fredag, augusti 11, 2006

Arbetsdelning

Thailändska gästarbetare tvingas arbeta kvar i norra Israel när andra evakueras.

34 kommentarer:

Anonym sa...

I norska Aftenposten skriver Jostein Gaarder:
Guds utvalgte folk

ISRAEL ER HISTORIE. Vi anerkjenner ikke lenger staten Israel. Det er ingen vei tilbake. Staten Israel har voldtatt verdens anerkjennelse og får ikke fred før den legger ned sine våpen. Staten Israel i sin nåværende form er historie


Israeliska Haaretz skriver så här. KLICKA för att läsa

En kommentar i Svenska Dagbladet:
svd.se/dynamiskt/utrikes/did_1339466

DN, Aftonbladet och Expressen verkar tiga.
"Jostein Gaarder" israel site:www.dn.se
"Jostein Gaarder" israel site:www.aftonbladet.se
"Jostein Gaarder" israel site:www.expressen.se

Ett samhälle utan en öppen debatt är ett döende samhälle. Ett samhälle skrämt till tystnad är ett dött samhälle.
Också Esbati tiger! Skriver om annat! Varför? Vad är det som skrämmer Esbati från att tala?

Anonym sa...

Jag tycker man måste försöka se båda sidor av situationen. Visst, de behandlas inte på ett sätt som anstår människor. Men å andra sidan tillhör de inte guds utvalda folk. Rimligen bör deras blod vara avsevärt billigare.

Anonym sa...

Det handlar väl om att svenska media tiger. Svenska folket kan inte bilda sig en egen uppfattning om svenska media inte för vidare vad Jostein Gaarder har att säga.

Norrmännen får lov att ha åsikter - svenskarna ska inget veta - inget förstå - inte ha några åsikter - är inte det vad svenska media försöker hjärntvätta oss med. Läs själv vad norrmännen anser:

1000 lesere om Gaarders kronikk
Det har strømmet på med reaksjoner fra leserne på Jostein Gaarders kronikk i Aftenposten lørdag. Her er 1000 av dem.

Micke sa...

Jag tycker man måste försöka se båda sidor av situationen. Visst, de behandlas inte på ett sätt som anstår människor. Men å andra sidan tillhör de inte guds utvalda folk. Rimligen bör deras blod vara avsevärt billigare.
--------------------

Återigen dessa enfaldiga hänvisningar om "Guds folk" som inte tar hänsyn till att den judiska religionen inte är unik vare sig i området eller i världen om att anse sig sig vara "utvald" eller särskiljd".

Islam bygger på EXAKT SAMMA TES så varför säger du inte det?


Är enfalden i sig själv det som är syftet med hävdandet av den?

Anonym sa...

"Återigen dessa enfaldiga hänvisningar om "Guds folk" som inte tar hänsyn till att den judiska religionen inte är unik vare sig i området eller i världen om att anse sig sig vara "utvald" eller särskiljd"."

Menar du att det är enfaldigt att peka på det faktum att judarna är Guds utvalda folk och därmed har en särskild rätt till Israel? ANTISEMIT!

Anonym sa...

Ja... några sviniga arbetsgivare beter sig på ett sätt som strider mot avtal med regeringen. Och så pös luften ur Alis argument precis som vanligt.

aaron sa...

Det är just såna här kommentarer som går lite över gränsen Ali.

Mitt bland delvis berättigad kritik av den israeliska regeringen slänger du in detta, som Israel har noll att göra med. Det handlar om en enskild idiotisk arbetsgivare, och dina fans gottar sig i att de inte "tillhört det rätta folket osv".
Det finns obehagliga undertoner här..

Anonym sa...

ANTISEMIT - vilket eländigt argument! ANTINORSK också? ANTISVENSK också?

Det är så klart att om man tror sig vara Guds utvalda folk så har man storhetsvansinne!
Svårare är det inte. Och konsekvenserna av sådana tankar är mindre bra. Vanligtvis spärrar man in sådana dårar. Det går dock inte med eh hel nation. Precis som Jostein Gaarder skriver så måste den svenska regeringen agera:
ISRAEL ER HISTORIE. Vi anerkjenner ikke lenger staten Israel. Det er ingen vei tilbake. Staten Israel har voldtatt verdens anerkjennelse og får ikke fred før den legger ned sine våpen. Staten Israel i sin nåværende form er historie

Vi anerkjenner ikke staten Israel. Ikke i dag, ikke i skrivende stund, ikke i sorgens og vredens time. Hvis hele den israelske nasjon skulle falle for eget grep og deler av befolkningen må flykte fra sine okkuperte områder tilbake til nok en diaspora, så sier vi: Må omgivelsene være sindige og vise miskunn med dem nå. Det er for evig og alltid en forbrytelse uten formildende omstendigheter å legge hånd på flyktninger og statsløse.

