tisdag, juli 18, 2006

Itfu!

Nedan en bild från Egypten. Apropå arabisk tystnad. Hämtat från Angry Arab, med hans översättning. Nu är förtryckarna i Egypten och Saudiarabien upplyfta till kloka ledare en stund, i Västs ögon. För de mildrar kritik mot det israeliska övervåldet, håller nere sin egen befolkning. Att regimerna i omkringliggande arabländer skulle ersättas av sådana som i större utsträckning är i samklang med sina befolkningar är det största hotet mot USA:s och Israels dominans i regionen. När det här angreppskriget mot Libanon är över, är det nog mer troligt att det hotet är större än innan.


An Egyptian holds a sign: "Your Excellency and majesty [Arab kings, princes and presidents], Itfu (an Arabic word that refers to the sound you make when you spit)."

PS. Titta på fler bilder av angreppet mot “terrorns infrastruktur”, mot “dem som hotar freden”. Civila dödas på flykt. Nu är de flesta större broar i Libanon sönderbombade.

13 kommentarer:

Anonym sa...

He-he, Arab world fed up with Hizbullah

Anonym sa...

Jag måste fråga dig, Ali, och andra "vänsterfolk" en sak jag undrat över.
Stöder du/ni verkligen den högerextrema islamismen som hizbollah och hamas företräder? Eller är det bara fiendes fiende taktik som gör att ni väljer era märkliga ställningstaganden.

Jag är liksom du Ali från Iran, jag är kommunist, och jag vet vad som hände när vänstern lierade sig med politiska islam. Det gick åt helvete.

Läser man på europisk historia påminner påminner era ställningstaganden om att man som vänster under trettiotalet skulle stött Hitler "för att han var mot den multinationella kapitalismen" och för att han "var så bra på att ordna soppkök, arbete, skolor, sjukhus och motorvägar åt folket"

Allvarligt talat. Detta är inte ett provokativt inlägg. Detta är i högsta grad en undran. En sorgsen undran till er som kallar er vänster.
Varför sviker ni vänstern i mellanöstern genom att stödja högerextrema muslimer?

Historien kommer tyvärr döma er hårt.
Och glöm inte Marx ord. "Religionen är ett opium för folket"
Religionen måste såldes bekämpas om man kallar sig marxist.

Erik sa...

Du har rätt i att ledarna i Egypten är förtryckare. Deras brott mot sina egna folk är fruktansvärda, men tas aldrig upp av vänstern. De förtrycker sitt eget folk och piskar upp hat, ofta mot Israel men också mot minoriteter i det egna landet, väst i allmänhet osv för att säkra makten. Andra utövare av samma taktik var tex Milosevic eller andra kända fachister. Det fungerar på ett liknande sätt i större delen av arabvärlden. Det är bland de värsta och blodigaste sätten att få och behålla makt, och något som vänstern fullständigt blundar för, men tyvärr även högern i en för stor utsträckning.

Anonym sa...

"högerextrem islamism" var något nytt tidigare har vi hört "islamofascism" och andra vansinniga uttycksförsök från den ultrahögeliberala sionismens tillskyndare.

Ordbajseri är det enda högerfascisterna och mammoniterna har att ta till när deras massmördarregimer utövar folkmord på "ickemänniskor".

Varför inte vara så rakryggade att ni försvarar det rakt ut? Varför smyger ni brunfascister med era sympatier när konsekvenserna av apartheidpolitiken blir blodigt uppenbar?

Anonym sa...

Det var ett ytterst förvirrat svar för snubben med "brunfascist" snacket.

Skall jag förklara varför islamismen är högerextrem?
Ok. Lyssna nog.

Det finns bara en ledare. och den ledaren är outbytbara, man för ej kritisera dess ord.
Ledaren är Gud.


Lagen man skall följa är även den outbytbar. Man röstar inte om den, man väljer inte.
Sharia!

Kvinnans ställning är underordnad. Av Guds ord, samt av lagen.

Kommunister och sekulära har ALLTID avrättats och fängslats när politisk islam har kommit till makten.

Och glöm inte att det var USA och Israel som en gång var med och hjälpte fram islamismen. ( som motkraft till den starka vänsterrörelse som fanns i arabvärlden för drygt tjugo-trettio år sedan.

USA hjälpte islamismen i Afganistan bl a.
Israel hjälpte fram Hamas i på åttiotalet.

Istället för att gapa hysteriskat om brunfascister och sionister och allt var ni svamlar om, så borde ni lära av historien. Samt läsa mer av Marx, Lenin etc. Och när ni läst det kan ni fundera över om de skulle ha någon pardon med religiösa extremister och deras anspråk på makt.

mange sa...

Som alltid när Alis "anonyme" sionistgalning (Alexander Berman & Co) uttalar sig i fler än två ord (ovan) får vi en fullständig diagnos på den mannens sjuka hjärna.

