torsdag, augusti 10, 2006

Mänskliga sköldar, verkliga och påstådda

Den israeliska fredsorganisationen B'Tselem, om en israeliska operation i Gaza för några veckor sedan:
After seizing control of the buildings, the soldiers held six residents, two of them minors, on the staircases of the two buildings, at the entrance to rooms in which the soldiers positioned themselves, for some twelve hours. During this time, there were intense exchanges of gunfire between the soldiers and armed Palestinians. The soldiers also demanded that one of the occupants walk in front of them during a search of all the apartments in one of the buildings, after which they released her.

14 kommentarer:

mika sa...

Så kom då det som ett antal namnkunniga skribenter och bloggare blaKurt Nimmo varnat för ett bra tag:

"TERRORATTACKEN"!

Tel Aviv och George Bush kristna ultrahögersionister vill nu när de USraeliska ockupationsarmeerna står och tuggar sand i mellanöstern och världsopinionen vänds mot dem, få oss att förstå hur genetiskt onda alla Araber är.

Att papegojmedierna dryper av illa dold Israelfanatism och rashat tycks snarare fått motsatt effekt på oss icke utvalda människor, då drar man till med en "terrorattack" igen!
Snar kommer "uppgifter som pekar på Syrien och Iran" också!

Inkvisitorn och terroristjagaren Bodström och hans lakejer har redan gått ut i media med mer övervakning kontroller och terrorlagar.

Och visst hjälper det, se bara på hur Israel kan bli en hel nation av blodtörstiga krigsfanatiker som stöder varje övergrepp deras psykopater i regering tar för sig, undantagstillstånd mediaindoktrinering och upplärning redan i barnstadiet om vilka som är "onda" icke-humaner och "goda" utvalda har en viss effekt...

Jim sa...

Om vad som händer i England.

Det hände ju inget, de hade "avvärjt ett dåd". Polisen som styrs av Blair som i sin tur styrs av Bush som är kompis med Israels premiärminister, vill ena/skräma folket mot "islamisterna", samtidigt som de vill ta världens ögon från Libanon. Jag känner mig arg!

Anonym sa...

hmm... man är väl iförsig lite förvånad att de inte "lät" nån av bomberna smälla?! Oskyldiga civila är ju en billig förbrukningsvara som samtidigt borde skapa en större propagandaeffekt... ja, det kommer nog bli en intressant höst...

Peter sa...

Revisionism och konspirationsteorier verkar ligga er varmt om hjärtat. Varför? Kan man inte vinna debatten med sakliga och historiskt underbyggda argument är det ju lätt att komma viftande med konspirationer, så var det ju redan i högstadiet. Har jag fel?

Anonym sa...

Peter: vinna vilken debatt?

Anonym sa...

Historien skrivs och revideras av segrarmakterna, vi befattar oss inte med "konspirationsteorier" -verkligheten är mer fantastisk än du tror!

Anonym sa...

Fan, det är synd att Israel ibland tar efter det som är Hezbollahs modus operandi. Mänskliga sköldar.

Skulle vara ännu mer snarlikt om Israelerna använde andra Israeler som sköldar iofs!

Anonym sa...

.....Vilket de gör.

De 15 ockupationssoldaterna som dog av en raketattack i förrgår befann sig mitt i en stad bland civila i norra "Israel" full av pansarvagnar och raketer, två civila dog. Samma sak i andra städer runt ikring.

Vad gjorde de där tror du?

Försvarsrörelsen i Libanon rör sig inte ens bland civila under tjänst och ännu mindre som Israelerna förvarar de sina militärmateriel bland civila.

Tack för att vi fick avliva den sionistmyten från Israels propagandaministerium, något mer?

Anonym sa...

Ja, alla icke-judar och speciellt araber är djur. Det har gud sagt.

Israel är anti-cimex.

Anonym sa...

Dog inte kommunismen ut förra milleniumet?

Anonym sa...

Coolt! Fins det Israeliska soldater i Israeliska städer!?! Fantastiskt! Fascinerande att du tror på dina kommunistmyter!

Finns 100 källor om palestinier och hezbollah med mänskliga sköldar för varje källa som "stödjer" din sak!!

Micke sa...

Tack för att vi fick avliva den sionistmyten från Israels propagandaministerium, något mer?
-----------------------------

Vilken myt är det du har avlivat?


Att Hizbollah är valt av Libanons folk i demokratiska val för att utgöra derss arme och beskjuta Israel med raketer?

Eller är den om att HIzbollah sätter ihop sina raketer själva hemma i trädgården? D.v.s att Hizbollahs vapen inte kommer från något tredje land med egna intressen av att Israels beskjuts?D.v.s att detta land avänder Libanons folk istället för sitt eget för att ta emot det uppenbara svaret som kommer om man får en smäll på käften.

Eller är det den om att Hizbollah till skillnad från Israel inte medvetet beskjuter barn?


Nej..Jag tänkte väl att det inte var nån av dom myterna.

Anonym sa...

"Coolt! Fins det Israeliska soldater i Israeliska städer!?!"

Jaså, när det gäller Israel så är det inte mänskliga sköldar, men när det gäller araber (Hesbollah) som är en social rörelse som är en del av det lokala samhället, då är det plötsligt fruktansvärt och fegt. Dubbelmoral? Ja så klart.

micke, självklart siktar Israel på barn och civila, det är väl något som måste stå absolut klart efter detta kriget. Och det är väl inte så konstigt heller, att attackera sk "soft target" har ju länge varit en accepterad taktik i krig. Sedan kan dom ju efteråt säga "oops! my bad!",och idioter som du tror dom . Och sedan händer ingenting äöven om Israel UPPENBART har begått krigsbrott.

Micke sa...

Ditt problem i det här fallet är att Israels arme är Israels lagliga arme.

Libanon har en laglig arme som lyder under en av folket utsedd regering som inte går under beteckningen Hizbollah.
Det betyder i praktiken att Hizbolla utgör en illegal milis.

Ditt stöd till den är säkert uppskattat i dom länder som förser denna milis med vapen och av Libanons folk som varken utsett den att representera dom ELLER att avsiktligt sedan många å beskjuta civila i Israel.


Vem som är en idiot är jag inte speciellt intresserad av.

Det får du ägna dig själv att gräva i.