Fred og fritt leide for den evakuerende sivilbefolkning som ikke lenger har noen stat som kan beskytte dem. Ikke skyt på flyktningene! Ikke sikt på dem! De er sårbare som snegler uten sneglehus nå, sårbare som langsomme karavaner av palestinske og libanesiske flyktninger, forsvarsløse som kvinner og barn og gamle i Qana, Gaza, Sabra og Shatila. Gi de israelske flyktningene husrom, gi dem melk og honning!

La ikke ett israelsk barn bøte med livet. Altfor mange barn og sivile er myrdet allerede.

Anonym sa...

Det går att läsa Svenska Dagbladets artikel - mig veterligen det enda svenska mdedia som vågat rapportera om vad Jostein Gaarder anser - övriga svenska media tiger!
http://www.svd.se/dynamiskt/utrikes/did_13394666.asp
Jostein Gaarder själv menar att han skrev artikeln för att väcka Israel och att han velat få igång en debatt.
- Jag kallar mig judevän. Det är staten Israel det handlar om och Israel tycker jag inte beter sig som en god judevän, säger han i en uppföljande intervju i Aftenposten.

Men vem läser Svenska Dagbladet?
En liten minoritet konservativa - men det ruggiga är att denna lilla minoritet får reda på vad Jistein Garder anser: ISRAEL ER HISTORIE. Vi anerkjenner ikke lenger staten Israel. Det er ingen vei tilbake. Staten Israel har voldtatt verdens anerkjennelse og får ikke fred før den legger ned sine våpen. Staten Israel i sin nåværende form er historie.

Vad som skrämmer är att övriga delar av svenskarna hamnar utanför - inte kan bilda sig en egen uppfattning - förbli okunniga - fördummas av svenska media genonm deras tystnad.

Micke sa...

Menar du att det är enfaldigt att peka på det faktum att judarna är Guds utvalda folk och därmed har en särskild rätt till Israel? ANTISEMIT!
---------------------


Mer enfaldigheter.

Du vet nu att du hade fel.

Att din argumentation var skit.

Klarar du inte att ta det?

Micke sa...

Det är så klart att om man tror sig vara Guds utvalda folk så har man storhetsvansinne!
Svårare är det inte. Och konsekvenserna av sådana tankar är mindre bra. Vanligtvis spärrar man in sådana dårar. Det går dock inte med eh hel nation.

-------------------------------
Nej precis.Det går ju inte och ännu svårare blir det ju när du då i konsekvensens namn måste spärra in en stor del av alla praktisernade muslimer, tredjedags adventister, mormoner etc etc etc etc...som ju också är utvalda...

Så vad som gäller är naturligtvis inget annat än att släppa skitsnacket om Israels utvaldhet som retoriskt vapen eftersom det slår tillbaks som en studsboll i ansiktet på den som använder det.

Anonym sa...

"Mer enfaldigheter.

Du vet nu att du hade fel.

Att din argumentation var skit.

Klarar du inte att ta det?"


Det där var uppriktig det värsta jag har sett sedan Mein Kampf. Typiskt antisemiter att komma med undanflykter. Kan du inte bara medge att du hatar judar?

Jonas Barkå sa...

Har inte den tidigare tesen på den här bloggen varit att raketangrepp från Libanon är något man inte ska bry sig om? Om de inte motiverar militära insatser så lär det väl inte vara farliga för "arbetare" heller...

Anonym sa...

Få se nu, vad var det som kom först? Var det a) Israels bombkampanj, eller b) Hizbollahs raketbeskjutning?

...

Nejmen! Det var ju a! Du kanske minns att det var ett svar på de "kidnappade" soldaterna? Inte? Nej, det är ju så lätt att glömma.

Anonym sa...

