torsdag, juli 13, 2006

”Riktig killer instinct”

Terrorstaten Israel går från klarhet till klarhet genom militära angrepp på sina grannländer, nu också med klockrena krigshandlingar i form av hamn- och luftblockad.

Samtidigt hos bombentusiasten Fredrik Malm, ordförande för ”liberala” ungdomsförbundet: en humoristisk uttagning av ”Alliansens startelva”. Malm skojar till det lite extra med en av mittbackarna:
Staten Israel kan ibland spela lite för brutalt i markeringsspelet och ligger väldigt högt upp i banan, ofta utanför straffområdets gröna linje. Spelar alltid med riktig killer instinct, Alliansens Ulvskog med dubbla benskydd.
Ha, ha. En kolonialmakt som as we speak bombar lite flygplats, lite barn. Vi kör ett kärleksfullt you-naughty-boy-nyp i kinden, men annars en kompis att vara stolt över. Killer instinct. Riktig. Stake liksom. Our guy. Kul, kul.

Förutom staten Israel och de fyra borgerliga partiledarna finner vi i startelvan insatsstyrkan mot skolbarn och andra som inte kan värja sig – batongmajoren Björklund; experten på populistisk invandrarstigmatisering Mauricio ”man får sitt bidrag och äter sitt Halalkött” Rojas; samt redaktören för DN Debatt.

Det ger en skön trygghetskänsla inför årets val. Det är ju så små skillnader mellan partierna, eller hur?

43 kommentarer:

Anonym sa...

Haha den var kul ju! varför har du ingen känsla för humor Ali förutom när det är du själv som gör saker på din blog?

Anonym sa...

DET ÄR FANIMEJ INTE KLOKT. DET ÄR INTE SANT. SVENSKA HÖGERPOLITIKER ÄR EN STOR JÄVLA KATASTROF INTE BARA FÖR UTSATTA MÄNNISKOR I SVERIGE, UTAN ÄVEN FÖR STÄLLEN SOM HÅLLER PÅ ATT BLI ETNISKT RENSADE I PALESTINA JUST NU.

Man har alltid haft en aning, små gnistor som drabbat det undermedvetna, inregistrerade obehagligheter av att högern i sverige är känslokall inför människors lidanden och umbäranden. att de med privilegier och status nog att frottera i den politiska högerns tempel inte klarar av att betrakta arbetarklassen, tredjevärlden och synnerhet arabvärlden som riktiga människor. Istället denna dagliga avhumanisering, totalt empatilösa uttalanden och psykisk mobbing på svaga.

Men dom ser ju så trevliga ut hela gänget med Malm, Norberg och ReinSchwein...

Anonym sa...

"Haha den var kul ju! varför har du ingen känsla för humor Ali förutom när det är du själv som gör saker på din blog?"

Ungefär lika roligt som om Malm skulle skrivit: Adolf Hitler är en pålitlig mittback känd för sina hårda rensningar. Han kör hela tiden för full gas men kan vara lite onödigt brutal emellanåt.

Kanske det kan vara kul att skämta om folkmord. Men hur kul är det när skämtet tydligt tar ställning för mördarna?

Anonym sa...

skulle skriva ungefär som personen här uppe. det är typ liiite skillnad att skämta om negrer om man är richard pryor eller om man är ku klux klan.

/j

Sven Elander sa...

Fast det här var ju rätt så kul: "Höger yttermittfält: Maud Olofsson. En riktig allroundspelare som för tillfället trivs bäst ute till höger. Hon kan egentligen spela på vilken position som helst som finns ledig, bara hon får vara med."

Anonym sa...

Du skriver "Israel går från klarhet till klarhet genom militära angrepp". Du måste skrivit fel då du menar "militärt försvar" eller "replikering" på attacker? Glöm inte vem som attackerade först.. Hamas och Hizbollah. Israel har rätt till självförsvar - alla andra länder hade gjort likadant om det regnade in hundratals missiler över civila och dess territorium kränktes och gränssoldater dödades och kidnappades. Till och med ett kommunistiskt Sverige med Ohly och Esbati i toppen. Eller hade ni stått och titta på medan ert folk förintades?

Micke sa...

Terrorstaten Israel går från klarhet till klarhet genom militära angrepp på sina grannländer, nu också med klockrena krigshandlingar i form av hamn- och luftblockad.
---------------------------------

Ja det hade vait mer logiskt om dom angripit terrorstaten Syrien direkt.

Mika sa...

Den sionistiska apartheidstaten "Israels" senaste mordvåg mot Palestinier är ingen separat händelse utan en koordinerad och beräknad handling.

I hela papegojkören av sionistvänliga medier låter det som om mördarsoldaterna som tillfångatogs var små barn på väg till gottaffären där en oförklarlig ondska drabbade dem, vi vet deras namn deras föräldrars namn och hur många nallebjörnar de har hemma, men de Palestinska familjer som kallblodigt skjutits ihjäl har inga namn de passerar förbi som i bästa fall numrerade skuggor....

Hur många Palestinier eller Irakier går det på en USraelisk ockupationssoldat, 1000? 2000?

Har vi inte sett det här förut?

Nasisterna gjorde samma överslagsberäkning när de "bestraffade" Untermenschen i sina kolonier...

Anonym sa...

De senaste (oberoende givetvis) rapporterna från Gaza tyder på att Israel använder sig av både kemiska vapen och atomsopor sk utarmat uran.

