torsdag, juli 13, 2006

”Terrorsvensk” och rättssäkerheten

Vänsterpartiets Alice Åström lämnade igår in en fråga om Usama Kassir, svensk medborgare som suttit frihetsberövad under svåra förhållanden i Tjeckien i drygt ett halvår. Kassir greps vid en mellanlandning på väg till Libanon, av CIA-agenter. USA vill ha honom utlämnad från Tjeckien, och Kassirs vidare öden ska bestämmas den 18 juli. Kassir har varit misstänkt för något slags terrorbrott 1999, men prövats och friats för det i svensk domstol. Men USA:s myndigheter tycks helt strunta i detta och vill alltså ytterligare nedtrampa Kassirs medborgerliga rättigheter genom att sno med honom till USA. Svenska UD:s insatser för Kassir? Noll. Idag har Metro uppgifter om att tjeckiska politiker indikerat att mannen inte ska lämnas ut till USA. Det återstår att se, och därtill om han ändå måste befinna sig i ett ovisst häktestillstånd som många andra löst anklagade för terrorism och försatta i Kafkasituationer. Men notera vad han får heta i Metros rubrik.

10 kommentarer:

k sa...

Den svenska krigsindustrin är helt sammanflätad med och ägs av USraeliska intressen (Bofors Hägglunds etc)

USA flyger in och frihetsberövar godtyckligt vem som helst som anses bryta mot den globaliserade amerikanska världsorningen, främs människor av arabiskt ursprung.

Svenska myndigheter håller lika mycket käft som man gör i USA & Cos outsourcade dotterbolag €U och "låter rättvisan ha sin gång", den anglo-amerikanska vill säga och vi har nyligen fått veta att USA skötte det svenska försvaret under västmakternas kalla krig.

Att vi därmed utgjorde ett legitimt mål tycks inte intressera berörda parter.

Den svenska rövslickarregimen vänder kappan efter vinden, officiellt "neutral" under andra världskriget men pro-nasistiskt i högerparti och militärapparaten, när Tyskarna förlorar slickar man den anglo-amerikanska röven och blir inofficiell medlem i aggressionspakten NATO och nu skickas en årlig tribut av kanonmat till de USraeliska ockupationskrigen...

Anonym sa...

"Misstänkt terrorsvensk", misstänkt för att vara terrorist eller svensk?

Anders sa...

Oh, "mika" har tappat "mi" och "a" men hittat sin €-tangent och sin besatthet av fekalier igen! Jag skulle gärna tro att det är en borgare som trollar men jag tror tyvärr inte de är tillräckligt smarta för att simulera en så sjuklig hjärna... gör om, gör rätt, ta bort.

B-K Häcken sa...

Mika har helt rätt, en gång fascister alltid fascister.

Bombhögern förnekar sig inte..

Svenska högerpartiet sa...

Vadå nasister?

Vi är ju Moderater för bövelen!

Anders sa...

Vad är det för fel med att krigsindustrin styrs från Washington/Tel aviv?

De är ju världens största demokratier och borde följaktligen veta vad de gör vilket man inte kan säga om Sverige...

miKa sa...

€U €U €U €U och varför inte U$A.............Ah nu känns det bättre.

Ola J Hedin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Ola J Hedin sa...

Nån som vet var man kan få tag på en egen terrosvensk? Jag tänkte åka runt och visa upp den på olika mässor och kongresser. Hur mycket tror ni man kan ta för en förevisning? Försäljningssnacket skulle kunna låta ungefär så här:

"Kom och se en äkta terrorsvensk! Oanvänd - ännu så länge, så var vaksam för man vet aldrig när terrorsvensken slår till! Än är den här, än är den där! Köp en biljett och upplev äkta svenskterror. Vi säljer även ordlistor över Metros påhittade ord, köp den så kallade språkterrorordboken hos oss!"

Övriga affärsidéer och tips mottages tacksamt.

John Avdic sa...

Ali! Du vet att vi håller på att sätta ihop en grupp för Kassir-fallet. En tvärpolitisk påtryckargrupp. Alice vet nog mer om du undrar. Annars kan du kontakta mig.

Vore nice om vi trots valår kunde lägga polemiken åt sidan för att faktiskt uträtta något.