Krigsorsaken var Israel som sände in trupper i Libanon enligt AFP och andra källor:
http://www.antiwar.com/frank/?articleid=9401
As the AFP reported, "According to the Lebanese police force, the two Israeli soldiers were captured in Lebanese territory, in the area of Aitaa al-Chaab, near to the border with Israel, where an Israeli unit had penetrated in middle of morning."

Och sä häär skriver Jostein Gaarder:
Guds utvalgte folk

ISRAEL ER HISTORIE. Vi anerkjenner ikke lenger staten Israel. Det er ingen vei tilbake. Staten Israel har voldtatt verdens anerkjennelse og får ikke fred før den legger ned sine våpen.

Vi anerkjenner staten Israel av 1948, men ikke den av 1967. Det er staten Israel som ikke anerkjenner, respekterer og bøyer seg for den folkerettslige staten Israel av 1948. Israel vil ha mer, mer vann og flere landsbyer. For å oppnå dette vil enkelte med Guds hjelp ha en endelig løsning på palestinerspørsmålet. Palestinerne har så mange andre land, har enkelte israelske politikere hevdet, vi har bare ett.

Vi anerkjenner ikke det gamle Davidsriket som normgivende for det 21. århundres kart over Midtøsten. Den jødiske rabbi hevdet for to tusen år siden at Guds rike ikke er en krigersk gjenreising av Davidsriket, men at Guds rike er inni oss og iblant oss. Guds rike er barmhjertighet og tilgivelse.

Anonym sa...

Vad man också måste känna till är att kriget mot Libanon var planerat i förväg. Något som svenska media tiger om - media fördummar oss - gör oss okunniga - tillåter oss inte att själva ta ställning - media är de verkliga krigsförbrytarna! Så här skriver general Wesley Clark i sin bok Winning Modern Wars(sid 130):
"As I went back through the Pentagon in November 2001, one of the senior military staff officers had time for a chat. Yes, we were still on track for going against Iraq, he said. But there was more. This was being discussed as part of a five-year campaign plan, he said, and there were a total of seven countries, beginning with Iraq, then Syria, Lebanon, Libya, Iran, Somalia and Sudan.

Anonym sa...

Korkad arbetsgivare - det kunde väl hända var som helst.

Till skillnad från din älskade Nasrallahs utmaning till israeliska araber att lämna Haifa för att breda vägen för masslakt av judar. Varför skriver du ingenting om detta?

Anonym sa...

Förmodligen för att medan Nasrallah utlovar massslakt, (enligt dig, i alla fall) genomför Israel det. Handlingar talar högre än ord, du vet.

Anonym sa...

anon 4:35:
Sluta låtsas att du fattar inget. Israel attakerar militära mål (där Hizbollah ofta placerar civila mänskliga sköldar) medan Hizbollah avsiktlihen och slumpmässigt mördar civila.

Anonym sa...

"Israel attackerar militära mål"

Som vilka då? Flyktinglägret i Qana?

Anonym sa...

Det som sker nu ingår i en större plan - det handlar om mer än Gaza och Hizbollah.

Vi får inte låta oss lura oss av medias sätt att snuttifiera - servera oss nyheter som ska hetsa upp oss - förblinda oss - inte se strategierna. Se till att vi blir upptagna av nuet så att vi inte förmår formulera vad vi själv vill långsiktigt.

Det som nu sker handlar om långsiktiga ekonomiska överväganden - det handlar om allianser - om diplomati - om planer sedan början av 1990-talet. Och det handlar om:
"Triple Alliance": The US, Turkey, Israel and the War on Lebanon

Anonym sa...

"Israel attackerar militära mål"

Som vilka då? Flyktinglägret i Qana?


Flyktinglägret??? Myten får nya dementioner varje dag.

Anonym sa...

Skrämmande när den motbjudande och hämdgirige guden i GT´s "utvalda folk" dvs Herrenwolket i den judiska apartheidstaten och och i periferin talar om "myter" och "sagor"...De vet och känner som tyskarna en gång att någonting är grundläggande fel med deras fascistiska ideologi, de ser massmorden ödeläggelsen och hör bomberna och de döendes skrik. De såg först ett ockuperat land sedan murar och inkvisitions och raslagar byggas upp mot en omvärld som är "de andra" de icke utvalda försumbara elementen.

Men ändå blundar de och låtsas att verkligheten är den utlovade.


