/article1095841.ece

A-K Roth sa...

Marcus:

"...det är sjukt (och) intressant att sionister som A-K Roth alltid går på defensiven när någon kallar Israel en icke-demokratisk, rasistisk stat - men sedan själv konsekvent pratar om "den judiska staten"..."

Marcus ställer intressant diagnos som missar, tyvärr. Marcus, som du använder ordet "sionist" är du verkligen med i gänget som fullt accepterar arabiska stater men förkastar en judisk stat som i sanning är multikulturellt och med full religiös frihet för alla religioner.

FYI: Israel är en judisk stat liksom Jordanien, Syrien, Libanon, Saudiarabien etc är arabiska stater. Jag har ingenting emot att det finns arabiska stater och inte heller att det finns en (1) judisk stat, en kurdisk stat, armenisk stat, etc. Att hacka på Israel som du och dem som nu tar sida med fascistiska Hezbollah och Hamas är vidrigt.

Kallar du själv Israel icke-demokratiskt och rasistiskt gör du dig bara löjlig! Hur många arabiska israeler finns representerade i Knesset? Hur många jordanska judar finns i deras regering? Eller rensades judarna möjligen ut när arabiska Jordanien styckades av på 20-talet??? Patetiska svenskar som inte kan historien kastar stora ord omkring sig. Simpel propaganda om en komplex konflikt.

Konstant hos inskränkta svenskar dock: ensidigt skuldbeläggande. Och nu marscherar ni med Hezballah! Övar ni samstämd gåsmarsch också? med armen rakt ut??? Gud vad man skäms!

marcus sa...

roth: är du OK med att i så fall börjar kalla Sverige en arisk stat?
tror inte du tänkt igenom det här riktigt.

marcus sa...

"en arisk stat som i sanning är multikulturellt och med full religiös frihet"

Anonym sa...

Jo, det vore något! Sverige borde bli en arisk stat där alla världens arier automatiskt kan bli medborgare och där de icke-ariska samerna fördrivs till flyktingläger i Norge och Danmark.

Och om någon protesterar är han en rasistisk anti-arier :p

Anonym sa...

Resultatet när vänstern får makt:

http://www.aqurette.com/archive/0607/0607150837.shtml

Varning! Bilder på massgravar och torterade människor. Bör ses om möjligt så att vi aldrig glömmer verkligheten bakom kommunisternas retorik.

Micke sa...

Resultatet när vänstern får makt:
---------------------------

Har han nåt om när Pinochets bödlar i den liberal ekonomins Chile högg händerna av Vicktor Jara och slaktade 3000 till med den amerikanska regngens fulla stöd?

Inte?

Vad bevisar det?

Det bevisar att du har fel och att aqurette bara har ett öga samt att fred inte är en genetiskt betingad egenskap som är beroende av politisk åskådning.

Att rada upp lik är ingen bra argumnetionsmetod om man inte själv företräder Snövit.
Det gör knappast högern historiskt.

Anonym sa...

marcus,

"roth: är du OK med att i så fall börjar kalla Sverige en arisk stat?
tror inte du tänkt igenom det här riktigt."


Nu sköt du visst dig själv i foten rätt ordentligt, va?

Tänk nu lite till.. Vad tror du jag syftar på???

Aha!
Muuuuuslimska stater HELT UTAN RELIGIONSFRIHET eller DEMOKRATI.. Hoppsan...

Felix Englén sa...

Men vem som helst kan bli muslim. De flesta muslimer röstar på Kristdemokraterna. De flesta araber röstar på vänsterpartiet. De flesta slipsfascister röstar på Folkpartiet.

A-K Roth sa...

Marcus, hur är det? Bladdrar du om arier? Rasistprat har jag personligen inget tålamod med; vi är alla människor. Sverige har numera ett mångkulturellt samhälle som blivit rikare iom utbyte med andra kulturer.

Har du näsan ur led för att flera arabiska nationer nu nickat ett försynt ja till att Israel stoppar Hezbollah? Ingen vettig nation, arabisk eller hatmålet Israel, gillar radikal-islam som personifierat av Hezbollah och Hamas.

Antar att Ali och du, bland andra, i själ och hjärta är hängivna radikala islamister eller sympatiserar starkt med dessa. Det rimmar illa mot moderna frihetstankar att stödja dem som har en sån fientlig syn mot andra religioner, mot kvinnor och mot icke-radikala muslimer. Ni är verkligen en underlig samling intoleranta människor. Och torde så förbli.

Polhem sa...

