måndag, september 11, 2006

Nytt lågvattenmärke

Allvarligt talat, vad fan är detta? Kvällspressen tappar ju alla rimliga etiska gränser. En SSU-medlem har enligt Aftonbladets grävande reporter ett förhållande med en kille med strulig bakgrund som har begått brott. Aftonbladet toppar just nu sin sajt med nyheten. Det är helt otroligt! Vad har Aftonbladet med dessa personliga förhållanden att göra? Vari skulle det faktiska allmänintresset ligga? Ska människor förlora rätten till normal personlig integritet för att de är med i SSU? Snacka om hot mot demokratin…

8 kommentarer:

Ullan sa...

Baserat på en Sifo-undersökning utnämner Aftonbladet Reinfeldt till segrare i gårdagens debatt. Men något stämmer inte om man granskar siffrorna mer noggrant. Följande står att läsa

Reinfeldts betyg:
Sammanlagt: 3.6
Män: 3.5
Kvinnor: 3.7
18-35 år: 3.4
36-64 år: 3.0
65 år: 3.1

Perssons betyg:
Sammanlagt: 3.1
Män: 3.3
Kvinnor: 3.0
18-35 år: 3.4
36-64 år: 3.0
65 år: 3.1

Notera att Reinfeldt och Persson har samma betyg vad gäller de olika åldersgrupperna men helt olika betyg vad gäller män och kvinnor. Det går helt enkelt inte ihop. Antingen har man skrivit fel när det gäller Reinfeldts betyg med avseende på de olika åldersgrupperna eller så har Reinfeldt fått ett för högt betyg hos män och kvinnor.

I slutet på Aftonbladet-artikeln står följande att läsa:

"Sifo telefonintervjuade ett riksrepresentativt urval på 500 personer sent i går kväll. Av dem hade 38 procent sett debatten. I publiken var det en borgerlig övervikt."

Undersökningen baserar sig alltså på knappt 200 personer. Och om man utgår från hypotesen att en större grupp högerväljare än vänsterväljare sett debatten så är sannolikheten att det finns ett överslag av borgerliga sympatisörer bland dessa knappt 200 människor. Det sista meningen i citatet är märklig: syftar man här på tv-publiken eller de som svarat på undersökningen? Om man menar det sistnämnda så blir ju inte undersökningens underlag riksrepresentativ!

Anonym sa...

Det är säkert lågvattenmärke etc. etc. Men Du kan väl också försöka tänka i andra banor Ali än att 90% av all media är skit och emot kampen?

T.ex. säkerhetsaspekter: en "hemlig" belastning för politiker eller andra med inflytande av nationell karaktär är farligt. Lär av Geijer-historien. Sådant skall ut i det offentliga så fort som möjligt att vederbörande inte kan utsättas för utpressning etc.

De röstberättigade har rätt att veta vilka bevekelsegrunder och incitament som politiker kan tänkas ha i olika situationer.

Anonym sa...

Jag skulle tro att det syftas på att urvalet var riksrepresentativt, inte tv-publiken.
Men sen är det ju så att fler borgare kollar på tv-debatter.
Alltså bland de 38%:en var det rimligen mest borgare, och det var ju dessa som kunde svara på frågan om vem som vann.

Därför blir resultatet skevt till borgarnas(Reinfeldts fördel).

Mindre orättvisande skulle det bli om man intervjuade ett riksrepresentativt urval av människor som faktiskt kollade på debatten.

Anonym sa...

VA FAN! KAN NI HÅLLA ER TILL ÄMNET? Idioter

Pär-Olof Jönsson (s) sa...

Moral är inte alltid det samma som laglydighet. Snubben "missbrukade" narkotika och ska straffas. Tjejen som var tillsammans med honom ska skämmas.

Om han bara hållit sig till den av samhället accepterade men mycket farliga drogen alkohol hade inget av detta hänt.

En ny brittisk undersökning visar att alkohol är farligare än amfetamin. Men lagstiftarna kan inte använda dessa fakta i sitt arbete. Det anses för kontroversiellt. Är inte detta sjukt?

Ska lagarna baseras på fakta eller fördomar???

Micke den andra sa...

Skulle det vara så att Ella Bohlins (kd) pojkvän var grovt kriminell och gängmedlem skulle du naturligtvis inte ha något emot att skriva om det.
------------------------------

On det hade varit så hade er sång lydit "Nu ska vi ägna oss åt sakfrågor" eller
"Nu ska vi gå vidare" innban det hela ens börjat.
Eller hur?


Tycker du det är bra att politiker har grovt kriminella partners?
---------------------

Tycker du att det är bra att ni har haft kriminellt belastade på valbar plats?


Jag tror på metoden att resan skiten framför sin egen dörr innan man springer ut på gatan och gnäller över grannen.

Anonym sa...

Kul grej:

IT-gurun och Metro-profilen Johan Staël von Holsteins pappa, Boris, kandiderar för nationaldemokraterna. Sjunde namnet på ND:s lista tror jag att det var.

Inte lika bra skvaller som struliga SSU:are, tydligen.

Jim sa...

Om man blåser för hårt så spricker det. Folkkäre David Batra är gift med kvinnan som sa att "stockholmare är smartare än lantisar", men knappast därför.