När jag läser kommentarerna från sionistfanatikerna ovan så förstår jag vad en avhumaniserande ideologi kan göra hos en sådan människa som kallblodigt kan mörda en annan, prickskyttar som skjuter ihjäl Palestinska ungar, Bulldozerförare som kör ihjäl allt utom judar, Israeliska barn som önskar livet ur andra icke-judiska barn och bombplan släpper atomsopor och fosfor över de "icke önskvärda".

Anonym sa...

"Sluta låtsas att du fattar inget. Israel attakerar militära mål (där Hizbollah ofta placerar civila mänskliga sköldar) medan Hizbollah avsiktlihen och slumpmässigt mördar civila."

Ungefär som tyskarna bara attackerade terrorister i Warszawaghettot, och det var en ren olycka om några oskyldiga (mänskliga sköldar) råkade styka med, alltså? Okej.

Anonym sa...

Moderna krig handlar inte bara om att döda!!! Moderna krig handlar om information till stor del. Den som behärskar media får ut sin bild till befolkningarna. Man behöver inte döda människor som är mediestyrda - okunniga - hjärndöda - sådana människor förstår inte sitt eget bästa - de håller med!

Norrmännen kan läsa Jostein Gaarder:
Guds utvalgte folk
ISRAEL ER HISTORIE. Vi anerkjenner ikke lenger staten Israel.


Men svenskarna får inte veta vad Jostein Gaarder anser. Istället kan vi läsa DN:s ledare - där talas inte om att Israel har dömt ut sig självt. DN undviker att fördöma Israel genom att tala om hur vi kan hjälpa Libanon.
Libanons sak är Europas
Kriget i Libanon måste få ett slut. Flyktingarna måste få hjälp och skydd. Här behövs en samlad europeisk kraft som kan verka självständigt i den internationella politiken.


Men moderna krig handlar inte bara om att föra befolkningar bakom ljuset. Moderna krig handlar om att ha insyn i all informationsspridning. Hur Israel har lyckats med det kan man läsa här.

Det svenska media tiger om är den spionskandal som utspelat sig i USA. Googla på:
AIPAC Franklin
Och du kan hitta länkar som den här:
http://www.antiwar.com/justin/?articleid=6890
The other shoe has finally dropped in the case of the spy scandal involving the American Israeli Public Affairs Committee (AIPAC). In addition to five espionage-related charges filed against former Pentagon analyst Larry Franklin, two counts of conspiracy to communicate classified information to a foreign power have been lodged against former AIPAC foreign policy director Steve Rosen, and a single count of conspiracy against Rosen's assistant, former AIPAC Iran specialist Keith Weissman.

Washington är infiltrerat av Israel och deras organisationer. USA;s regering går i Israels ledband. Förstår man inte det så förstår man inte mycket. Och de flesta svenskar förstår inte mycket eftersom de hålls okunniga av svenska media.

Hur många har hört talas om AIPAC? Räck upp en hand!

Anonym sa...

Gå till Aftonbladets kultursida. Där finns knappast något om Israels attacker mot Libanon.
Är det bara Maj Wechselmann. som har en åsikt?
FN har hela tiden setts som ett instrument för att se till att konventionerna efterföljs. Sanktioner ska användas mot den som grovt bryter mot dem och dödar civila eller tillfogar dem stor skada eller förstör egendom, utan att det varit militärt nödvändigt.
Är det inte dags för den svenska regeringen att kräva sanktioner mot Israel?


Man kan anta stt det finns fler som har en åsikt om Israel/Libanon men att de inte släpps fram på Aftonbladets kultursida. Aftonbladet censurerar helt enkelt. Aftonbladet fördummar helt enkelt. Det här är vad Aftonbladet vill att vi ska läsa om:
300 miljoner i medelklassen...
...700 miljoner fattiga Indien är på väg att bli modernt.

Därför gillar jag inte Elvis
"The King" firas igen vid den årliga Elvisveckan Utan MIKAEL STRÖMBERG, som här förklarar varför.

Skönhet och odjur?
Varför kallas Barber odjur? ÅSA LINDEBORG om kränkande sportrapportering.

Cirkusartisten mitt i kärnfamiljen
URIKA STAHRE ser Picasso utanför det borgerliga samhället

AFTONBLADETS KULTURSIDA ÄR EN SKANDAL!
Tacka vet jag norska Aftenposten!!!

Anonym sa...

