onsdag, augusti 30, 2006

Och Expressen...

... har fortfarande inte förstått vilka det är som röstar på Expressen.se och baserar sitt omdöme på vad högermuppar skriver på deras nätforum. (Rubriken samt en skrivning inne i artikeln antyder dock att någon börjat fundera lite). Man klär sin förvirring i denna vackra språkdräkt:
Lars Ohly fick underkända 1,44 i betyg, vilket är klart underkänt.
Expressen-artikeln om Fredrik Reinfeldts kommande framträdande kan man nog med kunskap om sammansättningen hos besökarna på Expressen.se skriva i förväg.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Annars kan det ju vara så enkelt att merparten av alla svenskar har lyckats begripa vad kommunism i verkligheten leder till? Varför runt 4% inte kan begripa detta är något av ett mysterium.

Dario Fo sa...

Undrar om deras högermuppar är samma galningar och misslyckade bloggare som klättrar över varandra här, i ett fåfängt försök att framhäva sina dårskaper.

Den "anonyme" ovan måste ju rimligtvis höra till de mest tragikomiska....

Jonas Barkå sa...

Ali, förväntar du dig verkligen att Expressen ska skriva "Vår omröstningen säger ingenting alls, inte ens om dem som röstat eftersom de är dumma i huvet."

Om det inte räcker för dig att de poängterar att siffrorna kommer från de som valt att rösta på deras hemsida ser jag fram emot att få se följande reservation i alla dina framtida bloggposter:

"Det jag skriver är inte representativt för hela svenska folket och är därmed totalt irrelevant."

Jan M sa...

Men Dario Fån, den förste har ju rätt. Kanske med reservationen att dagens kommunister (muppar) tror att just deras version, v14.0 eller så, ska vara den kommunism som funkar.

Lasses lunchblog sa...

Jag tycker att du visar ett förakt för de människor som inte har samma åsikt som dig. Och jag är glad att du och dina eningsfränder inte har som många procent av väljarsympatierna. Att kalla meningsmotståndare för "högermuppar", "Herrefolk", "bombhöger" m.m. visar hur lågt du och vissa andra bloggare på vänsterkanten står. Så i fortsättningen, och jag erkänner att det tar emot, kommer jag inte att kalla dig, Jinge m.fl. vid namn i men egen blog utan det får nog bli "Vänsteridioter". Jag blir bara så trött.

Ullan sa...

Att Expressen skriver artiklar utifrån deras nätomröstning är givetvis ett skämt. Över 80% av de röstande röstar antingen på fem getingar eller en överkorsad geting, endast ett fåtal röstar på mellanlägena. Om man jämför detta med resultatet på Expressen/Demoskops undersökning av 1500 personer blir kontrasten slående, den överväldigande majoriteten röstar på mellanlägena (Och givetvis får Ohly mycket bättre betyg i denna undersökning eftersom de slumpmässigt utvalda bättre speglar befolkningen.). Poängen är att den överväldigande majoriteten som röstar på nätomröstningen inte är intresseade av att ge ett genomtänkt omdöme, utan drivs mer av att dra ned Ohly eller visa stöd för Ohly.

Jan M sa...

Jag tycker att hela debatten om "högermuppar" är ett typexempel på antisemitism och grov sådan dessutom.

Kommunisten Ohly visade att han är dummare...

Anonym sa...

Jag hoppades på att få höra mer av den offensiva Ohly, som när han svor i den nyliberala enigheten nyligen och sade något i stil med att "så fort några jobb dyker upp kommer riksbankens räntehöjning som ett brev på posten"

speciellt nu när RB kom med sina spådomar inför framtiden och utifrån dem föga överraskande kommer att höja räntan igen. Detta är ju logiskt så länge RB är privatiserat outsourcat och företräder bankirernas och storfinansens intressen.

Men vem är ekonomin egentligen till för? Jag tror att V skulle få inte bara halva sossekårens röster utan också de som väljer att inte legitimera nyliberalismen via valösedeln, om man aktivt företrädde RB´s återgång till folkets och demokratins kontroll. Lägg till detta ett återtagande av viktig infrastruktur som el och vatten och S skulle upplösas i fraktioner...

Anonym sa...

JM: Jo, för det är alltid trevligtmed lite galopperande inflation, det mår vi ju alla bättre av...Då kan man hålla alla nöjda med 3% löneökningar på pappret och 7% reallönesäkningar i verkligheten...att vi då alla får det sämre o sämre verkar inte bekymra V, vi jobbar ju alla i alla fall

Staffan W sa...

Ja just det, galopperande inflation... den risken är ju verkligen överhängande. Ingemar Hansson, KIs chef, gick idag ut och påpekade det enkla faktum att Riksbanken konsekvent satsar på att hålla inflationen en bra bit UNDER det mål på 2% som ska föreställa att vägleda deras agerande. Man jagar övernitiskt ett inflationsspöke som inte existerar, på landets alla arbetslösas bekostnad. Denna ordning är borgare och sossar rörande överens om. Vilket ju naturligtvis innebär att de utspel om att bekämpa arbetslösheten vi nu ser inte är något annat än avancerad politisk teater. Eller kanske bättre benämt pajaskonster?

Om Riksbanken nöjde sig med att låta inflationen faktiskt stiga till den nivå som fastställts skulle de idag inte behöva höja räntan för att döda konjunkturuppgången. Varför inte demokratisera Riksbanken och sätta ett något högre inflationsmål än det godtyckligt valda 2%? Det skulle vara ett bättre vapen mot arbetslösheten än alla plussjobb och liknande manövrer tillsammans!

Danvold Israelsson sa...

I Venezuela har de fattigastes inkomster nästan fördubblats sedan 2003 (det skedde en omfattande blockad det året), samtidigt har inflationen legat på först 15-20% under kristiderna, och sedan har den de senaste 2 åren återgått till 5%-nivån.

Fattigas löner ökar rejält samtidigt som inflationen hålls på rimliga nivåer och därmed inte äter upp reallönerna. Det vore trevligt om vi kunde göra något liknande.

Anonym sa...

Danvold,

1. Varför behöver bortskämda svenskar få dubblade löner? Sverige är knappast Venezuela.

2. Var har du oljan som du skall expropriera och sälja för att finansiera detta?

val06 sa...

Varför bara nöja sig med att få rösta i media på vissa frågor - rösta i Expressen på Ohly eller på Carola i Melodifestivalen. Det måste handla om att vi skaffar oss grundlagsskyddad rätt till beslutande foökomröstningar.

Beslutande folkomröstningar diskuterades under första hälften av 1900-talet sen tog broilerpolitikerna över - tystade frågan och media likaså.

rösta vart fjärde år på allmänna vallöften och endast få ge råd i folkomröstningar är ett hån mot varje tänkande och kknnande människa - gör dig till en nolla!

Läs mer om verklig demokrati . beslutande folkomröstningar.

olydig sa...

Ja, all inflation över 2% (+-1%) är ju verkligen "galopperande"...

Anonym sa...

kolla in länken :http://www.sourze.se/default.asp?itemId=10543642

DN lurar väljare att rösta på Moderaterna!