måndag, juli 31, 2006

Moraliskt sammanbrott

I förra numret av Flamman skrev Jörn Svensson en intressant ledarkolumn om samspelet mellan ockupationens förbrytelser och det inre politiska livet i Israel. Detta är en aspekt av problematiken som i fallet Israel diskuteras kanske än mer sällan än USA. Koloniala övergrepp är å ena sidan inte maktpolitiskt slumpmässiga i sin tillkomst, deformerar å andra sidan också kolonisatören (Gammal bloggpost på temat). Jörn Svensson skriver i sin krönika:
Det israeliska samhället är i kris. Och ett sådant samhälle föder rasism och fascism. Och i en slags tvingande process utlöses denna sociala ångest – som vanligt – i krig.
Det finns en spiralverkan. Krigspolitikens avhumanisering sätter också sina spår i det israeliska samhället.

Nedanstående är skrivet av Gila Svirsky, som förresten är med i den film som jag tipsade om igår (se den!). Det handlar om en fredsmarsch i Tel Aviv med flera tusen deltagare i Tel Aviv, anordnad av ett flertal organisationer, främst inom kvinnorörelsen. (se: Coalition of Women for Peace. Ett TV-inslag på hebreiska om marschen kan ses här)
It was an amazingly long procession, and we could see people hanging out of balconies to watch and sometimes curse – no surprise, with 90% of Israelis in support of this war. The anti-war movement in Israel seems to be inching forward, though the vast majority of Israelis continue to view us as traitors. The international anti-war movement is a great source of solidarity for us here.

Most disturbing to me is the overwhelming Israeli support for the Qana bombing based on the belief that the Hezbullah were using this building as a launching site for their missiles. It’s more than those killed for whom we have to light candles – it’s the breakdown of morality in Israeli society in general.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Ali Esbati är idag en de starkare rösterna i Sverige för den radikala islamen. Den radikala islamen har en agenda som får nazismen att blekna i jämförelse. Världsherravälde och utrotningen av judar är bara en del av det som står på deras agenda. Ali Esbati tillhör nutidens axelmakter av ondska.

Flera i vänstern börjar nu höja sina röster mot den radikala islamen och göra gemensam sak med den moderata röreslen i den muslimska världen som bekämpar den radikala islamen.

Låt dig inte luras likt tyskarna under Hitler, Ali Esbati tillhör nutidens ondska som kräver världsherravälde och utrotningen av judar, amerikaner och européer.

Anonym sa...

inse att amfetamin inte är en hälsoört.

/j

Anonym sa...

Nsd och Sd har till slut hittat hit...oroväckande lågnivå. Tur att neandertalarna vetenskapligt bevisat varit döda länge..annars börjar man undra..

Den radikala islamen sa...

Hör min röst!

Anonym sa...

Anonym 7:05 PM: LOL! :D :D :D

Anonym sa...

Någon som hörde studio ett idag?

Massakern på Libanon är ständigt på tapeten men givetvis ur samma "isrelvänliga" perspektiv som kännetecknar den etablerade papegojpressen.

För skojs skull räknade jag hur många ggr programledaren och hennes Israelfanatiska "gäster" sade:

"Israel har rätt att försvara sig"
för att:
"Hezbollah startade angreppen"....

Det blev TRETTIO gånger på en halvtimme! Starkt jobbat, när programledaren (en Zimmerman) tyckte att det det var för långa mellanrum och för att inte ens en idiot skulle missa budskapet fyllde hon i med: "Jaja, men eftersom Hezbollah startade angreppen är inte självförsvaret rättfärdigat?" varpå allt började om igen.

Inte ett enda ord om att den sionistiska ockupationsarmen som fortfarande ockuperar delar av Libanon dagarna innan kidnappade och tillfångatog tre Libaneser, inte ett ord om att man sysslat med detta sedan förra ockupationen -82 och håller dem utan rättegång i egna insynsskyddade tortyrgulag.

Anonym sa...

Libanesiska motståndsrörelsen Hezbollahs kanal Al Manar(Engelska)
Rapporterar om hårda strider med stora förluster för de sionistiska ockupanterna, fem tanks förstörda och en stridsbåt utanför Tyr träffad av raket!

Samtidigt påstår Isrelerna att en ockupationssoldat på Golanhöjderna blivit träffad, vilket tyder på att sionisterna nu vill dra in syrien och USA fullt ut