Om detta skulle råka slinka igenom "nyhetsrapporteringen" från vårat "fria" SVT så räkna med att de väger upp det med att visa Schindlers list dygnet runt och ännu mera skildringar från Auschwitz....

Anonym sa...

Ovanstående kommentar skulle kunna vara hämtad från valfri nazistsida. För några år sedan hade jag blivit bestört. Men inte nu längre - extremvänstern har för länge sedan slutat försöka dölja sitt judehat och sina konspirationsteorier.

Anders sa...

Herregud, som om slumpmässiga kommentarer på en blogg skulle vara representativa för "vänstern". Jag tycker man kan klandra Ali för att han inte rensar bort den uppenbara anti-semiten "mika" tillräckligt ofta eller snabbt men det är väl tämligen uppenbart att hon bara representerar sig själv samt eventuella röster i sitt huvud.

Anonym sa...

otaliga raketanfall, självmordsbombningar MOT Israel och nu den nya given; kidnappningar.
Ändå blir ni så jävla sura inom vänstern när Israel försvarar sig.
Losers håller på losers uppenbarligen.

Anonym sa...

Ahh... Ständigt denna vrede över att Israel försvarar sig mot idioterna i Hamas, Hizbollah etc etc etc, men losers håller på losers verkar det som.

Anonym sa...

Vafalls!!! Blev dubbelt så lika bra skriva det igen. Losers håller på losers.

Ni vänstermuppar är alltså LOOOOSERS som håller på LOOOSERS!!!

Ni har alltid förlorat, ni förlorar just nu och ni letar ivrigt efter nya förlorare att hålla på.

Nisse Sandqvist sa...

Den svenska eliten har alltid tyckt bättre om att heja på vinnarna än på förlorarna. Så länge en vansinnig regim har supermakten bakom sig kan man lugnt sympatisera med den.

Säg, ockupationsförsvarare, känns det inte obehagligt att försvara de handlingar som Israel begår? Ärligt, är det en rimlig reaktion att bomba all infrastruktur, mörda hela familjer/grannskap och ensidigt förklara ett helt land försatt i blockad?

Oavsett vilken provokationen varit - i det här fallet kidnappande och mördande av en handfull israeliska soldater samt sporadisk raketbeskjutning - kan jag inte ens med mitt mest israelvänliga tänk frammana någon som helst förståelse för Israels agerande nu. Kan ni?

Micke sa...

Säg, ockupationsförsvarare, känns det inte obehagligt att försvara de handlingar som Israel begår?
-------------------------------


Varför står det inte ett ord i din post om Syrien?

Tycker du att Syriens aambition att kontrollera den suberäna staten Libanon är rimlig samt att dess stöd och organiserande till milis som dödar folk i Israel är rimligt?

Om inte varför är din post i så fall ett ensidigt fördömande ?

Skuld finns att håva in överallt i den här konflikten.

Antingen så ser man det och agerar därefter eller så är men del av problemet och kacklar i takt med valfri sida ohämmat för att på så sätt utöka problemet i evinnerlighet.

Anonym sa...

Jag tycker Israel har rätt att försvara sig, bomba Hizbollah mål i södra Libanon, som utgör ett hot mot Israel.

Men Israel använder övervåld, inte proportionerligt till Hizbollahs attack mot gränsposteringen när de bombar flygplatsen i Beirut. Vissa menar att det är att sända en signal till Libanon att de inte tollerar att Hizbollah opererar innom landet. MEN en diplomat eller ett telefon samtal till libanons regering borde inte vara så krångligt, men Israel kanske inte har några diplomater ? det är bomber som är Israels språk tydligen.

Det är tydligt att Israel tar tillfället i akt och visar vilka som bestämmer, man jävlas inte med Israel, det är bäst ni håller er på mattan Arab-dj**lar. Israel kan hålla på såhär därför de är en överlägsen vapenmakt i regionen.

Jag skulle vilja höra från en Israel-beskyddare vad som berättigar Isral att bomba flygplatsen i Beirut och blocker Landets hamnar ?

Oldtimern sa...

Övervåld? Hizbollah? Verkar som många här inne är fortfarande i trotsåldern eller totalt blinda. Israels vapen makt är 1000 gånger kraftigare än Libanons befolkning kan bidra med. Israel skulle ju faktisk på ett effektiv sätt kunna skapa fred genom att använda kärnvapen..

När ett land bli attackerat har man all rätt att försvara sig. Finns det ingen som helst objektivitet självkritik i världen längre...

Vad hände med förhandlingar. Nej attack som gäller från början..

A-K Roth sa...

Anders, bra kommentar om Mika. Det lugnar en som nästan håller på att tro att alla svenskar har blivit spritt språngande galna. Vad i herrans namn håller man på med när man sidar med religiös-fascistiska Hizballah och Hamas. Svenska vänstern måste inte ha de höga tankar om kvinnors rättigheter man påstår sig hysa. Vilka patetiska hycklare!

Anders, om du vill att man ska se vänstern som någotsånär mänsklig, kan du nämna någon från vänstern som har vett eller mod att kräva att

1)Syrien och Iran drar från Libanon
2)Libanon stoppar/avväpnar Hizballah
3)Syrien slutar husera Hamas' militära gren
4)Sverige skickar kraftig protest till ovanstående parter plus PA och Hamas

När vänstern med någon verklig kraft fördömer och diplomatiskt agerar mot (bojkott, stopp av stöd...?) dessa krigförande länder och organisationer och kräver att de stoppar krigshandlingar och terror, då, först då, kan de med någon trovärdighet kräva någonting från Israel som dagligen utsätts för raketbeskjutningar.