Snacka om debatt i Norge! I Sverige är det tyst som i graven! Läs själv - norska kan inte vara problemet för de svenska journalisterna som vägrar rapportera i svenska media!
Gaarder-debatten
Vi har samlet debattartiklene og reportasjene etter Jostein Gaarders kronikk på denne siden, slik at det blir enkelt å lese debatten i sammenheng.


Vad kan vara problemet med Sverige? Att vi är med EU? Att Sveriges riksdag inte längre har något inflytande över vår riksbank? Att Sverige därför inte kan ha en egen utrikespolitik? Att svenska media ägs av intressen som vill gynna Israel? Att Sverige har blivit ett land av tysta tabun?

Anonym sa...

Kunde detta ha publocerats i en svensk tidning? Varför är det tyst som i graven i svenska media vad gäller kritik mot Israel?
http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/article1413446.ece
"Det styggeste jeg har sett siden "Mein Kampf"", sier Mona Levin, og føler seg mer truet av Gaarder enn av dem som tilgriser synagogen. Man må begynne å undres: Er Israel den eneste stat i verden som man ikke kan rette tung kritikk mot uten å bli beskyldt for rasisme?

Mona Levin har rett til å ha de politiske og religiøse holdninger hun vil, og jøder i Norge skal ha samme vern mot trakassering som alle andre. Dette dreier seg om en moralsk og politisk kritikk av en stats handlinger.

Det dreier seg om en stat som okkuperer fremmed territorium og bosetter sin egen sivilbefolkning på okkupert land i strid med folkeretten. Det har faktisk ingenting med saken å gjøre om statens innbyggere er jøder eller om de har en hvilken som helst annen etnisk eller religiøs tilhørighet. Det burde egentlig være unødvendig å si det.
Yngve Gauslå, Oslo

Anonym sa...

Se videon; Isreali ambassador caught lying through his teeth

Anonym sa...

Med den nya "terrorismen" blir vi alla misstänkta! Det senaste är att flygpassagerare tvingas hälla ut medhavda drycker eftersom de kan vara vätskebomber:
The Asheville Citizen Times interviewed a mother who was forced to pour away her baby's milk:
"I have mixed feelings about all this," Leoni said as she waited to board a flight for Miami at Asheville Regional Airport. "On the one side, I’m fine with the safety measures and the effects, but on the other hand, I had to pour out my baby’s milk this morning. They said I couldn't take it on board."

Anonym sa...

Great, en superkonspiratör och länkspammare har gått i totalt spinn!

Förresten:
Varför är det tyst som i graven i svenska media vad gäller kritik mot Israel?

Därför att du läser tidningen med ett halvt öga. Står det inte SIONISTSVIN och APARTHEIDSTAT registreras inte ens kritiken av dig.

Tidningarna svämmas över av Israelkritik.

Anonym sa...

Här ytterligare en länk till Aftonbladets ledare som skriver så här apröpå kommentaren ovan:
En snabb tillbakablick på nutidshistorien visar annars att partiernas identitet lyser tydligt av internationellt engagemang. Folkpartiet präglas ännu av Ahlmarkgenerationens kamp för atombomb, Nato och reservationslöst Israelstöd.

Någtt mer on USrael och det nu pågående kriget i Mellersta Östern sägs ingenting. Afghanistan, Irak, Syrien och Iran nämns inte. Oljepriser talas det inte om. 11 september 2001 verkar bortglömt pch likaså London förra året. Ankdammsledare... är nog rätta ordet!

Ledaren avslutas så här radikalt:
Göran Persson brukar säga att politiska val blir seger­rika om ekonomin är i ordning och utrikespolitiken trovärdig. Ännu ser det inte ut som om formeln fungerar. Det kan bero på att Perssons utrikespolitik har varit alltför diskret och konsensusinriktad.
Det spelar faktiskt roll om Jan Eliasson eller Maud Olofsson är utrikesminister.

Anonym sa...

Expressen verkar också ha missat den verkliga terroristen:
guardian.co.uk/dan_plesch
George Bush has more than 200 strategic bombers (B52-B1-B2-F117A) and US Navy Tomahawk cruise missiles. One B2 bomber dropped 80,500lb bombs on separate targets in 22 seconds in a test flight. Using just half the available force, 10,000 targets could be attacked almost simultaneously. This strike power alone is sufficient to destroy all major Iranian political, military, economic and transport capabilities.

Anonym sa...

Länkspammare var det. Fan vad jobbigt.