torsdag, augusti 10, 2006

Double Plus Good


Snodd hos Banal. Briljant.

Obs: Det där är satir.
Obs: Det här är inte satir.


Uppdatering: Den här är också bra. Andra hugade får posta länkar i kommentarerna.

13 kommentarer:

Lillebror sa...

Njae, då var väl min bättre...? =)

http://www.lillebror.info/2006/08/affischen-du-aldrig-fr-se.html

storebror sa...

Det var väl mycket bättre under kommunismen på Stalins tid. Eller DDR för den delen.

Var så god att radera din stora nolla.

storebror sa...

Du Putte, förlåt Ali menar jag, skall du inte ge en kommentar om alla "kamrater" som kämpar i England mot sionismen och kapitalismen. Sprängda oskyldiga på flygplan är ju en kul grej så länge det tjänar revolutionen. Du är slut, tämligen helslut.

Var god censurera o radera.

storebror sa...

Putte....den dagen det smäller utanför England o USA kan ni stå där med islamskäggen i er kommunistiska brevlåda,... det är bara en tidsfråga. Spanien är ett exempel och fler skall följa,....tro mig.
Att som stollen Malm blanda ihop begreppen o tro Iran skulle gjort en klassisk arbetarklassens revolution i Iran när Khomenie tog makten visar hur genomkorkad vänstern är. Nu sitter ni i samma båt som rasister och totalitära ideologier och har inget förstått. Egentligen är det inte så konstigt, religiös dåre eller marxistisk dito, är inget större skillnad. Det är bara att slå upp historieboken för den som orkar och bryr sig.

vitkor sa...

storebror: Vad är poängen med dina idiotiska inlägg? Att du ska kunna gnälla på Ali för att han tar bort sån skit sen?
Om du nu inte har fattat nånting och prompt måste få ur dig massa skitsnack kan du väl gå långt ut i skogen och prata med ett träd?

Staffan W sa...

Hehe, Svenska Folkpartiets valaffischer ber ju om att få bli parodierade. Men ändå, det första jag tänkte när jag såg dem var: jag kommer ihåg hur folkpartiets valaffischer såg ut på den tiden de fortfarande var liberaler. Nu ska det buggas och införas kadaverdisciplin och språktester. Då var det internationell solidaritet, antirasism, eget rum på långvården och kanske nåt om lägre skatter också...

Med viss bävan emotser jag vänsterpartiets valkampanj. Hoppas man tagit hjälp av några duktiga reklammakare i år så att det inte blir sådär pinsamt halvdant som en del vänsterpartimaterial kan vara. Och hoppas partistrategerna förstått det viktiga i att överraska, även om politiken är densamma kan framförandet och förpackningen vara nytt och intresseväckande.

Sen hoppas jag att det rödgröna regeringsalternativet samlar sig till några fler gemensamma utspel. Det vore kul att se hur de fungerar tillsammans i TV-rutan. Det skulle vara bra PR också, som de borgerliga redan insett så ska värdet av symbolhandlingar inte underskattas.

Anonym sa...

Johan Pehrson och hans adept i regeringen skrämmer skiten ur mig. Det har inget med politisk färg att göra. Färg är reflekterat ljus, men jag ser inget ljus komma från dem. Det är bara tjärsvart, nej, skjortsvart skräck.

Storebror (staten) sa...

Viktor, du torde veta att "Putte" alltid tar bort det som inte passa den kommunistiska ideologin. Annars är du aningslös och betraktar alla motstående åsikter som skit.
Poängen är att extremvänstern nu i sin revolutionära iver, d v s arbetarklassens uppror mot förtryckarmakten, tror sig funnit dessa ideal i sympati med religiösa vettvillingar med rasism och mål att uttrota alla judar, precis som Adolf.

Ingen tänker ens tanken vad ni sysslar med, minst av allt "Putte". Det är ett ideologiskt haveri, på ett sätt samma som madam Schymans vanvettiga feminism. Ni är stollar som inget begripit. Socialism fungerar inte och har i sin renodlade form kommunismen, bara förmått bringa död och förintelse varhelst den verkat. Igen, lär av historienn, allt finns numera dokumenterat.

Eklindh sa...

För en gång skull tycker jag att Ali har lite smårätt. Affischerna är som skapade för att bli satir.
Men det är trots allt något nytt.

Jag ser verkligen fram emot Vänsterns kampanj. Blir det kanske samma som alla andra år?

Bryt dina bojor! KLASSKAMPEN ÄR RÖD! KVINNOKAMP ÄR KLASSKAMP! (Den var lite ny nu när ni förlorar en hel del feminismer till fi)
Den här är riktigt bra den har vi aldrig hört förut BORGARNA SÄNKER SKATTEN FÖR DOM RIKA MEN INTE FÖR DIG!

Alexander sa...

Övervakningssamhäller förespråkas ju från sossehåll också men detta ser jag ju dig knappast ta avstånd ifrån. Detta kallas för hyckleri.

Walle sa...

Kan glädja staffan med att Vänsterpartiets affischer är bättre i år. Enklare, tydligare, rakare. Framförallt har man hållt partiets konstnärsflygel lååångt borta!

"Fem frisörer är fler än fyra börsklippare den 17 september."
"Fem arbetslösa är fler än fyra direktörer den 17 september."

osså ett par till liknande- gul/rött färg. Enkelt rakt. Hälften av affischerna har något av 5/6 olika texter modell ovan, andra hälften har- också i gul/rött- "Rättvisa kommer från Vänster"

Kanske inte jättedjupt ideologiskt, men åtminstone inte bild på ledande politiker(populärt hos borgarna) eller obegripliga färgkombinationer(v-partiets favvostile)

olydig sa...

He he.. Väldigt roligt..

Mitt bidrag:

Valaffischer från Folkpartiet

banal.blogg.se sa...

När besöksstatistiken fick fnatt häromdagen tänkte jag att det kanske hade att göra med valaffischen, men det var via olydig här ovan som jag hittade hit :)

En sorts variation på temat valaffischer:
http://banal.blogg.se/130806111901_kanon_2.html