Yrka på att svenska vänstern agerar anständigt. Kan den inte det hör den hemma i rännstenen!

P.S.Jag vet att det finns anständiga vänstermänniskor; är själv uppvuxen i arbetarhem. Men jädran i den om min pappa skulle ha sidat med krigdrivande religiösa fanatiker!!! Gud vad man skäms!

marcus sa...

pappa Roth är inte zionist alltså? good for him.

Nisse Sandqvist sa...

Micke: Om jag har fattat det rätt är du försvarare av Israels ockupation av de palestinska områdena.

Jag menar att Israels reaktion torde vara värd ett avståndstagande även från dem som vanligtvis står helhjärtat bakom Israels rätt att försvara sig. Det handlar inte längre om försvar när man bombar livsnödvändig infrastruktur - det handlar om statsterrorism och är en metod för att förhindra bildandet av en suverän, värdig palestinsk stat.

Kacklar gör jag på dens sida vars mål är ett Palestina där ingen med vapenmakt trycker ner någon annan. Ett Palestina där ockupation inte längre lägger grund för ovillkorligt hat.

A-K: Vilket stöd till Syrien, Hamas, Palestinska myndigheten och Hizbollah är det vi ska dra in? Den enskilt viktigaste faktorn i "Mellanösternkonflikten" är Israels ockupation av de palestinska områdena. Ockupationen är en aggression och en provokation som kan få även moderata länder att agera fientligt mot Israel, varför Israel självt gör bäst i att dra sig tillbaka till de internationellt erkända gränserna. Att vi kräver att Israel upphör med ockupationen är alltså grundläggande. Men sen undrar jag också varför vi inte ska acceptera den valda Hamasregeringen. Finns det några skäl att inte erkänna den, på riktigt?

Micke sa...

Micke: Om jag har fattat det rätt är du försvarare av Israels ockupation av de palestinska områdena
----------------------------------
Nej det gör jag inte.


Jag menar att Israels reaktion torde vara värd ett avståndstagande även från dem som vanligtvis står helhjärtat bakom Israels rätt att försvara sig.
-------------------------------
Ja jag tar avstånd från att den är helt oproportionell.Däremot tar jag inte avstånd från Israels rätt att försvara sig mot Syriens aggression.


Det handlar inte längre om försvar när man bombar livsnödvändig infrastruktur
-----------------------------------
Vad är det Hizbollah (Syrien) skjuter raketer mot???


Kacklar gör jag på dens sida vars mål är ett Palestina där ingen med vapenmakt trycker ner någon annan.
-----------------------------------
Har ett ensidigt ställningstagande från yttre "observatörer" hitills påverkat situationen åt ett positivt håll?


Den enskilt viktigaste faktorn i "Mellanösternkonflikten" är Israels ockupation av de palestinska områdena.
-----------------------------------
Nej.
Syriens och andra länders ambitionbner är lika viktiga.

Men sen undrar jag också varför vi inte ska acceptera den valda Hamasregeringen.
----------------------------------
Rimligen därför att dom inte accepterar Israels existens.
Vi kan inte ena sekunden hänvisa till resolutioner från FN mot Israel och sedan spotta på FN´s accepterande av Israel som nation genom att inte kräva av Hamas att dom accepterar Israel och börjar prata.

Anders sa...

Å herregud, A-K. häng upp din rasistiska propaganda på någon annan. "Mika" är uppenbarligen en person vars (mycket rättmätiga) upprördhet över israels ockupation, mord och förtryck blandats ihop med unken antisemitisk retorik, antagligen grundat i någon sorts psykiatrisk åkomma. Det är beklagligt men förståeligt och en viss reservation får väl göras för att det kan vara något borgar-troll som är bra på att simulera rättshaverism.

Du däremot, är en vanlig simpel rasist som historien kommer dömma lika hårt som vi idag gör de som var kollaboratörer till Apartheid-regimen i sydafrika. (Lustigt nog tillhör ditt favvoland Israel också denna grupp...)

Anonym sa...

"Ni vänstermuppar är alltså LOOOOSERS som håller på LOOOSERS!!!"

högern har ju vunnit så många val i sverige...

Anonym sa...

Brutalt är det knappast. Arabernas företrädare försöker döda så många civila som möjligt. Skulle Israel sänka sig till deras nivå skulle de kunna utplåna Gaza och alla innevånare på några timmar. Humana och fredsälskande demokratin Israel använder bara våld när det behövs för att stoppa arabiskt våld och då så lite som möjligt samtidigt som man vinnlägger sig om den humanitära situationen.

När dess värnpliktiga pojkar kidnappas av arabiska rasistmiliser och när fientligt raketartilleri bombar dess städer så är en israelisk militär polisinsats av nöden för att passivisera de som vägrar fred. Det kanske är svårt att se om man hatar Israel. Hat är inte bra för synen.

A-K Roth sa...

Anders: Var snäll och peka ut var min "rasistiska propaganda" skulle bestå av. Menar du verkligen att om man är rasistisk om man fördömer terroristgrupper som Hizballah och Hamas? Du missade poängen. Frågan är varför svenska vänstern är så besatt av att sida med bevisligen teokratiska och fascistiska mördargrupper som dessa två.

