tisdag, augusti 29, 2006

Borgerligheten back on track: Sky politiken, koncentrera på Persson

Justitieombudsmannen riktar som väntat hård kritik mot Lars Danielsson för en del saker i samband med och efter Tsunamikatastrofen för snart två år sedan. Det är nu upp till honom och att bemöta kritiken och upp till regeringen att bedöma om det föranleder något för Danielssons fortsatta arbete.

Borgarnas kommentarer handlar dock om annat – eller rättare sagt; de vevar på som de har gjort i två år. Citaten från TT.

Fredrik Reinfeldt: Den påminner oss om den amatörism som präglade Göran Perssons regering i prövningens stund.

Lars Leijonborg: JO:s yttrande är en blixtbelysning av Göran Perssons ledarförmåga och jag tror att det kan påverka valutgången. […] Bara Göran Persson kunde ha pressat fram den [sanningen], säger Leijonborg som finner det anmärkningsvärt att han inte gjort det. (Ok, tortyr ska kanske ändå inte bara användas mot muslimer i folkpartiets Sverige)

Maud ”Insinuator” Olofsson: Det är inte bara Lars Danielsson som har något att dölja utan troligen har även statsministern det

Och Peter Wolodarski hjälper till lite i DN: Hård dom över Systemet Persson. Socialdemokraterna har förlorat greppet om valrörelsen.

Well. Det är möjligt. Men borgarna har förlorat greppet över verkligheten, samt anständigheten.

Man kan ju bli trött för mindre. Om det inte räcker med att de vill förstöra välfärden, borde detta hjälpa till att omöjliggöra en röst på dem som regeringsbildare.

11 kommentarer:

JB Josefsson sa...

Välfärden behöver inte hjälp av borgarna för att raseras, det har vänstern skött alldeles utmärkt själva vilket inte minst återspeglas i utanförskapets Sverige.

Att Sverige är en av Europas svagaste rättsstater vet alla med förnuft och lite juridisk insikt. Författningen är svag med utnämningsmakten hos regeringen Persson. Våra krumryggade korridorkaroliner i HD dömer som Göran vill, det finns därför ingen fungerande maktbalans i detta land som i USA med Supreme Court.

Den svaga rättsstaten öppnar för "taskspel" som fallet Danielsson, det utkrävs aldrig något ansvar. För den delen hade samma situation missbrukats också av borgarna. Det enda som ländar dem till heder är att de önskar en författningsdomstol vilket vänstern av någon outgrundlig anledning alltid motsatt sig. Undrar varför som sagt?

Sverige som Kalle Anka nation får nu skämmas ordentligt och är stämda inför EG-domstolen av kommissionen för att mesiga svenska "korridorkaroline" vägrar att följa vår nya grundlag EG-fördraget och hänskjuta avgöranden till EG-domstolen enligt lag.
Det är väl inget som bekymrar extremvänstern i sig, ränderna går tyvärr aldrig ur och domstolar har alltid stått lågt i kurs inom socialismen/kommunismen.

JB Josefsson sa...

Ett litet förtydligande;;;

"Välfärden behöver inte hjälp av borgarna för att raseras, det har vänstern skött alldeles utmärkt själva vilket inte minst återspeglas i utanförskapets Sverige".

Såvida man inte med välfärd menar medborgarnas ostridiga rätt att leva på bidrag i olika former på statens nåder. Det blir inte mycket till liv och vem vill förresten stå med mössan i hand som på brukspatronernas tid?

Uffe sa...

Tänk att sammanfattningen över denna fruktansvärda naturkatastrof med upp till 300 000 människor döda, och över 5 miljoner människor hemlösa eller på flykt, blir: Var Danielsson på jobbet annandag jul 2004?
Borgerlig ankdamm och brist på empati med de drabbade av kolossalformat.

Patrik sa...

Problemet är väl att LD och GP förmodligen har ljugit svenska folket rakt upp i ansiktet. Sanningen är troligen att de inte brydde sig för fem öre på annandagen men på måndagen fick panik och då startade lögnerna vilka de sedan inte kunnat backa ifrån.

Om GP på den blixtinkallade presskonferensen sagt som det var skulle nog de flesta haft förståelse.

Anonym sa...

Uffe,

Det finns många många anhöriga som inte delar din beskrivning och det är endast på vänsterkanten som man insinuerar att kritiken betyder att Danielsson eller Buffeln startade tsunamin.

Anonym sa...

"Det är möjligt. Men borgarna har förlorat greppet över verkligheten, samt anständigheten."

Missade argumentet för detta påstående.

Robert Nordman sa...

Det är oppositionens uppgift - till och med plikt, skulle jag vilja säga - att granska och vid behov kritisera regeringens politik, ledarskapstil och förmåga att hantera bland annat kriser.

Det är därmed helt rätt att kommentera på detta sätt. Jag förväntar mig att vänsterpartiet granskar lika hårt i opposition. Allt annat vore oärligt mot väljarna.

Uffe sa...

Svar till Anonymouc här ovan:
Det finns 300 000 dödas anhöriga jag känner den djupaste sympati för. Och jag tror att de svenska anhöriga är hjärtans trötta på borgarnas och Aftonbladets tjäbblande om UD:s och Danielssons tillkortakommande de första dygnen.

Det är svårt att tolka det hela på något annat sätt än att du/ni känner mer glädje och entusiasm att älta “Buffelns” tsunamihantering, än uppriktig sympati med alla drabbade…

Anonym sa...

Uffe,

Det ena har inte med det andra att göra. Inte för fem öre. Är du inte kapabel att ha två olika tankar i huvudet samtidigt?

Martin sa...

Patrik,
"Sanningen är troligen att de inte brydde sig för fem öre på annandagen men på måndagen fick panik och då startade lögnerna vilka de sedan inte kunnat backa ifrån.

Om GP på den blixtinkallade presskonferensen sagt som det var skulle nog de flesta haft förståelse."

Jag kan hålla med om första ledet: GP insåg säkert inte på söndagen att det som hänt ur hans hemmaplan-synvinkel var värre än Estonia, och visst, han och lasse har ljugit sen dag ett . Men att 2de fölesta skulle förstått" - nej, det håller inte. Kanske hade hälften av de anhöriga till nöds kunnat tolerera den pudeln, ledarskribenterna hade inte gjort det och uinte heller regeringarna i Thailand, runtr om i Europa eller på andra håll; de hade undrat vad fan Göran höll på med när han avlade en sådan bekännelse. Och på UD hade folk känt sig svikna, det kan du skriva upp.

"Watergate hade inte blivit en sådan explosiv fråga, om inte Nixon, redan inan det hände, hade gjort sig till fiende med alla de andra starka aktörerna i Washington - senaten, Demokraterna och pressen" (Göran Rystad, kännare av USA:s historia). Det samma gäller för tsunamin: det fanns ett uppdämt missnöje med Persson och Freivalds från UD (där de flestra såg henne som en utböling och hade velat ha Anna Lindh kvar), Aftonbladet, internt bland sossarna och hos många andra, som bara väntade på utlösning.

Anonym sa...

Nu har Danielsson avgått. Dumma, dumma, DUMMA borgare som varit så taskiga. Tur att Persson tröstar honom med en rejäl fallskärm.

PS. Dumma dumma, DUMMA tsunamianhöriga som också välkomnar hans avgång. Fy på er. Ni går borgarnas ärenden.