Det ar inget snack om saken: Israel gar aldeles for hart fram. Samtidigt ar det ju ocksa ganska uppenbart att Hizbollah visste exakt vad som skulle handa om de kidnappade Israeliska soldater. Att Israel sen gor precis vad Hizbollah hoppats pa, attackerar Libanon ar ju riktigt korkat. Det verkar som om bada sidor i denna konflikt vill kriga lika mycket.

Och bada sidor vill polarisera varlden och skapa splittringar. Bade vanster-extremisterna som Esbati och de politiskt forvirrade lberalerna pa FOX news gor bara problemet varre.

Det ar uppenbart att Denna konflikt inte gar att losa till bada sidors tillfredstallelse. FN ar som vanligt totalt vardelosa och debatterar val fortfarande vem de ska skicka sina arga brev till nu, hamas eller Knesset.

Med sa mycket politiskt forblindade idioter i varlden blir val detta kanske ett nytt varldskrig? Kankse borde vi i vastvarlden forsoka hitt aen losning pa problemet istallet for att bara gora saken varre.

Mika sa...

Andra som "har koll på läget" tycks vara FN och bankir & Fascistunionen €U, inget fördömande av deras lilla terrorenklav här inte.

Om någon nu någonsin tvivlat på vilka krafter som styr bakom kulisserna så skriker det ut sin tydlighet här.

€U "bad" den judiska apertheidregimen om att få transportera ut sina medborgare ur det av "Israel" sedan decennier ockuperade och nu sönderbombade Libanon!

Man "bad"! Känn på den..

Hade det gällt ett land som inte låter sig bakbindas av bankirmaffian i IMF och dess militanta gren USA hade vargflocken USA & €U och dess aggressionspakt NATO gått in med bomber kanoner CNN FOX BBC SVT & "fredsbevarande" trupper, men när det gäller den sionistiska apartheidregimens expansions och massmordsideologi är det dödstyst, förutom en liten bön om att man "inte skall ta i för hårt" eller "oproportionerligt"...

Man känner sin herre...

Varje år åker ledare från €U och USA för att buga inför förintelseindustrins museeum Yad vashem, en tradition sedan landet ockuperades och enligt många, en vördnadsbetygelse. Något liknande förekommer ingenstans inför något som helst monument utom just detta...

"Give me control of a nation's money and I care not who makes her laws"
Mayer Amschel Rothschild.


"Every time we do something you tell me America will do this and will do that . . . I want to tell you something very clear: Don't worry about American pressure on Israel. We, the Jewish people, control America, and the Americans know it."
- Israeli Prime Minister, Ariel Sharon, October 3, 2001.

“Everybody has to move; run and grab as many hilltops as they can to enlarge the settlements, because everything we take now will stay ours. Everything we don't grab will go to them.”

Ariel Sharon

"There has been Anti-Semitism, the Nazis, Hitler, Auschwitz, but was that their fault? They see but one thing: we have come and we have stolen their country. Why would they accept that?"
-- Quoted by Nahum Goldmann in Le Paraddoxe Juif (The Jewish Paradox), pp. 121-122.

Anonym sa...

Vad som inte heller nämns i papegojmedia och vad konflikten handlar om är att södra Libanon fortfarande ockuperas av Israel och de tortyrgulag liknande Abu Ghraib där den judiska staten håller Libaneser och Palestinier "i preventivt" syfte utan insyn rättegång eller dom är det väldigt tyst om.

Martin sa...

Hahaha, Mika, finns du på riktigt? Eller är du bara ett försök att förlöjliga vänstern?

Underhållande är du hursomhelst! Keep it up!

Mika sa...

Åh Tackar....men

De enda förlöjliganden vi har sett här är de nyliberala dårhusmupparnas och folkmordsapologeternas paraderande inför varandra, den ena misslyckade ultrahögerbloggaren värre än den andra.

Era försök att skita ner Alis blogg med eran unkna liberalfascism renderar ingenting annat förutom ett rungande skratt a´la Dario Fo åt hela bombhögern och deras lobotomerade "stormtrupper"....

A-K Roth sa...

Dra åt helvete

Martin sa...

Mika: du är jättesöt! Men samtidigt måste det ju vara lite ansträngande att vara så snömosigt arg hela tiden. Nåja, fortsätt gärna med ditt innovativa ordbajseri och "namecalling".

Anonym sa...

Nu låter det fint om A-K Roth... Men kanske borde du adressera dina "dra åt helvete"-ramsor, för önskvärd tydlighet?

A-K Roth sa...

Jag har legat i sängen och petat mig i näsan hela morgonen, det måste ha varit någon annan här och skrivit i mitt namn.