Detta ser du som en attack mot araber eller muslimer eller vad du ni menade med din anklagelse??? Anders, döm inte alla araber och muslimer efter vad Hizballah och Hamas har för sig. Vem är det som är rasist, Anders???

A-K Roth sa...

Underligt:

Man kommer med en fråga till signaturen Anders om vilka personer inom vänstern det finns som tar starkt avstånd från det Syrien (Assad), Iran (Mullorna och deras sprakrör), och deras skyddslingar Hamas och Hizballah sysslar med och får en massa vettlöst, irrationellt ovett tillbaka. Inom vänstern i UK finns dem som vågar stå upp och göra sig hörda mot terrorism.

Hursomhelst, inget svar om vänsterns opponenter till diktaturerna i Syrien och Iran och de terrorgrupper dessa hyser. Finns väl inga? Eller så är det - som man vanligen hör - så "självklart" att det inte behöver sägas. Så kommer man undan.

Signaturen Mika får ovett av Anders för att hon är öppet antisemitisk och tydligen skämmer ut vänstern. Nyhet till Anders: svenska vänstern har iom sitt ensidiga agerande och toleranta attityd mot folkmördare skämt ut sig själv. Se bara hur Ali tiger om Syrien, Iran, Hamas, Hizballah.

Nisse Sandqvist undrar sedan

"vilket stöd till Syrien, Hamas, Palestinska myndigheten och Hizbollah är det vi ska dra in?"

Som du måste ha sett var mina förslag i form av fråga, speciellt som jag inte vet precis nu vilka sorts affärer Sverige har med dessa länder och grupper. Jag har åsikten att dessa, baserat på deras agerande, inte är några man borde stödja på något sätt utom i form av humanitär hjälp. Humanitärt stöd har otalet gånger gått till korruption och terror så stöd måste gå till folket, inte krigslorderna. (är jag rasist nu om jag kallar Hamas-Mashaal i Damaskus krigslord?)

Vad tycker du själv? Är det vettigt att svenskars skattepengar går till våldsmaskinieriet? Skulle du stödja en bojkott av Iran och Syrien som står bakom så mycket ont mot sina egna, syrier, libaneser och iranier, för att inte nämna alla terroroffer?

Vidare, Nisse,
"...Den enskilt viktigaste faktorn i "Mellanösternkonflikten" är Israels ockupation av de palestinska områdena..."

Kanske, kanske inte. Inte så självklart utom i Alis cirklar oh liknande där det basuneras ut regelbundet.

Oviljan av grannarna - förutom Jordanien och Egypten - att sluta fred, oviljan av PA sedan de fick auktoriteten 1994 att lägga ner vapnen och bygga upp sitt mandat platsar nog högt på listor av vad som gjorts fel. Kringliggande länder och nu speciellt Iran platsar också som en viktig faktor. Den vidriga och statssponsrade antisemitiska uppviglingen inom somliga arabländer och direkt genom Hamas till småbarnen inom PA, har du inga tankar på hur stora de faktorerna är? Hur platsar indoktrinering och rekrytering av självmordsbombare som faktor?

"...Ockupationen är en aggression och en provokation som kan få även moderata länder att agera fientligt mot Israel, varför Israel självt gör bäst i att dra sig tillbaka till de internationellt erkända gränserna..."

Ockupationen var, om du minns din historia, (inte så länge sen att döma av studentmössan :)) inte en aggression utan resultatet av kringliggande länders krig mot Israel och dessa länders vägran att sluta fred efter kriget.

Men denna ockupation är inte den största drivande faktorn av fientligheten, terrorn och krigshandlkingarna. Som du borde veta om du följer med är det Israels existens Hamas driver sitt krig emot.

Jag håller med om att det vore underbart om alla kunde hålla sig inom sina gränser. Säg det till Syriens lakejer, till Libanons Hizballah - gränsen i norr är väl erkänd? - och till dem som nu skickat över tusen raketer (1000)långt in i Israel.

Därför bör vi kräva att säkra och försvarbara gränser etableras enligt resolution 242. Och därför bör vi kräva att "the belligerency" - krigshandlingar, terror, raketbeskjutningar...- stoppas så att dessa gränser kan förhandlas fram.

Och därför är det av yttersta angelägenhet att dem som vill ha fred kräver att terrorgrupperna avväpnas. Det borde väl inte vara ett så orimligt krav?

"...Att vi kräver att Israel upphör med ockupationen är alltså grundläggande...."

Kräv på, kräv på, Nisse! Men kräv också att terrorgrupperna lägger ner vapnen. Kräv att PA tar sitt ansvar för det som de låter hända på sin vakt.

"...Men sen undrar jag också varför vi inte ska acceptera den valda Hamasregeringen. Finns det några skäl att inte erkänna den, på riktigt?..."

Man kan väl acceptera den folkvalda regeringen men förkasta dess agerande? Hamas sitter med sin militante Mashaal i Damaskus och planerar dåd efter dåd. Om du accepterar Hamas accepterar du väl att de spränger bussar och restauranger? Det är ditt val.

Oldtimern sa...

Det man frågar sig alltid är vad kommer först krig eller terror?

Varifrån kommer motståndet?

Anonym sa...

Varifrån kommer motståndet?

