måndag, augusti 14, 2006

Maria Leissner ”analyserar de bakomliggande orsakerna till beskyllningarna om rasism”

Okej, låt oss se nu:

Maria Leissner vandrar in i den svenska debatten ”efter nära sex år på andra kontinenter” och ”ser inget rasistiskt Folkparti, inte nu och inte då”, alltså när hon själv var partiordförande. Eftersom Maria Leissner inte förstår vad debatten handlar om – och ägnar stora delar av sin debattartikel åt att omsorgsfullt demonstrera detta – så har de andra som påvisat folkpartiets brunvandring blivit utsatta för ”socialistisk indoktrinering” under dessa utomkontinentala år. Och eftersom PM Nilsson är en av dessa (?!) så behövs det ”banne mig” att socialdemokraterna förlorar makten, så att folkpartiet får iscensätta sin rasistflört i regeringsställning.

Logiken är oantastlig.

För övrigt konstaterar vi att den som protesterar mot folkpartiets hets- och stigmatiseringspolitik, istället diggar ”socialfallsmodellen”.


PS. Den här dizzen är intressant.

24 kommentarer:

Anonym sa...

Reality check: Regeringspartiet som ni agerar dörrmatta åt har under många år hållit på med en rasistisk politik för att hålla ute negrerna. Sen på hemmaplan har de under många år med sin välvilja skapat ett utanförskap genom att se till att invandrare ska få det så svårt som möjligt att ta sig in på arbetsmarknaden.

Det finns alltså mer reella saker att störa sig på än när partiet som inte får vara med och leka i sandlådan flörtar med rasistiska lågutbildade som annars hade röstat på rasisterna i (s) eller (m).

Anonym sa...

http://en.wikipedia.org/wiki/Maria_Leissner

Anonym sa...

Eh, just det. Det är sossarnas fel att företagen är motvilliga att anställa folk med oeuropeiska namn och hudfärger. Right.

Neoliberal Agenda sa...

Eh, just det. Det är sossarnas fel att företagen är motvilliga att anställa folk med oeuropeiska namn och hudfärger. Right.

I USA är arbetslösheten stundtals lägre bland invandrare än hos den infödda befolkningen? Vad har du för föklaring till det?

Det är inte svårt att förstå hur LAS, kollektivavtal, höga skatter på låginkomsttagare mm. slår extra hårt mot de som är nya på den svenska arbetsmarknaden.

Anonym sa...

"I USA är arbetslösheten stundtals lägre bland invandrare än hos den infödda befolkningen? Vad har du för föklaring till det?"

Kan ha att göra med att de utgör ett b-lag på arbetsmarknaden, med betydligt sämre löner och arbetsvillkor än de infödda, kanske? Räck upp handen, alla som vill se det i Sverige!

Anonym sa...

en folkpartist återvände från utlandet och fann att folkpartiets kritiker har fel? sensationellt. nu väntar vi bara på maria leissners nästa debattartikel: "ni har fel - folkpartiet är fortfarande liberalt".

Anonym sa...

Hon säger mycket vettigt, om man orkar bemöda sig att läsa hela artikeln, och inte bara Alis nästan sjukliga förvrängning av densamma.

För tusan gubbar, tror ni inte att Sverige är åtminstone liiiite insnöat socialistiskt? Isåfall behöver ni nog komma ut lite mer från ankdammen.

malte sa...

Leissner skriver:
Vad vill du och jag göra när vi slår oss ner i ett nytt land? Lära oss språket. Få försörja oss själva så fort som möjligt. Skaffa oss vänner, bli respekterade som bra medborgare. Kunna tampas med myndigheter. Se barnen bli hemtama i det nya landet, att de lär sig språket och samhället, lär sig flyga.

Det övergår mitt förstånd hur hon kan skriva detta men inte förstå varför fp:s språkkrav är så kränkande.

Anonym sa...

malte,

Som invandrad till Sverige har man access till Sveriges alla fina tjänster. Man behöver inte vara medborgare för detta. Det handlar alltså inte om att kasta ut folk som inte klarar språktesten (även om lågpannade, inklusive lågpannade på vänsterkanten verkar tro det).

Sedan kan man ju tycka att idén med språktest är dum, men gör för f-n inte detta till en stor grej, för det är det inte! Medborgarskap är inget man måste få per automatik om man har häckat några år i ett land. Olika länder har olika krav, och en del är väldigt mycket hårdare än FPs förslag.

Anonym sa...

"Kan ha att göra med att de utgör ett b-lag på arbetsmarknaden, med betydligt sämre löner och arbetsvillkor än de infödda, kanske? Räck upp handen, alla som vill se det i Sverige"

Ett "B-lag" vars löner och villkor snabbt närmar sig de inföddas (efter 10 år finns det knappt någon skillnad). Jämför detta med Sverige där invandraren efter 10 år fortfarande sitter isolerad i ett ghetto utan jobb.

Anonym sa...

"Ett "B-lag" vars löner och villkor snabbt närmar sig de inföddas (efter 10 år finns det knappt någon skillnad)."

Alltså, jag är ju ingen expert eller så... men är inte det där skitsnack?

Anonym sa...

Jo det är 100% verbalgödsel.

Men det finns ju ändå de som tycker att det amerikanska receptet med minimum wage och en dold underbudsskala är en framkomlig väg... Klas Eklund tex

Anonym sa...

B-laget i Sverige är i betydande utsträckning långtidssjukskrivna eller förtidspensionärer. Vad har vi att yvas över?

Anonym sa...