Att dölja sig bakom "löjligt Ali!" eller "djävla propaganda" eller "Israel är världens bästa demokrati" etc säger bara S som i Sinnessjuk resten får vi om vi om vi orkar läsa igenom det unkna och mycket instängda rum som utgör själva hjärnbarken och som han villigt och i förvirrade fragment förmedlar ovan.

Alex behöver ett liv social samvaro vänner, många vänner och kanske fram för allt kärlek...

Anonym sa...

Dra åt helvete kommunistjävel!

Anonym sa...

Är palestinier människor?
Av:
Lasse Wilhelmson
24 May 2006

Vid sitt besök i Vita Huset här om dagen, upprepade Israels premiärminister Olmert kravet att ”Hamasregeringen skall erkänna Israels rätt att existera som judisk stat och avväpna terroristgrupperna”. Nu försöker det sk världssamfundet tvinga palestinierna till detta genom utsvältning.

Varför skall Hamasregeringen erkänna den judiska stat som tillkommit genom etnisk rensning och vägrar de fördrivna deras av FN fastslagna rätt att återvända?

Varför skall palestinierna avväpnas, som försvarar de återstående 10 procenten av sitt land, men inte Israel som har stulit nästan allt och vill ha mer?

Varför skall palestinierna bojkottas som är offer för brott mot folkrätten, men inte Israel som är brottslingen?

Försvar mot ockupation är fastlagd i folkrätten. Den judiska staten saknar legitimitet. Inget land kan erkänna dess ”rätt att existera” då den saknar konstitution och fastlagda gränser. Detta krav är det man nu ställer på Hamasregeringen, som endast är valda representanter för de ockuperade palestinierna i de återstående reservaten.

Att Israel och USA utplånar Palestina från kartan är måhända i deras intresse. Men varför måste EU och Sverige medverka i detta?

Sveriges utrikesminister Jan Eliasson sa i Ekots lördagsintervju 20/5- 2006, bl a att ”Hamas måste erkänna Israel”, trots att detta saknar stöd i folkrätten. Vad kommer han att säga om Sverige ockuperas?

Lasse Wilhelmson
Täby
24 May 2006

Micke sa...

trots att detta saknar stöd i folkrätten.
----------------------------

Vadå saknar stöd i folkrätten?

Säger folkrätten att det är fel att erkänna Israel?

Jag tror att du får ta ch fndera e stund på det där.

Sen kanske du kan förklarar varför Israel skulle diskutera med en regering som inte erkänner Israels existens?

Anonym sa...

Märkligt.

Inte en enda som rationellt och underbyggt vill svara på min fråga om hur man som vänster kan stödja en högerextrem islamism.

Det enda svaret jag sett är något utrop om att jag är en kommunistjävel.
Det var jag väl ta, men det är inte mycket till diskussion

Erik sa...

sssh, nu är du tråkig och kommer med logik och sådant jobbigt. Personligen misstänker jag att vänstern ställer sig på förtryckarnas och som du säger faktiskt också högerextremisternas sida bara för att vara tvärtemot. Ungefär som ett barn i trotsåldern.

Polhem sa...

"Inte en enda som rationellt och underbyggt vill svara på min fråga om hur man som vänster kan stödja en högerextrem islamism."

-Det ar ingen ide att fraga den fragan. Det har jag gjort massor av ganger och ALDRIG fatt ett svar.
jag har en teori:

-Vanstern stodjer allt och alla urskiljningslost som ar emot USA och Israel och de skiter fullstandigt i vilka de ar eller vad de star for. Varfor annars skulle ett parti som ar vettiga nog att kampa for kvinnors rattigheter annars stodja en grupp manniskor som graver ner kvinnor i marken och krossar deras huvud med sten som straff for att de blivit valdtagna?

Du kommer marka att varje gang du staller denna fraga kommer du fa samma svar:
-"Sionist, brunfascist. liberalmupp, kapitalist svin etc"

Antar att dessa ord kommer fram dar logiken tar slut.

Anonym sa...

Det var jag med frågan till Ali och vänstern här igen.

Jag håller med ovan skribent om att det förmodligen bygger på att allt som usa är för är den sk vänstern emot.
Vilket för mig och många andra från vänstern i mellanöstern som blivit brutalt förtryckta av islamister tycker är mycket sorgligt.

När jag läser i tidningar och ser vad folk från olika grupperingar tycker om politisk islam så hoppas jag alltid att finna nån i den svenska vänstern som sett igenom och inser att hotet från en högerextrem islamism faktiskt är större än hotet från usa, även om jag givstvis inte stöder usa heller.

Men jag hittar aldrig någon. Utan istället ser jag liberaler och andra som står för samma sak som jag och många med mig som från början är vänster. och det känns konstigt.

Jag måste säga att jag fattar inte.

men förr eller senare hoppas jag att vänstern vaknar upp och ser vilka krafter de lierar sig med.

Annars händer samma sak som i Iran.
När islamisterna tar makten stenas och avrättas feminister, sekulära, kommunister, liberaler. ALLA som inte stöder denna nya typ at fascism.

Tack för mig.