Motståndet kommer av sionisternas blodiga ockupation och etniska rensning. Du vet, det som svenska högern försvarar.

A-K Roth sa...

Anon:

"Motståndet kommer av sionisternas blodiga ockupation och etniska rensning. Du vet, det som svenska högern försvarar."

Goddag yxskaft! Fel svar.

Blodiga anfall från alla håll mot Israel och ovilja att acceptera utgången av otaliga krig. Oviljan att kompromissa, acceptera Israels existens, stoppa uppvigling och indoktrination i martyreländet, oviljan att lägga alla resurser och allt stöd till att bygga upp sitt land.

Om "etnisk rensning": hur kan något parti försvara det som inte ägt rum? Den skrönan verkar vara svår att få bort.

Kräv om du är för mänskliga rättigheter att arabiska och iranska extremister stoppar antisemitisk agitation och blodiga anfall riktade mot civila.

Anonym sa...

Nu får ta mig f-n latvänstern ta och kamma sig och gå och läsa på lite hur dagens situation har uppstått! Jag är så j-a trött på alla lata j-ar som inte ens orkar sätta sig in i historiken innan de "vet allt". Frigolitkopior...

Nisse Sandqvist sa...

Micke: Israel har rätt att försvara sig mot grannarnas aggressioner, då man slår fast sina lagliga gränser mot grannarna. Att vägra erkänna definitiva gränser som Israel gör innebär ju att man provocerar fram gränskonflikter, där raketbeskjutning är en del. Att Hizbollah (och då knappast mainstream-Hizbollah, än mindre den verkställande makten i Syrien) skjuter raketer som landar bland civila är terrorism. Inte ens Hizbollah-gruppernas terrorism ger Israel rätt att utföra massakrer på civila och angrepp på viktig infrastruktur.

Något "ensidigt ställningstagande" verkar lite onödigt att ta, men ett bra tecken vore ju om åtminstone de europeiska länderna stod upp för palestiniernas värdighet, även när de har valt en regering som har galna åsikter. Att utländska intressen - kanske framför allt amerikanska och "arabiska" - spelar en förstärkande roll i konflikten är inte konstigt. När Washington satsar på vapenexport är det inte myspys man eftersträvar.

Hamas vägrar acceptera Israels existens så länge Israel ockuperar och saknar respekt för omgivningarna. Hamas kommer fortsätta vara fientliga mot Israel även efter ockupationens slut och fredsfördrag, men knappast mer än "fascism light". Problemet är att känslorna är fullt ut besvarade - den israeliska regimen har uppenbarligen inga problem med att förbereda en total utplåning av de boende i de palestinska områdena. Om Israel visar att man tar stort ansvar för de boendes trygghet och för palestiniernas värdighet kommer det knappast att finnas något stöd för tokar som Hamas. Att respektera den valda palestinska regeringen som förhandlingspartner är första steget i en marginalisering av Hamas-extremismen.

A-K: Om man ska ta avstånd från parterna på grund av deras handlande i den här konflikten så finns det inga öppningar för relationer med någon part över huvud taget. Israel har knappast utmärkt sig som något föredöme de senaste, säg, 40 åren.

Svenska skattepengar har bland annat medfinansierat den palestinska infrastruktur som efter åtskilliga attacker nu bombats till 1800-talsnivå. Det är en bra investering, som borde utökas. Jag vet inte riktigt vilket syftet skulle vara med en bojkott av Iran och Syrien, men om det fanns en chans att en sådan skulle ha önskvärd effekt vore det väl bara bra. Skulle vi till exempel bojkotta iransk olja för att bli av med mullastyret? Det känns kanske som en lite tveksam åtgärd.

Hur rekryterar man självmordsbombare, hur sprider man den vulgära antisemitiska propagandan, hur lyckas man övertyga barn och vuxna om att det är rimligt att döda alla civila judar? Ockupationen är våldsam och ovärdig. Den omöjliggör normala politiska samtal och gynnar extremism på bägge sidor. Den enda orsaken jag kan se till att ockupationen fortsätter är att Israel vill ha mycket våld eftersom man sitter i militärt och ekonomiskt överläge gentemot omgivningen.

Om ockupationen är resultatet av övriga grannländers ovilja att sluta fred med Israel är det ännu ett bevis på märkliga hämndaktioner från israeliska regeringars sida. Jag köper inte riktigt den förklaringen.

Och okej, vi säger att Hamas hat mot Israel är en stor faktor bakom våldet. Skulle Hamas få över 50 procent av rösterna i ett allmänt val om Israel inte ockuperade de palestinska områdena, eller om Israel uppträdde tillmötesgående och humant? Ockupationen får den palestinska allmänheten att välja representanter som de knappast hade valt utan den israeliska statens hot över sig.

Att avväpna miliserna är helt rimligt - om man menar allvar med snacket om fred och respekt. Israel gör tydligen inte det. Palestinierna får ju inte ens bygga egna myndigheter! Vad hindrar Israel från att deklarera sina gränser enligt FN:s vilja och respektera dessa?

Precis - man kan acceptera att det sitter en folkvald regering, även om representanterna kommer från en rörelse vars mål och medel är till stora delar äcklande. Det vore jättejättetrevligt om Israel faktiskt såg denna regering för vad den är.

A-K Roth sa...

Nisse, du är verkligen en man kan resonera med! Bra stil! Frigör dig bara från tt bli påverkad av ensidig rapportering.