Alla kan och skall bidraga efter sin bästa förmåga. Medborgare har också skyldigheter, inte bara rättigheter som i vänsterns förvridna världsbild.
Tänk sedan så förnedrande att vara utlämnad till statens godtycke med minimal pension, bostads-/socialbidrag mm, d v s att leva på nådegåvor från pappa staten. Så lever vårt B-lag i stora delar idag, ett system vänstern försvarar.
Tänker ni aldrig på människorna och deras värdighet?

Anonym sa...

Alltså, jag knegar i den svenska finansbranschen och maken till vit och gubbig bransch finns inte. Inte en invandrare eller mörkhyad så långt ögat når. När jag sedan är i New York för att träffa mina kollegor där borta så är det indier, pakistanier, svarta, ryssar, judar, kvinnor, feta, smala, fula, kineser, unga och gamla i en grym mix. Något rätt måste de göra där borta.

Jan Schmidt sa...

"Tänk sedan så förnedrande att vara utlämnad till statens godtycke med minimal pension, bostads-/socialbidrag mm, d v s att leva på nådegåvor från pappa staten."

Nä, det är naturligtvis mycket bättre att vara utlämnad åt privata nådegåvor, eller hur?
I stället för att få en "minimal" pension, bostadsbidrag etc. som en rättighet, ska man gå och vränga ut och in på sig själv hos Stadsmissionen eller Frälsningsarmén. Och kanske få en slant, om det finns någon slant att ge, d v s om de rika varit tillräckligt generösa den här månaden.

Tänker högern aldrig på människornas rättigheter? Annat än i samband med skyldigheter, alltså?

Anonym sa...

Jan,

Ni i vänstern lever helt i en hypotetisk fantasivärld. Om man tittar på verkligheten istället så ser man att verklig integration och samhörighet skapas i länder som USA där nyinvandrade faktiskt kan ta sig in på arbetsmarknaden (det är därför de kommer till USA!).

De som ni i vänstern värnar om för att de förmodat skulle slås ut av invandrare, eller få urusla löner, de arbetar inte alls idag, så problemet är rent fiktivt.

Attila sa...

...och så vill folkpartiet ÖKA arbetskraftsinvandringen...

Rasist betyder visst något annat på den här bloggen.

Anonym sa...

Schmidt, du avslöjar dig,...det finns bara rättigheter i din värld och självklart skall andra betala för dessa. Gapa stort och låt dig gödas av pappa staten, vem som betalar för lunchen skiter du i, bara du inte betalar själv. Snyltare brukade det kallas förr. Den gamla socialdemokratin gav inte ett ruttet lingon för denna inställning. "Gör din plikt, kräv din rätt", känns det igen heller?

Sveriges B-lag är utestängt av LO´s särintressen och myten om lika lön för allt arbete. Detta är problemet. B-laget kan kanske inte prestera som övriga men är inte mindre värda för det, de har värdighet som alla oss andra.
Ge dom en chans att arbeta, få ett socialt liv, gemenskap mm om än till lägre lön. Vad är det för fel med det jämfört med att stå som en tiggare utlämnad till statens nåder, godtycke och bidrag. Det är förnedrande.

Neoliberal Agenda sa...

Kan ha att göra med att de utgör ett b-lag på arbetsmarknaden, med betydligt sämre löner och arbetsvillkor än de infödda, kanske? Räck upp handen, alla som vill se det i Sverige!

Om du vill kalla låginomsttagare för ett b-lag så får det står för dig.

Det är alltså inget naturligt att unga eller invandrare ska behöva gå omkring i massarbetslöshet. Arbetslösheten är skapad av politiker. Det var säkert inte dereas avsikt men det är uppenbart så har blivit fallet.

Frågor vi bör ställa oss ör:

1) Blir det lättare att få ett välbetalt jobb i framtiden om man står utanför arbetsmarknaden i åratal eller om går till jobbet varje dag och lär sig nya saker?

2) Varför ska låginkomsttagare betala nästan 60% i skatt? Vore det inte bättre att avskaffa deras skatter helt. Då skulle en arbetgivare har råd att anställa för ett mkt lägre kostnad, samtidigt som låginkomsttagare skulle få minst lika mkt i plånboken som tidigare.

Anonym sa...

Neoliberal: Vem skall betala låginkomsttagarnas maintenance (skola, vård, tandvård osv) då?

Anonym sa...

11:39,

Låginkomsttagarna betalar redan idag, med råge sin "maintenance". Vad får dig att tro att dom inte skulle klara det för att dom själv ser sina egna pengar? För övrigt är det inte i SVO det skall skäras utan i allt övrigt dravel som staten sysslar med.

Folks löner idag räcker mer än väl till allt folk behöver. Det det inte räcker till är missriktade bidrag till arbetsskygga svenskar.

Jan Schmidt sa...

Anonymus 5:49,

svarar du verkligen på mitt inlägg?

...och Anonymus 10:06, du avslöjar dig själv:

För dig är tydligen de som inte kan hänga med i arbetslivet "snyltare", som "gapar stort och låter sig gödas av pappa saten och skiter i vem som betalar lunchen". Intressant inställning. Lika intressant som att en dryg miljon löntagares intressen betecknas som "särintressen"...

(inom parantes kan jag nämna att jag har arbete och betalar skatt, tack så mycket!)

Nyliberal agenda,

visst är arbetslösheten skapad av politiker, men inte av misstag. Arbetslösheten finns för att hålla lönerna nere. Och lönerna ska hålla inflationen nere. Helt i enlighet med den nyliberale "guruns", Milton Friedman, idéer om NAIRU.

Men det visste du väl?

Anonym sa...

Maria Leissner har nyligen blivit JO-anmäld av 70 % av romerna... det måste ju vara en jättebra merit om man skall vara EU-politiker. Frågan är bara hur hon bygger opinion...

Anmälans diarienummer hos JO: 6558-2008