Men here goes:

"...A-K: Om man ska ta avstånd från parterna på grund av deras handlande i den här konflikten så finns det inga öppningar för relationer med någon part över huvud taget. Israel har knappast utmärkt sig som något föredöme de senaste, säg, 40 åren..."

Nisse, visst kan du och Sverige klart och tydligt säga ifrån om krigshandlingar (raketerna) och terrorism riktad mot Israels existens och specifikt riktad mot icke-stridande på bussar och glassbarer, aktioner som utgör brott mot mänskligheten, även om du inte gillar staten Israel? Att inte säga ifrån med någon styrka är medlöperi, vilket Sverige iofs inte är dåligt på. Hur för man fram protester om folkmorden i Afrika, i Darfur? :(

Det är det ensidiga jag opponerar mig emot. Israeler själva protesterar ju mot somliga israeliska aktioner och övergrepp. Men inte mot att Israel har rätt att försvara sitt folk.

Mina åsikter om detta har påverkats av att svenska vänstern, Ali och andra moraliskt aningslösa, ensidigt har klandrat Israel och uppropat till bojkott av den sidan.

Jamena', man kan ju det här om bojkott eller? :) Att då vara helt tyst om overt antisemitiskat hat och direkta hot som spys ut från Iran och om fascistiska Hezbollah och despotiska Syrien är verkligen en indikation om hur vridet det är.

Jag har inte ditt förtroende för Hamas som har i sina stadgar att den judiska staten ska utplånas. Hamas är en ultrareligiös organisation som hela tiden indoktrinerat och nu proklamerat att palestinska mödrar ska uppfostra sina barn att bli "martyrer".

Svenska extremvänstern beter sig som om de går hand i hand med Hamas. :chock: Visste inte att svenskvänstern var så religiöst hågad. Kan de inte skicka en tanke till kristna och sekulära araber som står i skottgluggen för Hamas' intolerans åtminstone? Eller är de helt ignoranta om denna grupp? Eller så är det ändmålet igen, det som helgar alla medel.

Jag har ingen tro på att ockupationen per se skulle stoppa Hamas. Inte heller gillar jag "terror light". Det skulle nog du inte gilla heller om du bodde där. Ingen terror är acceptabel!

Jag vill helt enkelt att parterna lägger ner vapnen, förhandlar fram och kompromissar (give a little here, take a little there) försvarbara gränser som FN har bestämt ska göras och utvecklar sina stater i fredlig riktning.

Det är inte upp till dig eller mig eller svenska vänstern att bestämma vad som är försvarbara gränser. Enligt FN's 242 ska detta förhandlas fram när våldet stoppats. Så låt dem stoppa våldet! Ursäkta det inte!

Visst har man rätt att bli ursinnig över att infrastruktur förstörs. Skulle det förvåna dig att Israel byggde mycket till palestiniers fördel, bl.a. universitet, innan 1994 när PA tog styret? (Ett universitet användes sen till en utställning som minutiöst och sjukt glorifierade resultatet av en mordbombning, många fina foton...)

Jag minns hur arga svenskar var över att datorer svenskar skänkt förstördes av IDF. Men samma svenskar skänkte inte en tanke till hur dessa datorer användes. Och samma svenskar lät sig användas i en orgie av ursinne över "massakern i Jennin" som visade sig vara ett fabrikat. Förlåt om jag inte tror så mycket på svensk rapportering.

Hjälp till palestinier som sannerligen liksom andra flyktingar behöver få chansen att forma permanent tillvaro måste gå till folket till deras gagn och inte som så länge till dem som driver krig och våld.

Kan inte annat än undra hur mycket av din retorik om ockupationen t.ex. du har fått av att ha varit utsatt för ensidig svensk rapportering under hela din uppväxt? I all välmening har jag inget tålamod med hur TT och SvT framställer saker och ting. Det rapporteras att under hela torsdagen kom inga kommentarer på SvT från andra än israelfientliga människor. Läs andra källor, israeliska, oberoende libanesiska etc.

Ledtråd:
Råkar du på ord som "sionister" - i negativ bemärkelse eller "sionistsvin", "sionistfascister" etc, - "apartheidstat", "statsterrorism" med syfte på Israel, sa är det en god indikation att det är propagandister som härjar - duh!

Mer overta inslag som judelobbyn, judemaffian, judebonnier, etc behöver jag nog inte förklara.

Svenskar är för goda att användas som nyttiga idioter av stater som Syrien och Iran.

Har - tack och lov för dig :) - för lite tid att fortsätta.

Anonym sa...

Ett dödskallt satiriserande av liberalen F Malm. Kopian FF i CUF har dessutom skänkt pengar till Israels armé. När ska folk inse att den borgerliga alliansens oransja färg stöter i blod?

Staffan W sa...

Jag har svårt att se vad i Mikas inlägg som motiverar etiketten "antisemit". Förklara gärna.

Sen hittade jag ju den här orwellska pärlan:

"Humana och fredsälskande demokratin Israel använder bara våld när det behövs för att stoppa arabiskt våld och då så lite som möjligt samtidigt som man vinnlägger sig om den humanitära situationen.

Den "humana och fredsälskande demokratin Israel" har haft ihjäl ett hundratal civila de senaste dagarna som straff för att hur många nu, 5 israeliska soldater tillfångatagits/dödats. Att det enkla faktumet inte får er israelkramare att stänga käften och krypa tillbaks under era stenar istället för att rapa propaganda visar hur totalt empatibefriade ni är.

Anonym sa...

Staffan,

Nuvarande invasion är inte ett straff, utan ett botmedel. Hizbollah agerar helt fritt i Libanon, och därmed har Israel all rätt att gå in i Libanon.

Micke sa...

Den "humana och fredsälskande demokratin Israel" har haft ihjäl ett hundratal civila de senaste dagarna som straff för att hur många nu, 5 israeliska soldater tillfångatagits/dödats. Att det enkla faktumet inte får er israelkramare att stänga käften och krypa tillbaks under era stenar istället för att rapa propaganda visar hur totalt empatibefriade ni är.
-----------------------------

Syrien ? Staffan W Syrien?

Hur länge ska vänstern älska Syrien?

Micke sa...

Hur länge ska vi applådera när folk sågar av sig sina egna ben med hjälp av grannens såg och på hans uppmaning?

För vems skull applåderar vi?

Grannens?

Jonas N sa...

"det enkla faktumet .. visar hur totalt empatibefriade ni är"

Snacka om klockrent exempel på grupptänkandet som är så vanligt host väntervurmare.

Ja, sådana är NI!

;-)

Staffan W sa...

"Nuvarande invasion är inte ett straff, utan ett botmedel."

Om du tror att Israels massakrer av oskyldiga civila någonstans är ett "botemedel" på något är du mer än lovligt korkad. Israels problem i mellanöstern är knappast ett överskott av goodwill hos sina grannar eller ockuperade undersåtar.

Jonas N sa...

För en gång skull har Staffan W helt rätt:

Israels militära aktioner syftar INTE till att öka dess goodwill hos Syrien, Iran eller Libanon.

Fast att öht nämna goodwill hos en teokratiska diktaturstater i något sammanhang kan ju få en att undra på hur det står till med kunskap och insikt i nu- och närtidshistorien för att inte tala om omdömet!?

Men det finns många i västvärlden som tycks tro att det finns något positivt för någon genom att skaffa sig goodwill hos organisationer som Hamas, Al Fatah, Hizbillah, och i Iran och på nånga andra liknande ställen.

Samma mönster om och om igen. Och samma förvirrade individer om och om igen ...

Nisse Sandqvist sa...

A-K: Medlöperi är att inte rikta sin fränaste, mest högljudda kritik mot den starkare parten. Om det undgått någon är den starkare - tillika offensiva - parten i denna senaste konfliktcykel staten Israel. Vi i vänstern avstår inte från att kritisera och beklaga oss över självmordsbombningarna, än mindre "sidar" vi med Hamas och Hizbollah. Det vore jättejätteönskvärt om vi slapp få sådana påhopp mot oss i minst vartannat inlägg.

Vad (jag hoppas att) vi gör är att understryka den maktsituation som råder. Israel är den överlägset mest mäktiga parten, civila palestinier och grundläggande civil och politisk infrastruktur är i sammanhanget olovliga mål - de får inte medvetet angripas. Att uttrycka de åsikterna innebär att man ställer sig i konfrontation inte bara med dig utan även med the VIP - Bush, Olmert och Persson. Därför gäller det för vänstern att hävda, åter hävda och understryka det viktiga: ISRAEL GÖR FEL. Att fördöma de små terrorgruppernas attacker må kännas moraliskt schysst, men det är inte det viktigaste för oss.

I Darfur har vi ännu inte en ockupationshistoria av samma slag - än mindre militära och ekonomiska intressen i samma klass - som i Mellanöstern, så där är det av andra skäl mer tystlåtna protester.

Med den israeliska fredsrörelsen torde det väl vara ganska känt att den svenska vänstern gärna utbyter samarbete. Visst protesterar den också, men den är inte direkt någon stor del av det israeliska samhället.

Ensidigheten kan ibland vara obehaglig - men i en sån här situation ser jag inte riktigt hur pass mycket "mindre ensidig" rapporteringen i media borde vara. Vi har fått reda på att palestinska och libanesiska milisgrupper har kidnappat israeliska soldater efter anfall där andra soldater dödats. Vi har fått reda på att Israels svar (som vid närmare eftertanke bygger på välplanerade anfallsplaner) har riktats i form av tung vapeneld mot i första hand infrastruktur och av Israel kallade "misstänkta terrorister". Vi har fått reda på att antalet raketer från palestinska och libanesiska avfyrningsnästen har varit uppåt flera hundra per dygn. Vi har fått veta att Israels ambition är att helt spärra in Libanons befolkning. Visst kan bredden i vissa analyser ökas och visst kan reportagen visa fler gråtande israeler som flyr från raketerna.

Men det förändrar inte det sjuka i att en stat, rustad till tusen, går till besinningslös attack mot bostadshus, hamnar och bilkaravaner. En stat som riktar - även om det bara är en enstaka (i det här fallet handlar det dock om systematik) - dödlig attack mot oskyldiga (ej bevisat brottsliga) civila, har begått ett övergrepp som inte nog kan fördömas. I en demokrati får sådant inte förekomma; i Israel är det sedan ett par veckor tillbaka den rådande framryckningsstrategin.

Israel straffar medlemskap i, eller sympatier med, Hamas och andra organisationer som fördömts av Israel, med rättslöshet. Är ens farbror hamaspolitiker så svävar man i fara, enligt rådande ordning. Israel vägrar acceptera att mer än hälften av rösterna i valet tidigare i år faktiskt inte föll på mespropparna i Fatah, utan tillföll galningarna i Hamas. Därmed ser Israel också denna majoritet av palestinierna som vänner av terrorism, och alltså helt legitima måltavlor. På annat sätt kan jag inte tolka Olmerts strategi. Det är tydligt att Israel vill något specifikt med den palestinska befolkningen:

"Om ni tycker att folket sviker
när folket trycker på
så välj er då ett nytt folk
som ni kan lita på.
"

"Jag har inte ditt förtroende för Hamas som har i sina stadgar att den judiska staten ska utplånas."

Har jag ett förtroende för Hamas? Ja, jag har ett förtroende för Hamas, ungefär som jag har för socialdemokraterna i Sverige eller för det amerikanska konservativa partiet. Hamasregeringen kommer att förespråka en sån där brunreaktionär, äckelpäcklig politik som jag här i det icke-ockuperade Sverige slåss för liv och lem att slippa. Men läget är ett annat i Palestina än i Sverige. Ställde Hamas upp i svenska val skulle jag bemöta dem lika väl som jag bemöter Nationalsocialistisk Front. Jag litar på att Hamas kommer att motsätta sig ockupationen (det är också den näst tydligaste frågan de blev valda på; efter korruptionsbekämpningen), och lika mycket litar jag på att Israel kommer att finnas kvar efter mandatperiodens slut. Med andra ord anser jag att Hamas snack om att utrota Israel är just snack, om än skrämmande sådant.

Det viktiga är, tycker jag, att se vad var och en av parterna åstadkommer. Hamas har inte varit i närheten av (att ens ha kapacitet nog) att utrota Israel. Däremot är Israel ständigt ute på gungfly när det gäller drägligheten i palestiniernas livssituation. De israeliska anfallen mot allt vad myndighetsorganisation heter är en garant för bildandet av miliser, som de bångstyriga Hamas- och Fatah-grupper som nu härjar i de palestinska områdena. De israeliska regeringar jag har varit med om har effektivt pressat palestinierna närmare fördrivning. De senaste åren tycker jag att muren är en klart lysande stjärna när det gäller den latenta utrotningsstrategin. Om Israel inte vill fördriva de boende i palestinska områden där muren byggs, varför görs då så, med följden att all näringsidkan, försörjning, kommunikation och frihet omöjliggörs eller åtminstone kraftigt försvåras?

(Väldigt långt resonemang, i och för sig, men grundprincipen är och förblir: Israel är den starkare, offensiva och ockuperande parten. Israel har problemformuleringsprivilegiet och initiativkraften i konflikten. Israel saboterar ständigt motpartens möjligheter att behärska de sina. Palestinskt självstyre är omöjligt under ockupation.)

Det förslag på gränsdragning från 1967, som innebär att man kan förhandla om mindre bitar, är en bra utgångspunkt. Palestina blir en stat som får åtminstone potentiellt hanterbara landområden. Det Israel vill göra är att fragmentera och lägga under sig områden även utanför detta, och där har vi ett till problem. Israel ska inte använda dessa militäroffensiver i utvidgningssyfte, för att växa geografiskt. Israel ska hålla sig inom de allmänt accepterade gränser som finns, och respektera andras. Där handlar det återigen om att det inte är rättvist att den militära stormakten Israel får använda sin överlägsenhet för att knipa åt sig nytt territorium.

Min uppfattning om konflikten och ockupationen kommer helt och hållet från vänstern och nyhetsmedia, i första- eller andrahandsrapportering. Jag använder gärna ord som "sionister", "apartheidstat" och "statsterrorism", eftersom detta är vad Israel i mångt och mycket agerar som. Däremot tror jag att du har blandat ihop vänstern med nazisterna när du nämner "judelobbyn, judemaffian, judebonnier". Det är argument som härstammar från en helt annan sorts resonemang. Jag tror att du vet att det inte är sådana som vänstern har att göra med.

Vi svenskar må vara för goda för att utnyttjas som nyttiga idioter av Iran och Syrien - men glöm för all del inte bort Israel i uppräkningen. Det är trots allt inte från Teheran som anfallsorder utfärdas mot bostadskvarteren i Beirut och Gaza City.

Anonym sa...

Har skrivit denna kommentar på Fredrik Malms hemsida (men han raderade den):

Fredrik Malm, jag undrar vad du menar med att Dror Feiler "skjuter på eget mål". Har han mindre rätt att kritisera Israel bara för att han råkar vara jude???
Jag undrar också varför du använder dig av så många klassiska antijudiska klyschor. Exempelvis i ditt "elvamannalag" så låter du Israel symboliseras av en davidsstjärna, trots att davidsstjärnan är en religiös symbol, gemensam för alla (religiösa) judar oavsett om de är israeler eller inte. Det är osmakligt och kränkande på samma sätt som Jyllandspostens bilder av Muhammed som självmordsbombare. Varför är det ok att vara antisemit och hetsa mot judar bara för att man är sionist/israelanhängare?? T ex detta snack om att Israel och judendom är samma sak, trots att majoriteten av världens judar bor utanför Israel.
Fy fan, det börjar bli som i USA där israelanhängare och antisemit börjar bli synonyma begrepp.